2Opsøgt af fjenden
Endelig - vagtplanerne for de næste uger var klaret. Hun sad på s... [...]
Kortprosa
15 år siden
4Min barndoms frugt
Min mormor stak mig en tom kaffepose i hånden. · "Den kan du plukke... [...]
Kortprosa
15 år siden
4Uunartoq
Vi nærmede os Uunartoq - en lille ø i det sydlige Grønland. Følte... [...]
Kortprosa
15 år siden
5Mit livs mareridt
Bølgerne var efterhånden meterhøje og stod ind over den lille båd... [...]
Livshistorier
15 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Freja Sørensen (f. 1958)
Vi nærmede os Uunartoq - en lille ø i det sydlige Grønland. Følte mig som en viking, der kom sejlende på det store hav, klar til at indtage nyt land. Bag mig de mange smukke isbjerge. Til begge sider de store, silhuetagtige fjelde. Frem for mig bådebroen og noget, der lignede en strandbred. En strandbred i Grønland! Min indre viking forvandlede sig til en forventningsfuld badegæst. I min taske badedragten; klar til at blive taget i brug, når vi nåede kilden, som efter sigende havde en badevandstemperatur på 38 grader.

Udsigten fra bådebroen var billedskøn, som var den et smukt maleri af selveste Niviarsiaq - Grønlands sjæl. Isbjergene, fjeldene og den hvide sandstrand, som strakte sig længselsfuldt ud mod havet. Polar-kærulden, som stod svajende langs stien, der førte frem til kilden, hvor en hvid, dunagtig damp havde lagt sig som et tykt tæppe over den let boblende vandoverflade.

Lod mig som den første glide ned i vandet. En dyne af blødt kildevand smøg sig om min krop. Badekars-temperatur i det fri i selveste Grønland. Isbjergene, der sejlede tæt forbi - blæsten og regnen, der kun nødtørftigt formåede at tørre sveden af mit ansigt. Under mine fødder en brændende fornemmelse, som bredte sig op gennem kroppen. Sveddryppende, som sad jeg i en sauna.

Indimellem rejste jeg mig op for at blive afsvalet, men plumpede med et plask og stort velbehag tilbage i den forunderlige "svedekasse". Sendte en venlig tanke op mod de store fjelde, hvis skurren mod hinanden havde frembragt dette fantastiske vidunder. Følte mig i ét med naturen akkompagneret af en stille fred i mit indre.
Forfatterbemærkninger
Besvarelse til SAXO forfatterskole

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 22/04-2009 09:49 af Freja Sørensen (Frejas) og er kategoriseret under Kortprosa.
Teksten er på 266 ord og lix-tallet er 36.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.