3I morgen
Hendes pegefinger følger en af de blå streg opad. De små hår føle... [...]
Noveller
7 år siden
20Under overfladen
Elena er faktisk en helt normal pige. Eller, det vil sige, lige b... [...]
Fantasy
9 år siden
4Photoshop effekten
Hun står foran spejlet. Drejer fra side til side. Retter ryggen o... [...]
Kortprosa
9 år siden
6Et forpasset øjeblik
Min kuffert ruller skramlende over fliserne og laver unødig meget... [...]
Kortprosa
9 år siden
7Dumme Anders
Han sidder ved bordet. Foran ham ligger arket. Arket med alle de ... [...]
Kortprosa
9 år siden
1Hun er for god til mig
"Luk nu op Bettina" siger jeg og banker forsigtigt på døren. Jeg ... [...]
Kortprosa
9 år siden
4En helt går med sværd
Skoleklokken ringer. De andre i min gruppe rejser sig støjende og... [...]
Essays
10 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Kristina Nøddebo Balle (f. 1988)
Tanker er en af mine svagheder. Ligegyldigt hvad, så er de der altid. Jeg kan bare ikke slippe af med dem. Om så det er tanken om ikke at tænke på noget, så er der altid noget. Det er skørt. For nyligt gik det op for mig at tankerne er helt forskellige. "Ja" tænker du sikker "selvfølgelig er de det, er hun dum eller hvad!?", men jeg mener ikke bare selve tanken, men formen, eller grundlaget for tanken - svært at forklare, du forstår det nok omlidt.
Altså, der findes den slags tanker der altid bare snurrer rundet deroppe. Tilsyneladende uden rigtigt at have noget formål, andet end, at fylde det store tomme rum mellem øerne. Men der findes også de der lidt mere specielle tanker. Tanker som jeg havde glemt at jeg engang havde tænkt, og som jeg bliver overrasket over at jeg overhovedet kunne glemme. Så findes der dem der aldrig kommer tilbage. Dem der, ligegyldigt hvor meget jeg anstrenger mig, bare er pist væk. Selv hvis det en sjælden gang imellem skulle lykkedes mig at komme i tanken om det glemte, hersker der alligevel altid en lille snært af tvivl, om det nu virkelig var det jeg havde tænkt på før, eller om min hjerne bare forsøger at snyde mig.
Jeg ved faktisk ikke hvilken af disse to slags tanker jeg foretrækker. Jeg mener, selvfølgelig er det da rart nok pludselig at komme i tanken om noget man havde glemt. Som en drøm for eksempel. En drøm om dengang jeg gik på efterskole, eller en drøm om et underligt sted der virker bekendt! Det kan næsten virke helt syrealistisk, men som regel får det mig til at smile. Men de her "tilbagevendende" tanker kan også være i den mere ubehagelige kategori. Det kan være et eller andet vigtigt jeg har glemt at gøre, som jeg pludselig kommer i tanken om. Som regel efter det er for sent. I sådanne tilfælde ønsker jeg, at jeg slet ikke var kommet i tanken om det. Det havde været meget lettere.
Der findes også den slags tanker som jeg på forhånd ved jeg glemmer. Som de tanker jeg kan have lige før jeg falder i søvn. Jeg kan ligge i min seng og have den mest geniale idé. Selvfølgelig skriver jeg den da ikke ned, for det er da ikke nødvendigt. Men svups - Morgenen kommer, og tanken er væk. Det kan også være helt banale ting, som noget jeg skal have ordnet. Ringe til lægen for eksempel. Jeg ligge i min seng og sige til mig selv hundrede gange "husk at ringe, husk at ringe, husk at ringe!". Alligevel, og den er stensikker. Næste morgen er tanken væk. Det er underligt. Tilgængelig findes der så de tanker som jeg ikke kan slippe af med igen. En eller anden tosset melodi. Sådan en melodi kan forfølger mig i op til flere dage. Det mærkelige er, at jeg sjældent kan huske hvor jeg hørte melodien, den er der bare pludselig. Måske er det noget min hjerne gør for at kompensere for de gange den glemmer noget? Ja, måske!
Men hvad jeg egentlig ville sige var... hov, vent den smuttede vidst!

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 20/10-2010 11:29 af Kristina Nøddebo Balle (Nøddebo) og er kategoriseret under Klummen.
Teksten er på 529 ord og lix-tallet er 23.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.