1Blodbøg
Du siger, at du vil skrive en digtsamling, at den skal trykkes me... [...]
Blandede tekster
10 år siden
1Skaden, atomer og galde
Og du ser på mig med fugtige øjne, og du tigger og be'r mig om at... [...]
Blandede tekster
10 år siden
3Mental verdensomrejse med dig
Jeg ville gerne tage dig med til Mexico, så kunne vi tage spanske... [...]
Blandede tekster
10 år siden
2Tørret ris
Jeg lagde tørret ris ud til fuglene i vinters, løste med vilje de... [...]
Digte
10 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Astrid Jørgensen (f. 1995)
Jeg lagde tørret ris ud til fuglene i vinters, løste med vilje det ugentlige krydsord forkert og drak kaffen for varm og uden mælk, mens jeg spadserede barfodet gennem sneen, for med planlagt tilfældighed at ende foran det vindue, hvori stearinlys og plastikplanter så ofte skinnede om kap - så ville jeg blive stående lidt. Ikke længe, bare sekunder eller minutter eller - men du ville stadig aldrig dukke op alligevel og til sidst ville kaffen være kold og fødderne følelsesløse og hvad nytter det hele så, selvom frosten er nok så kold?
Jo flere gange jeg snubler op ad trapperne, desto sjældnere gør det rigtigt ondt - man vænner sig alt for ofte til bare at være her; fyld noget mere, så jeg har noget at holde af - selvom det nok i sidste ende er sundere ikke at elske.
Tiden læger alle sår, men de dybeste ar bliver ved med at klø. Hold fast i din mening, til noget bedre dukker op og styrt efter bladene, som suser med vinden, hurtigere end dine rappe ben kan bære dig. Du er noget andet, når jeg ikke kan se dig for solen. Verden forlænges med splitsekunder, når vi stopper op for at lytte. Skyerne vandrer bort, når du forsøger at fange dem i dine små næver.
Så ofte troede vi alle, at intet ville betyde noget i sidste ende, og måske fik vi ret; måske tog vi fejl - vi kunne bade os til ukendelighed i de dybeste søer i de mørkeste skove og stadig ikke vide, hvad der var sort og hvad, der var hvidt. Vores hænder famlede efter knapper i skjorter som holdt os bundne i anstændighed, og vi skyndte os at tage vores tid, for vi skulle huske, sagde de, at alting er foranderligt.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 21/10-2013 09:27 af Astrid Jørgensen (Victoria Møller) og er kategoriseret under Digte.
Teksten er på 292 ord og lix-tallet er 38.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.