Det var kattens

Kapitel 1


10 år siden 4 kommentarer 2 kapitler Uafsluttet Romaner

4Endnu et stik (Brudstykker fra bunden - nr....
Når du kan mærke · at blodet løber ud af armene · og benene · til de st... [...]
Digte
9 år siden
5Ægte kærlighed (Brudstykker fra bunden - nr...
Jeg er opfostret med den type kærlighed · som man ikke taler om. · "D... [...]
Digte
9 år siden
3Stækkede gardiner (Brudstykker fra bunden -...
Gardinerne er trukket for · far er skredet igen · og mor er på klinik... [...]
Digte
9 år siden
8Kontrolfreak (Brudstykker fra bunden - nr. ...
Tabt kontrol · tabt ære · ydmyget · misbrugt · af min egen far. · Genvundet... [...]
Digte
9 år siden
6STOP! (Brudstykker fra bunden - nr. 13)
Jeg får kvalme · ved tanken af mig selv · ved tanken om den følelse · a... [...]
Digte
9 år siden
7Knagerækken (Brudstykker fra bunden - nr. 1...
Lykkelig luder · står der i annoncen. · Det er jeg også · når jeg er på... [...]
Digte
9 år siden
7Måske fremtiden (Brudstykker fra bunden - n...
Den retskafne · momsregistrerede tøjte · jeg er · lever · af systematiser... [...]
Digte
9 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Corby Wiley (f. 1986)
Blodet pumpede i Emils krop, pulsen bankede små glitrende svedperler ud gennem huden, ved den tydelige blodåre i tindingen. De var garanteret på vej i samme øjeblik. Han rev desperat ud i alle skufferne, samtidig med at han forsøgte at danne sig et overblik. Han måtte pakke de vigtigste ting og komme ud og væk herfra, hurtigst muligt, inden de stod uden for døren.
   Han gøs ved tanken. Han kunne se ham selv ligge der på gulvet, livløs, bare tage imod det ene spark efter det andet. Han kunne nærmest smage den bitre jern-smag af varmt blod i munden. Kvalmen klemte om spiserøret og tvang ham til at bukke sig forover og holde fast i stoleryggen.
   Hvad var der at være så bange for? Han ville jo aldrig gøre hende ondt, han så hende jo som en lille engel, som en lillesøster, måske en datter han havde fået meget tidligt. Han havde taget hende til sig og været der for hende og nu var han der, på vej på flugt - på flugt fra dem der skulle have beskyttet hende, men som ikke magtede opgaven.
   Emil kunne mærke tårerne trille ned ad kinderne, ved tanken om sin familie. Hvad ville hans mor ikke tænke, hun ville selvfølgelig tro ham, men hvor meget skal der til før at hun vakler i troen, ville han overhovedet være i stand til at forsvare sig selv, hvis han ikke kom herfra i tide.

Han kunne ikke undgå at støde ind i alle minderne, når hans blik flakkede hen over reolerne og væggene i lejligheden. Avisudklip, velkomstgaven fra landsbyforeningen og ikke mindst tegningerne og brevene fra hende. Han flåede dem ned og forsøgte at folde dem pænt, inden han hastigt lagde dem i bunden af indkøbsposen.
   Tænk at det skulle ende sådan - han havde endda forestillet sig, at han måske skulle bo der for altid, altså ikke i den lejlighed, men i et af de fine huse oppe ved kastanjerne. Han havde forestillet sig det hus hundredevis af gange, måske med en buste udenfor eller i hvert fald en mindeplade, til ære for den unge mand, der kom og gav liv til en ellers døende by.

Det gav et sæt i ham, da han hørte en bil bremse op nede på gaden. Bildørene smækkede hårdt. Han stod stille og lyttede og lod de otte lydløse sekunder komme ham til gode, der skete ikke noget, det var ikke dem. Hans rystende hænder tog fat i posen på gulvet og han kiggede rundt i stuen, efter andre ting, som han måtte have med.
   Han fór sammen da døren til opgangen smækkede, det var meget lydt i den gamle bygning, han kunne høre dem tale sammen. Han kiggede rundt, efter en udvej, men han vidste inderst inde, at den eneste måde han kunne slippe nu, var ved at tage springet. Han overvejede det kun kort og opgivelsen overmandede ham og tvang ham i gulvet, uden modstand. Han lå modløst på gulvet, da der blev taget i håndtaget til lejligheden.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 07/10-2013 21:02 af Corby Wiley (Tiabisu) og er kategoriseret under Romaner.
Teksten er på 500 ord og lix-tallet er 34.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.