Glem ikke at male det hvidt igen


10 år siden 7 kommentarer Noveller

1Interiør
Findes det virkelig? Eller er det en forestilling, man gør sig, a... [...]
Noveller · parforhold
5 år siden
7Gøglerens ansøgning
Ritualmester Balastar svedte. Det var der flere grunde til, og in... [...]
Fantasy · kvinder
9 år siden
3Lige så godt nu
Bare fem minutter til. Det er november, koldt i soveværelset, jeg... [...]
Noveller
10 år siden
2Under håbets skygge - Prolog
Det er februar, en trist fredag eftermiddag, der er grå og håbløs... [...]
Livshistorier
10 år siden
7Glem ikke at male det hvidt igen
Kære Camilla. Vi har bestilt grillen nede i gården lørdag om 18 d... [...]
Noveller
10 år siden
3Råt kød
"Har du tænkt dig at spise det dér?" Væmmelsen i stemme og ansigt... [...]
Noveller
10 år siden
4Første dag i flyttefirmaet
Charlotte stak næsen ned i buketten og snusede grundigt. Hendes m... [...]
Noveller
10 år siden
3Arvid, Eva, Morten
Arvid, Eva · Morten · *Sig noget, Morten. Reager. Det kan ikke være r... [...]
Noveller
11 år siden
5Adams gave
Klokken fik hende op fra stolen. "Ja?" Det havde taget hende et p... [...]
Noveller
11 år siden
3En sort plet
"Godnat, Nielsen." "God vagt." Kollegerne fra aftenvagten forsvan... [...]
Noveller
11 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Maria Bache Andersen (f. 1965)
Kære Camilla. Vi har bestilt grillen nede i gården lørdag om 18 dage. Der kommer nogle af dem, du har mødt en del gange hos mig. Har I tid? Jeg vil gerne snart se ham den nye steg.

Kære Mona. Tak for invitationen. Jeg er ikke sikker på, om vi kan nå det, for Bos dreng er hos ham den weekend. Dvs. vi er temmelig sikkert i min lejlighed, for den er større, så den lille ikke behøver ligge inde hos os. Han vågner ret nemt, hvis du forstår!

Kære Camilla. Det er i orden. Du må også meget gerne komme alene. Jeg tænker, at Bo måske kan undvære dig en enkelt aften, når vi ikke har set hinanden i et halvt år. Jeg savner at snakke direkte med dig, jeg synes dårligt, de få beskeder på voicemail tæller som samtale. Det var heller ikke tid nok, der prægede den cafétur for et halvt år siden.

Kære Mona. Jeg ved det godt. Du er min dårlige samvittighed. Det er bare svært at nå! Og jeg må jo ikke have hunden med.

Kære Camilla. Du må gerne have hunden med, hvis den holder sig på gulvet og ikke jagter vores kat. Det er dog næppe realistisk, og det ved du lige så godt som jeg. Men kan den virkelig ikke undvære dig en aften? Hvis du tager hjem i ordentlig tid til den sene luftetur? Du går i byen med Bo, så vidt jeg ved, og den bliver vel ikke mere ensom af, at du er et andet sted end på et musiksted. Hvis du synes, kan jeg også besøge dig, katten sover alligevel det meste af tiden, som sådan en nu en gang gør. Jeg er også klar til vandretur i dit lokalområde.

-

Kære Mona. Havde I en god aften? Jeg nåede det jo ikke, men jeg havde advaret dig. Den lille havde det skidt, han havde fået en virus i børnehaven og havde diarré. Han var vågen den halve nat, og Bo og jeg var nødt til at skiftes til at sove mellem at passe på den lille.

Kære Camilla. Øv, det lyder ikke spor rart. Jo, vi havde da en helt fin aften. Jeg havde som sædvanligt forregnet mig, så vi stod med en masse rester. Heldigvis kunne det ryge i fryseren, og i går lavede jeg ratatouille med de sidste, uspiste grøntsager. Dejligt at have dem ude af fryseren nu, det er over to måneder siden. Næste uge har jeg nogle dage på [ ] lige ved siden af dig. Kan vi måske mødes og gå tur i frokostpausen? Selv en halv time er bedre end ingenting.

Kære Mona. Undskyld jeg ikke nåede det i går, det er svært at ramme den halve time. Du ved, hvordan det er: Telefonen ringer, og tiden løber. Jeg skal nok være der i dag.

Kære Camilla. Hvor var det dejligt at se dig! Det var ærgerligt, at du ikke kunne gå så hurtigt, som du plejer at kunne. Det beviser vel, at det er en dårlig idé at have hund, eftersom du siger, det var den, der trak dig ud af balance, så du skvattede og knaldede knæet i en sten.

-

Kære Mona. Jeg fik ikke fat på dig, da jeg ringede for at ønske tillykke. Jeg håber, du får en rar fødselsdag. Godt nytår i overmorgen.

