0Cirkusteltet
Cirkusteltet. · Stribet, rødt og hvidt. · Publikum strømmer til, i en... [...]
Digte
13 år siden
2Champagnebobler
Champagnebobler, · mikroskopiske, levende og liflige. · Suser gennem ... [...]
Digte
14 år siden
7Undskyld ventetiden
Jeg lader det gule kort løbe gennem maskinen. Bip! · Velkommen Ditt... [...]
Essays
14 år siden
4Hvid som sne
Der var ikke engang nogen fugle, der sang. I stedet for var der H... [...]
Eventyr og fabler
14 år siden
5Isfuglen
Der var engang en vinterhave så smuk, at enhver, som gik forbi de... [...]
Eventyr og fabler
14 år siden
9Tyggegummi
Knas, kratsj den hårde røde skal krakelerer, smagen blander sig m... [...]
Essays
14 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Ditte Grant (f. 1993)
Knas, kratsj den hårde røde skal krakelerer, smagen blander sig med mit spyt, spidsen af min tunge brænder let, og inden længe er luften omkring mig fyldt med en skøn aroma. Kanel er min favorit, umulig at opstøve i Danmark og helt exceptionel i smagen, hvis du spørger mig. Du kan ryge i spjældet, hvis du smider et stykke på gaderne i Singapore. Og gaderne i New York er nærmest tapetserede med de runde udtrådte klatter. Ja, du har gættet helt rigtigt, jeg snakker selvfølgelig om tyggegummi. Denne elastiske substans med smag af alt, hvad hjertet begærer, har lige siden den blev produceret og solgt i 1869, fascineret mennesker verden over, især børn.
I Danmark er smagsoplevelsen begrænset til mint og jordbær. Men tager du den 'korte' tur over Atlanterhavet, vil du støde på et land, med det mest omfattende udvalg af smagsoplevelser i hele verden. Nemlig USA. Her er listen for smag, farve og virkning uendelig, og du kan bl.a. få blåbærsmag, ribssmag, eksotisk frugtsmag, lakridssmag, omega 3 tyggegummi (jep, fiskesmag findes også), tyggegummi mod rynker, tyggegummi med vitaminer, tyggegummi, der slanker og min favorit rødt tyggegummi med kanelsmag!
Dette lille røde firkantede stykke er stærkt, meget stærkt! Og så kan det holde smagen i flere timer. Det minder mig faktisk lidt om en af mors stærke gryderetter, sådan noget, der brænder på tungen resten af dagen.
Nu vi snakker om mor, så kan vi ligeså godt komme ind på det. Mor klager altid over, at jeg smasker, når jeg tygger tyggegummi. Hun har helt sikkert aldrig hørt sig selv. Går måden at tygge tyggegummi mon i generne? Måske, men tyggegummi skal nu altså engang smaskes, trækkes i og bobles med for at smage 'rigtigt'. Hvis du er én af de dér, som nærmest lever af tyggegummi, så lyt efter nu, for så får du lige et godt tip. Undgå for guds skyld at sove med et stykke tyggegummi i munden, det ender bare med en ekstremt dårlig hårdag! Medmindre du selvfølgelig køber den helt nye engelske opfindelse, ikke-klistrende tyggegummi!
Men når alt kommer til alt, så er det vist ved at være tid til at spytte 'det gamle' stykke ud, trykke et nyt ud af pakken og knase det mellem tænderne, igen....

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 27/09-2009 15:32 af Ditte Grant (Marshmallow) og er kategoriseret under Essays.
Teksten er på 375 ord og lix-tallet er 35.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.