2I midten
Jeg er som vinden. Hans brune øjne kigger på mig fra klaveret. Næ... [...]
Kortprosa
11 år siden
4Hsp
Du ved jo at jeg er lidt anderledes. Og jeg ved, at du ofte har t... [...]
Essays
11 år siden
3Det runde selvportræt
6 stykker snor · på hud · pletter på næsen · blå negle · øjenvipper · somme... [...]
Digte
11 år siden
8B og P og S og K og hov!
Bløde blå brikker · prikker på plukkende · sukkende sinker som · kom kl... [...]
Rim og vers
11 år siden
4Udtryk
Jeg har så mange ord, men ingen af dem fungerer på min tunge. Min... [...]
Blandede tekster
11 år siden
16Påtaget smil
Grav dig selv et smilehul, sagde spaden.
Aforismer og gruk
11 år siden
1Farvesymbolik
Varm mig · for jeg har sne indeni · det flyver rundt i mine øjne · forv... [...]
Digte
11 år siden
1Alt for kloge øjne
Hun er blevet stor nu. · Jeg kan huske dengang vi optrådte foran fa... [...]
Blandede tekster
13 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Sine Simonsen (f. 1995)
Du ved jo at jeg er lidt anderledes. Og jeg ved, at du ofte har tænkt over det. Jeg bliver alt for let forskrækket, også selvom at du lige har fortalt mig, at du skal til at forskrække mig. I starten troede du sikkert at det var noget jeg gjorde med vilje. Det er det ikke. Kan du huske dengang at jeg blev så bange, fordi rengøringsdamerne havde flyttet rundt på bordende i løbet af natten? Det er jo ikke noget man kan gå rundt at være bange for, rengøringsdamer er jo nødt til at flytte rundt på ting engang i mellem. Det ved jeg godt.

Jeg ved at du ofte tænker at jeg er alt for glad, og du kalder mig et barn når jeg griner over små ting, som frøer, eller efterår. Måske ved du at jeg også sommetider bliver alt for ked af det. Så græder jeg, for det føles som om at jeg har alt for meget indeni. Det er fordi jeg aldrig bare er glad, og jeg er aldrig bare ked af det. Jeg føler alt for meget. Jeg føler for tusinde mennesker, men jeg er kun ét. Det er også derfor at mit humør skifter så ofte. Sommetider ved jeg ikke hvilke følelser der er mine, og hvilke der er andres. Så bliver det hele så forvirret. Du ved jeg er meget forvirret.

Men det er altså ikke en sygdom. En sygdom er noget man har, det her er noget man er. Kan du huske dengang mennesker boede i huler, og selv skulle jage deres mad? Dengang vandrede man meget, og det var farligt. Nogle blev født ligeså forvirrede som jeg, de følte også alt for meget, men det var godt. For så vidste de hvilke veje der var farlige, og de kunne mærke hvis der skulle passes ekstra på. Der er ikke særligt mange farlige dyr at holde øje med nu, og der er egentlig ikke brug for os længere. Men det vidste vi jo ikke, før vi blev født.

Det er noget med nervesystemet. Det er hyperaktivt, og opfatter alt for mange ting. Så jeg er altid alt for glad eller alt for ked af det. Aldrig kun lidt. Jeg ved at du engang troede at jeg havde adhd. Det kan folk godt tro. Jeg sagde det ikke til dig, men ligesom mennesker med adhd, kan mine reaktioner være meget uforudsigelige. Jeg ved ikke hvorfor. Men det står på Wikipedia.

Sommetider bliver jeg hyperaktiv, og det er nok mest sådan du kender mig. Jeg tror at jeg bliver hyperaktiv af at køre i tog og bus, for der er jo så mange mennesker, og så mange følelser. Og jeg glemmer at alle følelserne ikke er mine. Jeg tror at det er det der gør mig hyperaktiv. Jeg kører jo med toget, næsten hver dag.

Nogle gange roder alting inden i mig. Så rydder jeg mit værelse op.

Jeg føler alting alt for meget. Men når jeg er alene føler jeg kun mig selv. Jeg kan godt lide at være alene, men når jeg pludselig kun føler for mig selv, føles det meget tomt, og følelserne virker meget små. Det er klart, for mine egne følelser bliver nødt til at klemme sig sammen, for at give plads til de tusinde andre, der egentlig ikke er mine. Men så når jeg er alene, og der er rigeligt med plads, fylder de ikke noget. Og jeg er tom. Det er altid alt eller intet.
Forfatterbemærkninger
(HSP/hyper sensitiv/høj sensitiv/særligt sensitiv)

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 07/08-2012 10:25 af Sine Simonsen (Sinegen) og er kategoriseret under Essays.
Teksten er på 579 ord og lix-tallet er 22.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.