Kære Camilla. Tak! Du må også have godt nytår. Vi holdt det med de samme venner, vi har holdt sammen med nogle år nu. Fredeligt og lige noget, der passer mig. Nytår har aldrig sagt mig det store, måske fordi jeg var blevet fejret dagen før, og det lige havde været jul. Nytårsaften var underlig, det skulle forestille fest, men fjerneren kørte, og der var ingen gaver. Ret kedeligt set fra børnehøjde. Hvad siger du til et nytårsforsæt om at ses? Ikke hele tiden, bare 5-6 gange i løbet af året.

Kære Mona. Ja, vi må finde en dag. Kan du ikke komme med nogle forslag? Jeg vil helst om hverdagen.

Kære Camilla. Jeg har tit lidt travlt på hverdage. Måske kan vi gå i biografen sammen? Vi kan selvfølgelig ikke sidde og skvadre under filmen, men vi skal jo både ind i ordentlig tid og kan vel også trække den en kaffes tid længere bagefter. Kan det ikke passe, vi deler en svaghed for Johnny Depp? Der er en, der får premiere i dag.

-

Kære Camilla. Hold da op en skummel lokalbif I har jer! Ikke at det gør noget, øjnene var jo på forhånd indstillet til salsmørket efter den dårligt oplyste forhal. Eller måske vil jeg hellere sige forstue, den var heller ikke den største, jeg endnu har set. Til gengæld skal jeg villigt indrømme, at salen er god. Dejligt med så stejle stolerækker! Jeg har prøvet for mange gange at måtte strække hals en hel film igennem til, at jeg synes, det er sjovt. Her kunne man se, om så Livgarden sad foran én. Men - ja, jeg er ked af at bore i det: Jeg kunne stadig se, at du havde fået et sæbeøje. Og lad være med at påstå, du er gået ind i noget, jeg kan godt genkende et slag, når jeg ser det. Hvem er det? Jeg er bekymret for dig.

Kære Mona. Det var en eller anden idiot, der blev arrig, da jeg bad ham få styr på sin hund. Den var ved at slå min hund ihjel! Det var sådan et ordentligt brød med en hund, han ikke havde en skid kontrol over, og den gik direkte efter min. En normal hund holder op med at slås, når modstanderen overgiver sig, og det gjorde hun. Lå på ryggen og viste halsen frem. Hans store køter satte kæben om hendes hals, og jeg kunne ikke få hende væk. Jeg råbte til ham, at hans hund var ved at bide min ihjel, han blev stiktosset over, at jeg råbte, at han ikke kunne styre sin hund. Jeg lagde an til at sparke den, det havde jeg ikke lyst til, men hvad skulle jeg gøre?! Sekundet efter lå jeg på jorden med et ordentligt slag i ansigtet og hans forbandede køter over mig. Jeg fik trykket den på halsen, så den tabte pusten, det fik den endelig væk. Heldigvis var der i mellemtiden dukket en op med en velafrettet Dobermann, han tog mit parti, og idioten skred. Endelig langt om længe.

Kære Camilla. Føj for en omgang! Selv om jeg ikke er den store hundeelsker, kan jeg sagtens sætte mig ind i, at du ikke bare kan holde ud at se din hund blive bidt ihjel. Jeg kan lige se det for mig - sådan en skaldet knoldert så hormonpumpet og overtrænet, at han går som buksevand i frostvejr og med nødtvungent strittende arme og forsynet med en total uopdraget kamphund. Jeg er helt glad for, at du slap med et sæbeøje!

-

Kære Camilla. Vil du med på pinseskovtur om lørdagen? Det er ikke videre velorganiseret, jeg har bare inviteret bredt og bedt folk komme med en frokost-ting, der kan mætte det antal, de selv samler om sig, og som gerne må kunne deles. Vi tager op til Eremitagesletten - samles ved slottet ca. 12 - halv 1.

Kære Mona. Jeg er ikke sikker, måske skal vi op til Bos forældre.

Kære Camilla. Helt i orden. Hvis du kan, dukker du bare op, og det må klart gerne være sammen med Bo, som jeg stadig ikke har fået lov at se!

Kære Mona. Bo tager op til sine forældre uden mig. Jeg kommer måske.

Kære Camilla. Dejligt! Jeg regner med, at vi ikke rykker særligt langt væk fra slottet, så selv om du skulle ramme lidt ved siden af tidspunktet, burde vi være til at finde. De sidste par år har vi været 30-40 stykker, heraf en del omkringmyldrende børn.

Kære Camilla. Godt du nåede det! Det var dejligt at have ordentlig tid til at snakke. Men hvad er der sket med dig? Du så ud, som om det gjorde ondt at trække vejret. Jeg håber da ikke, du er kørt galt? Jeg var så tæt ved at tro, du havde fået et trykket ribben - jeg så sådan ud, da jeg havde det.

Kære Mona. Jeg har haft en af de faste forkølelser, der som sædvanlig satte sig på lungerne. Jeg siger dig, jeg har hostet mig blå i hovedet og haft ondt i hele brystet af det. Musklerne er stadig ømme så ja, det gør ondt at få vejret. Det går over igen.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 22/08-2013 13:32 af Maria Bache Andersen og er kategoriseret under Noveller.
Teksten er på 1417 ord og lix-tallet er 22.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.