6Til kamp mod aldersfacismen
Det er min lyst til livet, min farverige personlighed og min egen... [...]
Klummen
11 år siden
3En mors kærlighed
Havde jeg vidst hvad jeg ved i dag, havde jeg nok foretrukken et ... [...]
Livshistorier
11 år siden
2Det betydningsfulde besøg
Meget tidligt i Lærke's liv, fandt vi ud af at der skulle tages h... [...]
Livshistorier
14 år siden
5Ånden i flasken
Den sneg sig stille og roligt ind på dig. Vennen som i dag er uun... [...]
Blandede tekster
14 år siden
0Clara det lille spøgelses opdagelsesrejse p...
En dag besluttede det lille spøgelse Clara sig for, at hun ville ... [...]
Noveller for børn/unge
15 år siden
5Anna, en pige med et usynligt handicap
Jeg læste engang at hvis man fik et handicappet barn, ku' man sam... [...]
Blandede tekster
16 år siden
0Uddannelsen viste vejen til et nyt liv
Sidst i 90érne arbejdede jeg som salgsassistent. Jeg ønskede at p... [...]
Livshistorier
16 år siden
3Masken
Alle bærer masker. · Masker som beskytter deres Jeg. · Sorg maskeres ... [...]
Digte
16 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Anette Karine Banke (f. 1971)
Den sneg sig stille og roligt ind på dig. Vennen som i dag er uundværlig og fylder meget i dit liv. Var det i den forkerte vennekreds du fandt din bedste ven? En ven er en hjælpende hånd i nødens stund. En åben ven, når man længst med, men tag det ikke bogstaveligt, når din ven er tømt, er du igen alene. Din ven rummer et indhold, som i øjeblikket dulmer den smerte og selvmedlidenhed, der eventuelt måtte være. Det nære bekendtskab som du har stiftet med flasken, er svært at slippe, for en svag sjæl som dig. Guderne skal vide at vi søskende har forsøgt, at hjælpe dig af med din ven. Men som andre værner om deres venner, ser du heller ingen fejl i din ven. Hvis nogen ser et problem i det forhold, du og din ven har opbygget, skal de bare passe sig selv.

Nu kan jeg godt se at en alkoholikers tørst ikke slukkes med et spørgsmål. Hvis der prikkes til en alkoholikers selvværd går han partout i forsvar. Man skal finde en anden bagindgang og konfrontere alkoholikeren med problemet, ved at tage udgangspunkt i sig selv. Eksempelvis sige at den pågældende person, påfører én stor smerte, ved ikke at kunne tage vare på sig selv, når alkoholen vinder overtagelsen af kroppen. Kampgejsten til at hjælpe en alkoholiker væk fra sin vens selskab, kan slå gnister i kampens hede og pårørende kan nå dertil, hvor der kun er glødernes håb tilbage. Når man gang på gang mødes af en lukket dør, kan det være svært at hjælpe en alkoholiker.

I 1990'erne opdagede vi som søskende, at det da vidst ikke var et helt moderat forhold, som du havde til alkohol. Som Johan Cullberg definere det: Alkoholisme er en måde at forholde sig til alkohol på, som er karaktiseret af, at man har mistet kontrollen over drikkeriet.
Siden har du gradvist vænnet din krop til et massivt alkoholforbrug. Alkohol virker dæmpende på centralnervesystemet. Det virker ikke opkvikkende, som nogen måske tror. Men det kan føles opkvikkende, fordi hæmninger løsnes. Jeg skal ikke kunne bedømme, hvornår du har det bedst, men et skud ville være, når du har indtaget to til tre genstande, så er bunden lagt og du føler dig mere fri, til at gå ind i en samtale. Det gør ondt at se, når du drikker dig fra sans og samling. Jeg har personligt set dig stå og svaje, som en flagstang i vinden, for derefter at falde omkuld på jorden, som når et træ fælles, og bum, så ligger det der. Din krop er som en sæk kartofler og du magter ikke at tage fra med armene. Endnu har du formået, ikke at få nogen synlige skader. Men hvad værre er, er det som ingen ser, for din indre krop, kan ikke blive ved at tage fra. Vores forældre har vurderet, at du ikke kan tage vare på dig selv, og har derfor taget dig ind under deres vingefang. Det tærer på dem at se alkoholen overtage styringen af din krop.

Kære lillebror du er elsket og du har en stor familie. Men i en verden hvor vi hver har vore problemer at kæmpe med, magter vi ikke at skulle dele dig med din ven, alkoholen. Du er i vore hjerter og den dag du slipper din problemfyldte ven, vil vi være der for dig.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 08/01-2010 11:49 af Anette Karine Banke (Karine) og er kategoriseret under Blandede tekster.
Teksten er på 562 ord og lix-tallet er 34.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.