1Godmorgen - Kapitel 1 (sjette del)
Søen, væk fra søen. Tryk. Der skal tisses. Vågen. Værelset møder ... [...]
Romaner
7 år siden
0Godmorgen - Kapitel 3 (ottende del)
Far. · Vi havde sendt os selv i skoven. Kommunearbejderne havde all... [...]
Romaner
8 år siden
0Savasana og andre positurer, som jeg ikke h...
Over the last 60 years, the position of a balletdancer's has beco... [...]
Noveller
8 år siden
0Godmorgen - Kapitel 2 (syvende del)
En latterlig uro i en fugleflok vækker mig. Jeg suger lidt savl t... [...]
Romaner
8 år siden
1Godmorgen - Mellemspil (femte del)
Velkommen. Tag plads. Jakken hængt, skoene presset ind under radi... [...]
Romaner
8 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Martin Kongshave (f. 1986)
Spøgelsers U har lydt i en uge. Slangens S siver fra kloakkerne. Brystmælken løber. Nul organdonationer. Fraugde-folket er endnu engang mødt ved Dagli' brugsen under morgenens kirkeklokkeringen. Det er tid for onsdagens glædescykling.
"Vi er mange som er samlet her i dag til en monstrøs cykelorgasme. Det skal være en fælles idrætsbegivenhed af lokal revysk astronomitet. Vær hildet herrens cykelbude". Skoleinspektørens velsignelser fulgtes af borgmesterens. "Verdens midtpunkt er blevet afspærret. Dobbeltmure af tyl, gamle barnevogne og støbejern har forskanset os på denne, Fraugdes dag. Byen har hævet sig med 12 meter, og vores grænser er den nye verdens afgrund. Det er i sandhed et guddommeligt stort projekt. Det nye Jerusalem." Borgmesteren trådte ned og omfavnede skoleinspektøren i kys. Med hånden dirigerede han os til cyklerne.
Vi gned os op af hinanden og friktionen antændte vores benmuskler til stålwirer. Fællessange brød ud og situationen blev prist i champagneoplukning. Raketter fløj op til hyldest af himlen og os, inden pistoler skød os af sted. Under cykelhjulene smeltede asfalten i blodårers mønstre. Der blev pustet og stønnet på byens materialitet, der forrykkede sig til vores trampen. Limdepoterne bristede og flød ud. Huse, lygtepæle og træer skiltes fra hinanden i pulsslags sammentrækninger, samledes på ny, skiltes fra hinanden, samledes på ny. Splittedes til kvarker med et mirakels kabau, i hvis ekko materien tog form på ny. Et Babelstårn stod. Og vejen snoede et udvendigt skelet. Rundt og rundt. Op og op af Fraugdes Babelstårn.
Vi nåede toppen og samledes på det sidste punkt i verden. Tretusind år kan gå. Frugtsprøjt og plæneklippere - alt sammen kan det forgå. I 2 sekunders urtid inden eksplosioner bryder vores himmelflugt.
Borgmesteren tog ordet til onsdagens sidste taksigelse. "Glædescyklingen er overstået for i dag. Rejs hjem til hakkerne. Tryk aviser, klip hår, lav mad. Pris hverdagen med små skabelser. Vi mødes næste onsdag klokken 11. Vær hilset."

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 25/03-2013 15:23 af Martin Kongshave (Kongelonge) og er kategoriseret under Blandede tekster.
Teksten er på 309 ord og lix-tallet er 38.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.