2Karrierens lykkelige bagside
Bilen startede i første forsøg og i stor fart kørte han ned igenn... [...]
Kortprosa
13 år siden
0Lys og mørke
Det er ikke min stilhed alligevel står jeg som forstenet, naglet ... [...]
Blandede tekster
13 år siden
1En snedronnings bekendelser
Alt er lys, den mørkeste nat er ramt af et hvidt skær. Et evigt l... [...]
Kortprosa
13 år siden
4Vi der stopper tiden
Bagved lå han. For første gang fik han chancen for at anskue noge... [...]
Kortprosa
13 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Peter Brandt (f. 1974)
Alt er lys, den mørkeste nat er ramt af et hvidt skær. Et evigt lyn ligger ved min side. Jeg vender mig mod det kraftige lys og ser straks snedronningens ansigt. Håret er frosset til is, skuldrene er kraftige istapper og over alt glimter og glitrer iskrystaller. Det er fine små vandråber, der er frosset til is i det sekund de rammer snedronningen. Jeg kan se min ånde, se hvordan den forvandles til små krystaller, der hvirvler i luften som sne der er sluppet fri af skyernes sidste krampagtige kamp om at beholde eksistensen. Jeg rækker min hånd ud. Ved det er nu eller aldrig. Min hånd rammer hendes ansigt og straks smelter de fine krystaller i mægtige søer under os. Dybden er ubeskrivelig og det azurblå hav rammer os begge og fylder hver en del med regnbuens farver. Havet rejser sig, kaster sit frådende farvespil over os og hiver os af sted, forbi mægtige koralrev og igennem mandshøje bølger. Snedronningen vågner, varmes op og hendes længsel, lyst er vågnet.
   Sammen skærer vi som en kniv igennem bølger og da vi rammer iskanten, hendes hjem , smiler hun og isen splintres og forvandles til en mægtig flod. Hun griber om mig, holder mig helt tæt så jeg kan mærke hendes hjerte, hun overlever. Vi rives af sted, floden æder os råt og vi kastes fra side til side, rammer den ene sten efter den anden, rammer bredden, men danner ingen sår og hver gang en blodstribe dannes og farver vandet rødt kigger vi forbavset ned og farven er væk. Floden spytter os ud og over et vandfald og vi lander på den evigt grønne brink.
   Omsluttet, tæt opslugt ligger vi der indtil rovfuglens hæse skrig tager på langfart over os. Jeg kigger på snedronningen, hver en del, hver en vandråbe forvandles til iskrystaller og lyser igen op. Jeg plukker en enkelt frossen dråbe og får alt, ser alting med et klarsyn kun sjælen kan opleve. Jeg slipper aldrig mit tag, forundres over at jeg bare kan tage en krystal op opleve alt og intet, stormfulde højder, dybe daler og frem for alt de stærke vandmasser, der gennemstrømmer os og renser alt inden i og udenpå. Jeg kigger på snedronningen, ånder på hende og danner krystaller efter behag. Hun smiler og alle krystallerne falder ned og blotter både mig og hende. Vi står nøgne, tiden smuldrer i vore hænder, duften af forår trænger ind og lyset er evigt. Jeg prøver, prøver febrilsk at fremstamme en tak fordi jeg må være vidne til snedronningens bekendelser. Hun smiler, tænder lys på mine læber og ord bliver blot en sølle form for taknemlighed.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 09/12-2010 14:06 af Peter Brandt (Skovhus) og er kategoriseret under Kortprosa.
Teksten er på 438 ord og lix-tallet er 35.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.