0Abraham v. Helsings optegnelser - Om Abraha...
Abraham van Helsing, født 4. februar 1847 i Amsterdam som søn af ... [...]
Romaner
12 år siden
0Abraham v. Helsings optegnelser - 17. kapit...
Peter van Helsings sidste sag · Fra 1939 til 1945 gjorde Peter van ... [...]
Romaner
12 år siden
0Abraham v. Helsings optegnelser - 16. kapit...
Peter van Velsings sagsmappe · Min far beskæftigede sig kun med nos... [...]
Romaner
12 år siden
0Abraham v. Helsings optegnelser - 15. kapit...
Peter van Helsings noter II · Som jeg før har nævnt, har jeg ikke v... [...]
Romaner
12 år siden
1Abraham v. Helsings optegnelser - 14. kapit...
Peter van Helsings noter · Min mor viste mig min fars papirer, da m... [...]
Romaner
13 år siden
1Abraham v. Helsings optegnelser - 13. kapit...
Sagen Renfield · Som man nok har fundet ud af, har jeg bosat mig i ... [...]
Romaner
13 år siden
2Menneskets bedste ven
De stod på hjørnet, hvor gadelygten meget belejligt var gået ud o... [...]
Noveller
13 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Susanne Pallesdottir (f. 1956)
Abraham van Helsing, født 4. februar 1847 i Amsterdam som søn af advokat mijnheer Nicolaus van Helsing og dennes hustru Bertha Louise, født Keesten. Eneste barn.

Underskole: Uddannet i hjemmet af privatlærer. En flittig og lærelysten dreng.

Gymnasium: Prins Willem Gymnasie i Amsterdam, bestod eksamen som nr. 3 ud af sin årgangs 75 elever.

Universitet: Blev student sytten år gammel i 1864 og besluttede sig straks, med faderens velsignelse, til at læse medicin. Blev optaget ved det medicinske fakultet i Leyden og bestod lægeeksamen 8 år senere.

Praksis: Var i tre år alment praktiserende læge hos dr. Leo van der Leyde i Amsterdam; forfattede i det tidsrum sin doktordisputats, som han forsvarede med med stort held i juli 1875. Beskæftigede sig mere og mere med sindets sygdomme og blev anerkendt i alle europæiske lægekredse.

Familieforhold: I 1880, i en alder af 65, døde mijnheer Nicolaus van Helsing og efterlod sin enke og sin eneste søn en anseelig formue. Bertha Louise van Helsing overlevede kun sin mand med tre år: Hun døde i en alder af 59 af et hjerteslag.

I de følgende år fremstod Abraham van Helsing som en særdeles velrenommeret ekspert i sindssygdomme. Han fik et professorat i medicin i Amsterdam i 1892 og gæsteforelæste på universiteter i Budapest, Bukarest, Salamanca (hvor hans teorier vakte røre i de stærkt katolske kredse), Wien, Paris, Sofia, Belgrad, Prag, Rom og København. Professor van Helsing nærede tidligt stor interesse for Østeuropa, hvilket sikkert hang sammen med hans hobby folklore. I 1897, følgende en opfordring af sin ven og kollega, dr. Seward, den kendte nervelæge, slog van Helsing sig ned i England, hvor han forblev resten af sit liv.

Private forhold: I sin ungdom havde professer van Helsing gjort en ung dame sin opvartning. Hun afbrød imidlertid forbindelsen, da han forsvarede Darwins teori; og van Helsing forblev ugift, indtil han i 1898 traf den 30årige Angharad Davies, en af de få kvinder, som det lykkedes at blive uddannet til læge i det viktorianske England. Miss Davies var af walisisk herkomst og praktiserede i mange år som børnelæge. Ægteskabet blev velsignet med et tvillingepar, født 6. - 4. år 1900, drengen Peter og pigen Lucille.

Abraham van Helsing døde 7 maj. 1915. Hans hustru praktiserede endnu nogle år som læge og opdrog deres børn, hvoraf Peter fulgte i sine forældres spor som læge, mens Lucille studerede historie og var involveret i bevægelsen for kvinders stemmeret.

Peter van Helsing døde under aldrig opklarede omstændigheder i Frankrig i 1948. Han efterlod sig en enke og en da tiårig søn, Christopher, som i alle måder viderefører slægtens traditioner. Peters tvillingsøster Lucille døde mæt af dage som 85 årig højt anerkendt middelalderhistoriker. Hun efterlod sig to sønner og en datter, seks børnebørn og fire oldebørn.
Forfatterbemærkninger
Nogle data om Abraham van Helsings, af Abraham van Helsings optegnelser, roman.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 17/09-2011 10:19 af Susanne Pallesdottir (Schindler) og er kategoriseret under Romaner.
Teksten er på 457 ord og lix-tallet er 42.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.