1Blodbøg
Du siger, at du vil skrive en digtsamling, at den skal trykkes me... [...]
Blandede tekster
10 år siden
1Skaden, atomer og galde
Og du ser på mig med fugtige øjne, og du tigger og be'r mig om at... [...]
Blandede tekster
10 år siden
3Mental verdensomrejse med dig
Jeg ville gerne tage dig med til Mexico, så kunne vi tage spanske... [...]
Blandede tekster
10 år siden
2Tørret ris
Jeg lagde tørret ris ud til fuglene i vinters, løste med vilje de... [...]
Digte
10 år siden
3Sidste sætninger
Jeg vejer mig stadig dagligt for at se, hvor meget · tabet af dig t... [...]
Digte
10 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Astrid Jørgensen (f. 1995)
Du siger, at du vil skrive en digtsamling, at den skal trykkes med Remington Typewriter font og have et barneansigt malet vådt i vådt på forsiden. Du siger, at du vil starte den med et citat af Turrèl, og at du ikke vil give dine digte navne, men tal - at de skal stå i vilkårlig rækkefølge, og at der ikke må være sidenumre. Du siger, at du vil opfølge den med en epilog, hvor du fortæller, hvad der videre skete, og du vil blive hyldet for dine stilistiske greb, og så vil de skrive om dig på forfatterweb, og du vil begynde at gå i sort, ryge med cigaretrør, tegne dine øjne op med kohl og gennemgå en stor depression. Du vil sidde i din lædersofa med de tunge gardiner trukket for og høre unge, potentielle musikere spille violin mens du forsøger at undertrykke melankolien, som vælder op i dig, ved mindet om din egen, pure ungdom, som gik tabt. Du vil nægte at indtage fast føde og drikke litervis af rødvin af høje glas, lade dit hår gro ud og farve det lilla og aldrig gå uden for en dør, så din blege hud vil lyse op i det konstante tusmørke. Du vil slynge dunkle maling op på et lærred i kombinationer, som chokerer omverdenen, men nægte at vise dine kreationer frem med vilje, da de jo alle sammen blot er et formålsløst forsøg på at formidle din egen ubetydelighed. Du vil anskaffe dig en hund, og alle vil ånde lettet op, fordi du nu må være i bedring, men kort efter stikker den af og bliver kørt over af en blå folkevogn, og så vil du være sønderknust og flytte i et stort palæ på landet, du vil stå alene under blodbøgens blade og lade dine magre, ringklædte fingre glide over dets bark og dvæle ved dens kølighed, du vil trække dit sjal tækkere om dine skuldre og stå rank, til husholdersken kommer styrtende og genner dig ind, for dit helbred er jo så skrøbeligt, og du vil sidde i dit vindue og tegne træernes silhuetter mod solnedgangen med kul, mens du roligt og fattet sygner hen.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 11/11-2013 23:04 af Astrid Jørgensen (Victoria Møller) og er kategoriseret under Blandede tekster.
Teksten er på 360 ord og lix-tallet er 66.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.