6Livet er, hvad man gør det til
Snooze... Det var nu femte gang, at min telefon havde prøvet at v... [...]
Blandede tekster
11 år siden
6Hyæne
Jeg satte nøglen i døren og åbnede. Man kunne straks mærke den va... [...]
Noveller
11 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Svante Oskar Wettergren (f. 1994)
Jeg satte nøglen i døren og åbnede. Man kunne straks mærke den varme os fra køkkenet. Vi havde stadig ikke fået købt nogen emhætte.

"Hej skat!" råbte Olivia ude fra køkkenet. Jeg hang frakken på knagen, og satte mine sorte lædersko nedenunder. Jeg pudsede dem i morges, men de var allerede blevet beskidte igen.

Jeg gik ud i køkkenet, og kyssede Olivia på kinden. Hun var i gang med at stege. Jeg åbnede vinduet for at få luftet ud.
   "Hvordan gik det på arbejde i dag?" spurgte Olivia, mens hun kiggede på mig med sine store brune øjne.
   "Det gik fint nok. Jeg snakkede med folkene fra NCC i dag. De vil gerne have mig til at tegne et lejlighedskompleks ude ved Christianshavns kanal."

Jeg startede mit eget firma for nogle år siden. Jeg var lige fyldt 35, og var træt af faste arbejdstider og tilbygningsjobs. Det første år havde det svært ved at løbe rundt, men siden da er det gået rigtig godt.

Jeg kunne høre min datter inde fra stuen. Hun så vidst børnetime. Jeg gik ind til hende. Det var Nana, der var i fjernsynet. Sjovt, at den udsendelse stadig var så populær. Jeg satte mig hen ved siden af hende, og rodede i hendes tynde hår. Hun grinede, og kyssede mig på munden. Hun kørte sine små fingre rundt i mit mørkebrune hår. Jeg følte mig meget mere afslappet med pjusket hår, fremfor den sideskilning jeg ellers rendte rundt med hele dagen.
   "Læg dig ned far!" sagde hun med sin søde, men bestemmende stemme. Jeg lagde mig på vores lyse nyafhøvlede gulv, og hun krøb ind til mig.

"Så er der mad!" råbte Olivia ude fra køkkenet. Jeg tog et par stole med, og gik derud med Merle. Vi var næsten lige flyttet ind. Vi boede på Østerbro før, men da jeg fyldte 39, fik jeg tilbudt den her lejlighed ude på Christianshavn af min tidligere arbejdsgiver. Den lå på 3. sal skråt overfor Café Wilder. Jeg har altid elsket Christianshavn. Både husene og menneskene er så forskellige. Det giver en speciel stemning, jeg ikke har oplevet nogle andre steder.

Min datter var næsten allerede færdig med at spise. Hun var godt nok hurtig. Det havde hun i hvert fald ikke arvet fra mig.
   "Tak for mad" sagde hun, mens hun løb ind i stuen igen.
   Olivia kiggede på mig. Hun trak vejret dybt. Hun var noget af det smukkeste, jeg nogensinde havde set. Vi mødtes første gang til fredagscafé på universitetet. Jeg var 25 år dengang, og hun var lige fyldt 20.
   Jeg sad med nogle venner den aften. Vi var alle singler. Vi snakkede om, at enten var piger søde, eller også var de smukke. De var aldrig begge dele. Det var lige i dét øjeblik, at jeg så hende. Hun stod helt alene med sine lange brune krøller, sine store øjne og det varmeste smil, jeg nogensinde havde set. Resten er historie. Nu boede vi sammen, og havde verdens dejligste lille pige på 6 år.

Vi fyldte opvaskemaskinen, og satte den i gang. Hun gav mig et kram, og knappede min skjorte lidt op. Min telefon vibrerede i lommen på mig.
   "Hej søde. Kommer du ikke over efter arbejde i morgen?"
   "Hvem er det?" spurgte Olivia.
   "Det er bare dem fra NCC, der gerne vil mødes."

Jeg gik ind i soveværelset, og fandt et håndklæde. Jeg tog min mobil frem "Jo, jeg kommer hjem til dig lidt over 17. Vi ses frække." Jeg smed skjorten og mobilen på sengen, og gik i bad.

