3Jens
Jens forstod det ikke. Formålet med popcorn og knitrende slikpose... [...]
Kortprosa
11 år siden
2Rum sø
Der er en overflod af enlige stemmer · der i flerstemmigt kor blive... [...]
Digte
11 år siden
1Et eventyr i reality
"Himlen falder! Himlen falder!" Skreg drengen. Længere nede ad ga... [...]
Kortprosa
11 år siden
4En dag i parken
Jeg dræbte en due i dag. Det har jeg ikke prøvet før; ikke engang... [...]
Kortprosa
11 år siden
2Margaret
I et boligkvarter lidt for nord for alting bor Margaret. Her ligg... [...]
Kortprosa
11 år siden
6Lucy
Lucy i det gule lys. · Sidder på kolde kakler. · Lytter til fjerne st... [...]
Digte
11 år siden
7Hans Jørgen
Hans Jørgen er lige fyldt 48. Han er førtidspensionist. Gik på pe... [...]
Kortprosa
11 år siden
1Forbandede Barndom
Forbandede Barndom. · Præger og imprægnerer. · Til evig tid skal den ... [...]
Digte
11 år siden
5Hans Jørgen
Hans Jørgen er lige fyldt 66. Han er førtidspensionist. Gik på pe... [...]
Kortprosa
12 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Carla Lauritsen (f. 1988)
I et boligkvarter lidt for nord for alting bor Margaret. Her ligger huse som perler på snor langs lige villaveje, hvor cyklende småbørn leger mellem vejbump og skilte der maner til bilisters forsigtighed. Op og ned, op og ned cykler de, som var det en ny rute hver gang. Alt imens hænger hjemmegående husmødre tøj på tørresnore i deres frimærkeforhaver. Det er her Margaret bor; ved siden af andre hjemmegående husmødre, ved siden af sig selv. Hun betragter sig selv betragte de cyklende småbørn cykle op og ned, op og ned ad den samme lige villavej. Som hun hænger de sidste strømper til tørre, ved hun det er sidst på eftermiddagen, og tid til at gå i køkkenet og lave et aftensmåltid til småbørn og husbond, der snart vender hjem fra sit 8-16 job. Så Margaret betragter sig selv, kalde på sine småbørn og gå indenfor.
   Børnene sætter hun foran fjernsynet der den næste times tid agerer barnepige, alt imens hun kokkerer et middelmådigt måltid i køkkenet. Hun laver frikadeller fordi det er tirsdag; frikadeller med ekstra fine hakkede løg og tilhørende perfekt skrællede og kogte kartofler, fordi børnene ellers nægter at spise maden. Alt imens kartoflerne skrælles og farsen laves, betragter Margaret sig selv, tom for udtryk og fyldt med dagligdagens gøremål. Hun har allerede vendt blikket mod onsdagen, resten af tirsdagen kan hun efterhånden i søvne. Da kartoflerne er sat over og frikadellerne ligeså, sætter Margaret sig ved spisebordet og betragter maden passe sig selv. Ørerne har hun i stuen, i håb om at en ulvetime vil sætte sine tænder i børnene, men barnepigen klarer sit job til punkt og prikke.
   Radioen hun har tændt per vane spiller vagt i baggrunden, men overdøves af emhættens hvæsen og frikadellernes sprutten. Alligevel tiltrækkes hun af radioens mumlen; den er velkendt, som en gammel ven fra fordums tid. Hun prøver forgæves at tyde hvad det er radioen mumler, men emhætten og frikadellerne råber højere og lige meget hjælper det; hun må tage de tunge skridt hen til radioen for at høre hvem det er der mumler. Da hun når radioen, behøver hun ikke at skrue op, men hun gør det alligevel. Hun kan høre det er en meget gammel og meget kær ven; Johan Strauss har fundet vej, hele vejen til lidt nord for alting, og byder nu op til en vals, fyldt med gamle minder og fyldt med Margaret. Hun kan ikke tro sine egne øjne og hun lader tvivlen råde et øjeblik; kigger på komfuret og mod stuen, men der er ingen fare på færde, så hun lukker øjnene og tager forsigtigt det første trin ind i valsen. Strauss griber hende straks, og fører hende rundt i hele køkkenet. Rundt og rundt, i store cirkler der fylder hele gulvet. Det store skæg og den krogede næse sidder, præcis som hun husker og han smiler fordi han ved hun genkender ham. Margaret griner og kan slet ikke holde op; hun havde glemt hvor meget det kildede i maven når han snurrede hende rundt. De danser vildere og vildere og nu griner Strauss også. "Margaret. Margaret? Margaret!" . "Nogen råber på mig" Siger hun fnisende til Strauss. Strauss smiler imens han nikker sammentyggende. "MARGARET!" I køkkendøren står en måbende husbond, alt imens småbørn forsigtigt kigger frem bag hans trenchcoat. Hun kigger på sin husbond, så tilbage efter Strauss, men der er ikke længere en grinende mand med stort skæg og kroget næse ved hendes side, kun en radio der brager en vild vals ud i rummet. Kartoflerne er kogt over og frikadellerne er sorte, men det er lige meget. Margeret griner og byder op til vals.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 18/02-2013 10:09 af Carla Lauritsen og er kategoriseret under Kortprosa.
Teksten er på 604 ord og lix-tallet er 35.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.