6Til kamp mod aldersfacismen
Det er min lyst til livet, min farverige personlighed og min egen... [...]
Klummen
7 år siden
3En mors kærlighed
Havde jeg vidst hvad jeg ved i dag, havde jeg nok foretrukken et ... [...]
Livshistorier
7 år siden
2Det betydningsfulde besøg
Meget tidligt i Lærke's liv, fandt vi ud af at der skulle tages h... [...]
Livshistorier
10 år siden
5Ånden i flasken
Den sneg sig stille og roligt ind på dig. Vennen som i dag er uun... [...]
Blandede tekster
10 år siden
0Clara det lille spøgelses opdagelsesrejse p...
En dag besluttede det lille spøgelse Clara sig for, at hun ville ... [...]
Noveller for børn/unge
11 år siden
5Anna, en pige med et usynligt handicap
Jeg læste engang at hvis man fik et handicappet barn, ku' man sam... [...]
Blandede tekster
12 år siden
0Uddannelsen viste vejen til et nyt liv
Sidst i 90érne arbejdede jeg som salgsassistent. Jeg ønskede at p... [...]
Livshistorier
12 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Anette Karine Banke (f. 1971)
Det er min lyst til livet, min farverige personlighed og min egen vurdering om 40år er gammel. Jeg befinder mig et af de bedste steder nogensinde i mit liv. Det er nu livet begynder at blive fedt. Nu man kan drage nytte af sit livs erfaring. Tiden er inde til at nyde de frugter jeg har plantet. Jeg var heldig at finde min egen "Adam" vi plantede to små frø, som i dag flittigt spreder om sig med guldkorn.

Gennem årene har jeg skærpet alle mine sanser. Jeg har følt smerte og glæde. Smagt på Gourmet, men har også lagt tunge til smagen af brændt mad. Lyden af skrig, som er blevet afløst af glædens magi, har beriget mine ører. Mine øjne fortolker hver dag en ny side i mit indre fotoalbum.

40år er alderen hvor man tager tingene op til eftersyn, lægger en ny strategi for de næste 20 år.

Jeg vil strø om mig med erfaringer som kan være brugbare for andre.

Det er aldrig for sent at gå nye stier hvor du selv træder græsset ned. Min alder har gjort mig mere bevidst om, hvad det er jeg vil.

Sidste år var jeg så heldig at få en ekstra julegave, at gå ind i de voksnes rækker. Min fødselsdag blev fejret sammen med de dejligste kvinder jeg kender. Den unge niece på 20år, veninderne i 30'erne og 40'erne, svigerinden i 50'erne og naboen i 60'erne. Alle kvinder i deres bedste alder.

Mit første barn fik jeg som 29årig, hvilket jeg synes var en moden alder. I dag ser man, at kvinder i 40års alderen får deres første barn. Det har jeg dog ingen interesse i, jeg nyder at mine piger er blevet 7 og 10år. Hvornår er man for gammel til at blive mor? Det vil jeg ikke gøre mig til "herrer" overfor, det må være en individuel sag. Når man er 40år er man i mine øjne ikke gammel, man er kun så gammel, som man føler sig.

Forleden ville min mands nevø oprette mig som tante på Facebook, da følte jeg mig et kort sekund gammel. Mig tante, nej det er jeg bare ikke. At jeg i 20år har været moster er en titel jeg gerne bære, men tante....den kan og vil jeg ikke tage på mig. Kommer til at tænke på historien om tante Grøn og tante Lilla. En bog, der var meget populær i min barndom.

Josefine på 7år stod forleden og betragtede mig på badeværelset. Jeg var ifærd med at komme creme i ansigtet. Pludselig udbryder hun; mor den creme du kommer i ansigtet, er det for ikke at komme til at se råden ud? - Du mener, for ikke at få rynker, ik?, smilede jeg. Hun lo og svarede; Nåh ja mor, det er da det, jeg mener. I spejlet fik jeg øjenkontakt, med en ældre udgave af mig selv og tænkte; Kære Gud, lad mig ikke rådne op.

Springer der mig et gråt hår i møde, bekriges det straks med den uundværlige hårfarve Casting "Amber", I love it som Ole Henriksen ville have sagt. Jeg er netop rundet de 40år, jeg kryder mit liv, efter min helt egen opskrift.

Fyrre, fed og færdig, lad os sammen mane denne påstand til jorden. Fyrre, fræk og fandenivoldsk, den er jeg med på.
Forfatterbemærkninger
Tanker nedskrevet i en Klumme om det at blive 40år.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 29/12-2012 14:40 af Anette Karine Banke (Karine) og er kategoriseret under Klummen.
Teksten er på 554 ord og lix-tallet er 24.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.