1Blodbøg
Du siger, at du vil skrive en digtsamling, at den skal trykkes me... [...]
Blandede tekster
10 år siden
1Skaden, atomer og galde
Og du ser på mig med fugtige øjne, og du tigger og be'r mig om at... [...]
Blandede tekster
10 år siden
3Mental verdensomrejse med dig
Jeg ville gerne tage dig med til Mexico, så kunne vi tage spanske... [...]
Blandede tekster
10 år siden
2Tørret ris
Jeg lagde tørret ris ud til fuglene i vinters, løste med vilje de... [...]
Digte
10 år siden
3Sidste sætninger
Jeg vejer mig stadig dagligt for at se, hvor meget · tabet af dig t... [...]
Digte
10 år siden
2Af sted
Stablen på sengen vokser stødt, gødet af kommodeskuffernes tomhed... [...]
Kortprosa
11 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Astrid Jørgensen (f. 1995)
Jeg ville gerne tage dig med til Mexico, så kunne vi tage spanske efternavne og du kunne kalde mig señorita mens vi spiste chili som var det æbler. Eller vi kunne tage til Norge og danse på grene af gran, mens sneen faldt som kolde dun omkring vore nøgne kroppe, og ulvene stod i ring om træets stamme og hylede mod himlen, skræmt af dens evindelige skønhed. Vi kunne flyve mod Skotland på lette vinger og leve som æsler af tidsler, skue ud over de bølgede landskaber, som altid ville lyse grønt i disen. Eller vi kunne se på stjernerne fra toppen af Himalaya og fantasere om evigheden. Vi kunne tage til Japan og gå i kimono og leve af ris og sove på måtter på gulvet og plukke lyserøde kronblade af træernes blomster. Eller vi kunne gå på den kinesiske mur, mens vi tænkte store tanker om livet og balancen og blive enige om alt. Måske kunne vi tage til Indien, lade vore klæder og indre farve orange og sidde ubevægelige i dagevis nye mens vi lod vores sind rense af et ubrydeligt mantra. Vi kunne glide over Indlandsisen på hundeslæde mens vi hujede mod himlen og vi kunne gå ud i natten og betragte nordlys tegne sælsomme streger mod verdensrummet. Vi kunne gå på hænder over broerne i Venedig og kaste håndfulde af maling i rødlige nuancer mod et lærred større end os selv, og vi kunne se de farvede blade glide forbi os i kanalerne. Vi kunne tage til Frankrig og lære at klæde os kun i sort og hvidt og at ekshalere sofistikeret når vi sidder og ryger på en fortovscafé, mens vi betragter turisterne tage billeder af hinanden og sig selv foran Eiffeltårnet. Eller vi kunne tage til Finland elske til melodisk metal og vi kunne plukke blomster, som ligner ansigter og give dem til fremmede, vi møder langs landevejen. Vi kunne gå ad ubefærdede stier og leve i huller på New Zealand og glemme virkeligheden for en stund, mens vi drak te og læste Tolkien i lænestole og længtes mod nye eventyr. Vi kunne tage på Safari et sted i Afrika, jeg kunne lære girafsprog og du ville lære landsbybørnene "din mor"-jokes. Eller vi kunne tage til Sverige og finde på historier om de små i skovene og lede efter elverfolk i tågen, når det blev aften, og vi havde plukket skovbær dagen lang. Eller vi kunne bare sidde her, mens du skriver rapporter og jeg spinder historier om alle de ting, vi burde gøre en dag.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 02/11-2013 19:16 af Astrid Jørgensen (Victoria Møller) og er kategoriseret under Blandede tekster.
Teksten er på 424 ord og lix-tallet er 42.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.