3Midsommer
Der var stille på vejen denne Sct. Hans aften. Villa folket var t... [...]
Noveller
11 år siden
4Skumringslandet
Bag de halvtåbne persienner der skærmede stuen imod aftensolen, s... [...]
Kortprosa
11 år siden
5En dag på kontoret
Kontoret summer af liv. Kollegerne valfarter til printeren i det ... [...]
Kortprosa
11 år siden
3Is
Is, is, is. Ordet dukkede op i mine tanker med jævne mellemrum, o... [...]
Noveller
11 år siden
3Os to gamle
Vi havde talt om det længe, vendt og drejet det ved middagsbordet... [...]
Noveller
12 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Kim Steffensen (f. 1959)
Bag de halvtåbne persienner der skærmede stuen imod aftensolen, sad den lille, og fulgte ivrigt støvets leg i det varme lys der kærtegnede hans kinder. Han klukkede henrykt, og pressede næsen imod persiennens skarpe kant, opsat på at udforske det der lå på den anden side. Gennembruddet kom pludseligt, og med det også smerten da persiennernes skarpe kanter foldede sig over hans næse og skar sig ned i hans fine hud. Et skingert smertenshyl kaldte hjælpen til, og store varme hænder løsnede forsigtigt persiennens greb om hans næse, og løftede ham varsomt agterud og ned gulvet hvor han hulkende slog armene om benet på sin redningsmand. Gråden rystede den lille krop, og tog først af da stærke hænder varsomt greb ham, og løftede ham op til en tryg og sikker favn.
   Hvilende med hovedet ved den andens kind, faldt drengen lidt efter lidt til ro.Små forpustede hik der afløste hinanden i en glidende strøm, afsluttet med et lydeligt suk , fortalte at sorgen snart tog slut. En kærlig hånd aede de lyse krøller, og nu gik døren op og se, der kom katten ind. Stribet grå,i værdigt tempo med halen lige i vejret gik den over tæppet og stoppede ved sin herres ben, hvor den smøg sig kælent spindende til den fik det den var kommet for. Opmærksomhed og kærtegn, der ikke blev færre af at de nu begge sad på gulvet, far og søn, og lod katten komme til dem.
   Ivrige små hænder greb i kattens pels og flåede den til sig, men ikke uden skrammer. Dyret vred sig vredt og lod dem i stikken, hvæsende fra sit arrige skjul under sofaen. Et begejstringshyl og små bens trommen over tæppet drev dyret frem igen, og før man så sig om var dyret og drengen forsvundet ud af den åbne dør og ned i haven, ind blandt træer og buskes skjul. Grene og blade rystede under den vilde leg, der langsomt men sikkert gled over i aftnens døsige stilhed, for omsider at lade drengen finde i sin pludselige søvn, halvt skjult under solbærbuskens løv.
   Til sengs han båret blev, og vågnede påny til morgensolens første stråler der fristende og lokkende, viste ham hvad verden bød på endnu en gang.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 24/08-2012 11:23 af Kim Steffensen (Kimmik) og er kategoriseret under Kortprosa.
Teksten er på 370 ord og lix-tallet er 44.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.