2Kvinden uden hukommelse
"Kom, sæt dig ned," sagde han og peger på sofaen, der stod foran ... [...]
Noveller · skæbne, skæbnefortælling, kærlighedslængsel
1 år, 7 måneder siden
8Her sidder jeg med skjulte tåre
Mit hjerte er tynget med sorg · En dyb og kvalmende sort · Et lys i d... [...]
Digte · længsel, lys, melankoli
3 år siden
3Kære dagbog! Det at date
Min perfekte date, er ikke det tidspunkt, hvor HAN skal vise hvad... [...]
Blandede tekster · eventyr, håb, date
3 år siden
4Tro på magien
Tro på magien · Åben dit hjerte · Se verden som den er · Et skridt af g... [...]
Digte · magi, drømme, længsel
3 år siden
4Jeg fortryder stadig ikke mit, Ja
Jeg var i teateret i går. Det var torsdag den 13. oktober 2016. P... [...]
Blandede tekster · teater, skuespiller, fredericia
4 år siden
1Sæt tavse ord på et stykke papir
Har du ondt i selvtilliden · Er du gået fra håbets grønt til håbløs... [...]
Rim og vers · ord, tavshed, råb
4 år siden

Puls: 8,9

Publiceret: 0
Afgivet: 6
Modtaget: 0
Winnie Leth Buch (f. 1983)
Jeg er datter af Høvding Waldemar og hans dronning Augusta. Mit navn er Freyja og jeg er ene barn, til stor fortrydelse for min far. Min mor døde kort efter at jeg blev født og min far tog sig aldrig en ny dronning, selvom det var skik og brug at han kunne ægte min mors søster, hvis hun ikke var givet eller lovet væk til en anden. Det var hun nu ikke, men min far nægtede at tage hende til sin nye dronning. Det var alligevel hende og stammens andre kvinder der tog sig af mig, for det var jo ikke mændenes arbejde.

I dag er Freyja, datter af Høvding Waldemar og jeg er snart 16 år gammel. I Morgen er jeg Freyja og er 16 år gammel. I Morgen er jeg også høvdings datter der er stukket af, men det ved jeg ikke endnu.

I alle mine 16 år har jeg haft denne her drøm om en drage. Den er ikke skræmmende og den taler til mig. Beroliger mig og trøster mig, når jeg er ked af det. Og for hver år der går, sammensætter den en gåde samme til mig, som jeg skal løse.

Min far lovede min mor på hendes dødsleje, at jeg selv måtte vælge min ægtemand, men det løfte har han ikke i sine at holde. Hvor fra jeg ved det? Jo, jeg overhørte nemlig en samtale min far havde med stammens bedste kriger. Min far sagde: "En mystisk kvinde er kommet til byen. Hun leder efter noget. Hun har et lille følge med, og man kan godt se hvem der bestemmer der. Hun har bedt mig om at få dig til føre og beskytter." Jeg stod stille i mit skjul og lyttede intens. Skulle Jacko rejse, tænkte jeg. Nej det må han ikke. Jeg er jo snart 16 år, og han er den mand jeg vil have. Jeg vil ikke have nogen anden mand. Min far forsatte; "Der bliver bare et problem. Jeg har lovet Freyja væk til Høvdingens søn i nabostammens og jeg vil gerne have at du følger hende, der hen." Mit hjerte stod stille i brystet på mig og jeg kunne have skreget på stedet.

Jeg er Freyja, det er min navnedag i dag. Jeg er 16 sommer nu og jeg er stukket af. Hele stammen leder efter mig, men de finder mig aldrig, medmindre jeg lader dem gøre det. Efter en uges tid, opgave de at finde mig og livet begyndte på ny i stammen. Jeg så hvordan Jacko og den fremmede dame og hendes følge forlod stammens boplads.

Jeg fulgte efter dem på afstand.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 02/04-2013 15:58 af Winnie Leth Buch (Miss-Leth) og er kategoriseret under Fantasy.
Teksten er på 435 ord og lix-tallet er 23.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.