4November
Septembers himmel er så blå · Men novembers mørke · gør mig grå · Byens... [...]
Digte
8 år siden
2Lungers fulde kraft
Imens jeg spiser spaghetti med kødsovs, · prøver jeg at få fat i de... [...]
Digte
8 år siden
1Kamphaner
Jeg vil i og for sig også gerne trække mit læs, hvis jeg kunne få... [...]
Blandede tekster · julehygge
8 år siden
2Krigstid
De sætter ham til at skyde folk · sætter ham til at bruge dolk · imod... [...]
Digte · krig
8 år siden
3Overraskelsens øje
Jeg mærker himlen · Når du er nær · Problemer forsvinder · I universet · ... [...]
Blandede tekster · speedwriting
8 år siden
3Elise
Med en gun i sin hånd · Sved som balsam · Taler han til hende · Elise, ... [...]
Digte
8 år siden
5Sten På En Gren
Sten på en gren · kigger ned · Hvad for en? · Så siger de · Grenen, selvf... [...]
Digte · hverdagen
8 år siden
2Livsform
Vi skal ikke fryse, fordi vi er ensomme · Vi skal fryse, fordi det ... [...]
Digte · håb
8 år siden
4Til en Flyvende Fugl
Som tiden går, flyver du. · Når du fløjter, blæser vinden · lidt ande... [...]
Digte · sommer
8 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Anders Husmann (f. 1992)
Protest til ære for Leopold

Der er så meget plads. Et bjerg af palads med gas tilpas med stemningen. Dæmningen, hæmningen der hindrer munden i at vandfalde. Brede flader og intet gladere end brandvæsnet. Brandvæsnetop og ned ad gaden tjener de sørgende og de taknemmelige samfundsborgere. Borge byggende og med lørdagsslik hyggende, ser Jens Jensen hjælpeløst til kontor og hvad der komposten med. Ad sti afsted på asfalt i Audi, tilbedes olieshaikere, trods vindenergi, i Saudi. Jensensen ville se op til ós, væk fra andre børns blødende fødder kun med afgrøder i grus i Saudi. Audi, Audi, Audi. Det var selvfølgelig kun 5 euro det kostede, men jeg vil stadig have mine 37%.

Med en gennemsnitsfart på 120 km/t

Incest, en hest der løber væk når man kalder på den. Fedt på fingrene fik den satans kal som selv mente at være genial. Men motoren gik i stå i det han gav bundgas. Tandhjul og andre indvolde spredtes ud over pladsen hvor folk bare stod og så til. Sikke et dyreskue af skabninger der hverken vidste om de var mænd eller mus. Også kendte som paniske, maniske mennesker, var de hjælpeløse med terrorhandlinger på hver anden kanal. Kun måden at gøre deres gørsel og anden spritkørsel på, kunne de variere. Bombardement af udtryk, indtryk, aftryk, trykkede hænder og stemninger måtte forfalskes for at holde samvittigheden på afghanistan. Der gror uden tvivl mug på den rådne banan. Men Egon havde en plan i spring fra altan under armen. Arméer af tanketorsk skulle forenes med henblik på at udnytte tankens kraft. Det eneste uløselige problem var bare at de søde sager til magt og penge, som selv tandfeen havde forspist sig i, forgiftede politikken.

Søndag + moms

Det var blevet søndag og Jens undgik på trods af fremmedhad kirken og andre flæskesværdvægtere til danske værdier. Konen parkerede i kaffeklubben med de andre mere eller mindre mænd- eller musforladte. Jens, fladskærm på størrelse med horisonten, øl og superliga med "drengene", fyldte familiens værelse. Det er jo altid en god idé at have mere end én sikring i strømskabet hvis spændingen i parforholdet kortslutter. Det var så derfor at Jens foreslog konen at ansætte en aupair-pige til at sørge for børn og andre huslige pligter.

Ny energi

Med ny energi i form af to elskove, havde Jens undervurderet sin kones bevidsthed. Hvad der før var to frodige regneskove af sex, endte i tørkørsel og skovbrand. Konen anerkendte sig selv og nægtede fra det tidspunkt at agere beklædning på Jens' hus facade.

Marokko

Fluks med fly og børn, tog konen til Marokko som var hendes moderland. Hun flyttede ind hos sin 20-årige lillebror Ali. De to døtre af Jens' kone Alicia, havde sår, som uden moderens selverkendelse, først ville blive slikket i en alder hvor identitetskriser lakker mod ende. Altså de ville i Ali's alder indse deres behov for hjælp. 12 år uden bedre, hvis ikke det var for det jeg kunne kalde usædvanlig moderkærlighed. Mit arbejde på den lokale bar, gjorde mig bevidst om Alicias situation. Hun forlod Marokko som 15-årig med en økonomilys fremtid. Hvem havde troet at hun ville indse før alle andre? Dog var der gået ti år før hun kom tilbage. Efter at hun og børnene var landet trygt hos Ali, kom hun en aften ned og fortalte mig netop det du læser. Så dum håber jeg aldrig du bliver. Gå efter at give mening til det du gør i stedet for at hjemsøge forestillingen om meningen med livet.
Forfatterbemærkninger
Noget jeg skrev på bagsædet i bilen hjem fra Østrig via Tjekkiet, Polen og Tyskland.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 27/07-2012 13:31 af Anders Husmann (Husholdninger) og er kategoriseret under Blandede tekster.
Teksten er på 580 ord og lix-tallet er 33.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.