En dag i parken


11 år siden 4 kommentarer Kortprosa

3Jens
Jens forstod det ikke. Formålet med popcorn og knitrende slikpose... [...]
Kortprosa
11 år siden
2Rum sø
Der er en overflod af enlige stemmer · der i flerstemmigt kor blive... [...]
Digte
11 år siden
1Et eventyr i reality
"Himlen falder! Himlen falder!" Skreg drengen. Længere nede ad ga... [...]
Kortprosa
11 år siden
4En dag i parken
Jeg dræbte en due i dag. Det har jeg ikke prøvet før; ikke engang... [...]
Kortprosa
11 år siden
2Margaret
I et boligkvarter lidt for nord for alting bor Margaret. Her ligg... [...]
Kortprosa
11 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Carla Lauritsen (f. 1988)
Jeg dræbte en due i dag. Det har jeg ikke prøvet før; ikke engang ved uheld. Det var ikke planlagt og har aldrig nogensinde strejfret mit sind.
   Vi delte en bænk i parken, duedamen og jeg. Duerne kender hende og ved der er krummer og kerner i alenlange diametre omkring hende. De kender hende, men de kender ikke mig. Alligevel vimsede de ligeså meget for mine fødder som for hendes. Jeg nåede knap at tænke tanken, "At man da bare kunne samle én op", før jeg havde gjort det. Den protesterede naturligvis på instinktiv vis, men mit greb var med begge hænder, og dens indsigelser var formålsløse. Duedamen stirrede på mig og protesterede vidst nok også, men duens kamp og udtryksløse øjne var mig mere fascinerende. Hvorfor jeg dernæst havde mine tænder i duens strube ved jeg egentlig heller ikke. Det eneste jeg husker at tænke var "Hvorfor ikke?" og så lod jeg mine tænder synke ned under fjer og dun. Det var blødt at bide i og imens jeg udforskede mine tænders kunnen, kæmpede duen intenst for sit liv. En sød metallisk smag spredte sig langsomt i min mund og jeg gik ud fra at det måtte være blod. Fjerene kildede og irriterede, men dyret baskede lidt for meget endnu, til at jeg kunne slippe biddet. Imens duen kæmpede for sit liv, tænkte jeg på hvor mærkeligt naturligt det føltes at sidde med tænderne i en dues strube; og hvem skulle have troet at jeg, af alle mennesker, skulle sidde her i parken og tage livet af en due. Overgangen fra levende til død, var ikke så brat som jeg havde forventet. Krampetrækningerne imitererede stadig liv, men alligevel vidste jeg at duen i dens væren, ikke længere var. Så jeg spyttede blod og fjer ud; duedamen var forsvundet sammen med de pikkende duer. Den døde due holdt jeg i mine hænder i et stykke tid. Jeg smed den først fra mig da alle krampetrækninger af liv var borte. Jeg smed den foran en forbipasserende børnehave på tur. De mange vantro øjne, besvarede jeg med et blodigt smil; et fantastisk blodigt smil der igangsatte en perfekt dominobølge af grådkvalte barnestemmer. Det var til denne smukke elegi, jeg rejste mig fra bænken og gik hjem med en følelse af at være i live.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 27/02-2013 09:52 af Carla Lauritsen og er kategoriseret under Kortprosa.
Teksten er på 382 ord og lix-tallet er 30.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.