Da jeg kom ud fra badeværelset, stod Olivia der "Din mobil ringede lige før." Der gik et chok igennem mig. "Det var din mor. Hun ville høre om vi kom forbi i weekenden?" Min puls faldt igen, ligeså hurtigt som den var steget. "Det kan vi godt." svarede jeg lettet.

"Kom Merle! Du skal i seng." råbte jeg fra gangen.
   "Okay, men så skal du altså også synge godnat sang!" svarede hun inde fra stuen.

Hun lagde sig under dynen, mens jeg satte mig på sengekanten "Om lidt bli'r her stille. Om lidt er det forbi. Fik du set det du ville. Fik du hørt din melodi." Der gik ikke lang tid, før hun sov. Jeg puttede dynen rundt om hende, og kyssede hende på panden.

Inde i soveværelset lå Olivia allerede. Jeg lagde mig helt ind til hende. Hendes fødder var stadig kolde. Jeg kørte mine varme hænder op og ned ad hendes kolde lår. Hun skubbede røven hen imod mig.

HUN HYLEDE SOM EN HYÆNE, DA JEG HUGGEDE MIT HÅRDE HORN OP I HENDES HUL!

Da jeg vågnede næste morgen, lå hun nøgen ved siden af mig. Jeg klaskede hende på røven. Jeg tog mit sorte jakkesæt på, og gik ud på badeværelset for at børste tænder og barberer mig. Jeg kom i tanke om, at jeg havde en aftale med Caroline i dag.

Jeg satte mig i entreen, pudsede mine sko, og tog min trenchcoat på.

Jeg gik ud på gaden - hen mod den lille kanal. Jeg gik til højre op mod metro stationen. Den modsatte vej af den ungdommelige trafik, der skulle i skole. Jeg følte mig som en fisk, der forsøgte at svømme mod strømmen. Jeg gik ind på lagkagehuset, og købte noget morgenmad.
   Jeg skrev til Caroline "Skal jeg ikke bare komme nu? Jeg gider ikke på arbejde i dag."
   Der gik ikke mange sekunder, før min mobil vibrerede igen "Jo, jeg er også blevet hjemme i dag."

Jeg gik ned mod metroen. Troels sad ved trappen, og tiggede. Han havde været hjemløs i mange år nu. "Godmorgen Martin. Var du på lagkagehuset igen i dag?" spurgte han. "Ja, jeg købte et horn med til dig."
   På trods af hans lange grå skæg, kunne man stadig se hans store smil.
   Jeg tog metroen mod Nørreport. Hun boede tæt på torvehallerne.

Bersang, stod der på dørtelefonen. Jeg ringede på. "Hej, bare kom ind. Døren er åben."

"Hej Martin" råbte hun ude fra køkkenet. Hun slukkede for musikken. Det var vidst Justin Bieber. Jeg satte mine sko i entreen, og gik ud til hende. Der stod hun - helt alene med sine lange brune krøller, sine store øjne og det varmeste smil jeg havde set de sidste 14 år. "Kom lad os gå ind på værelset. Jeg har fundet en film, vi skal se. Den hedder 'Across the Universe'. Kender du den?" Jeg rystede på hovedet, og smilede. Vi satte os til rette i sengen, og satte filmen i gang. Hun krøb ind til mig. Jeg kørte min hånd op og ned af hendes tynde lår. Vores fødder legede med hinanden.

HUN HYLEDE SOM EN HYÆNE, DA JEG HUGGEDE MIT HÅRDE HORN OP I HENDES HUL!

"Hold kæft, hvor er du stram!" sagde jeg, mens jeg kiggede op på Hello Kitty plakaten. Jeg klaskede hende på røven.

Jeg vågnede ved, at der var en, der ruskede i mig. Det var Caroline. "Du bliver nødt til at gå. Mine forældre kommer snart hjem." Jeg tog mit tøj på. Jeg kunne mærke hendes togskinner, da jeg kyssede hende farvel.

Da jeg trådte ind ad døren derhjemme, kom Merle løbende hen til mig. "Hej far!" sagde hun smilende, hvorefter hun kyssede mig på munden.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 06/04-2013 11:27 af Svante Oskar Wettergren (Svante Wettergren) og er kategoriseret under Noveller.
Teksten er på 1207 ord og lix-tallet er 21.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.