1Blodbøg
Du siger, at du vil skrive en digtsamling, at den skal trykkes me... [...]
Blandede tekster
10 år siden
1Skaden, atomer og galde
Og du ser på mig med fugtige øjne, og du tigger og be'r mig om at... [...]
Blandede tekster
10 år siden
3Mental verdensomrejse med dig
Jeg ville gerne tage dig med til Mexico, så kunne vi tage spanske... [...]
Blandede tekster
10 år siden
2Tørret ris
Jeg lagde tørret ris ud til fuglene i vinters, løste med vilje de... [...]
Digte
10 år siden
3Sidste sætninger
Jeg vejer mig stadig dagligt for at se, hvor meget · tabet af dig t... [...]
Digte
10 år siden
2Af sted
Stablen på sengen vokser stødt, gødet af kommodeskuffernes tomhed... [...]
Kortprosa
11 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Astrid Jørgensen (f. 1995)
Stablen på sengen vokser stødt, gødet af kommodeskuffernes tomhed. Som bunker af fremtiden og fortidens forenede kræfter ligger dynger af tøj spredt ud over gulv, stol, skrivebord. Trods rodet virker her så tomt. De bare vægge skriger mig ind i ansigtet, og et kort øjeblik må jeg støtte mig mod den lukkede dør for at klare den hvide overflade; som blege tænder i et sindssygt smil skræmmer de mig, og et kort øjeblik føler jeg mig som en fremmede i det hjem, jeg skal til at forlade. Men jeg er her jo stadig. Ikke taget af sted endnu. Selvom mit gamle liv forsvinder som grus mellem mine fingre, kan jeg altid blande cement i, og bruge det som grundlag for den nye mig - kan jeg ikke? Eller er fundamentet allerede så skrøbeligt fuldt af sprækker, at mit nye højhus braser sammen ved den mindste rystelse? Jeg ved det ikke endnu. Ved ærligt talt ingenting.
   Med et suk lader jeg den sidste stak af strøgne trøjer dumpe ned i kufferten. Fører lynlåsen på plads med den ene hånd, mens den anden unødvendigt presser låget ned. Den er knapt nok fuld, og alligevel alt, hvad jeg har tilbage at bære ud i regnen. Bøger, fotografier, mapper, tøjdyr - selv den grønne lampe formet som et kattehoved har de kørt væk. Nu mangler kun jeg og min kuffert. Og mit rod. Mit kaos, usystematiske arrangementer af nips, jeg aldrig brøde mig om, og dog alligevel får glasøjne af at skulle undvære. For mine øjne smuldrer seksten års eksistens, en hverdag uden mål og med. Men trods alt et liv, jeg ikke behøvede tvivle på. Ingen valg, muligheder, endeløse rækker af stillingtagenens legioner, som jeg alene og helt selv skulle bekæmpe. Kastet ud fra helikopter over fjendeland. Fanget og tortureret af uvishedens slangestemme.
   Om jeg så bare havde ham her.
   Om jeg bare havde dén ting mindre at bekymre mig om.
   For hvad nu, hvis det ikke går? Hvad nu, hvis det er for meget, for megen afstand, for lidt sammenhold? Så hurtigt kunne han glide væk - tilbage i det tusmørke, hvorfra hans spredte sit lys og lod dagen åbenbare sin klarhed for mig. På blot et øjeblik kunne han ombestemme sig - og endnu mere livsgrus ville forsvinde fra min hånd. Så løst, foranderligt. Svært at holde fast ved, uden at kvæle det med sit greb. Umuligt at tvinge tilbage, når først det er fortabt og blandet sammen med alle de andre dynger af sand, som omgiver mig. Kan jeg stadigvæk fortryde, og klatre tilbage mod mit gamle træ? Jeg fik bygget en hel hule oppe dér; samlede stumper og stykker fra skovbunden, satte dem sammen til de var, hvad jeg ønskede, de skulle være.
   Men stormvejret kom. Regn, blæst, torden. Og et enkelt, vildfarent lyn slog sig ned i mit træ, og fik det til at bukke under for tiden. Bragende i sit fald mod den brune muld, som havde næret det.
   Intet andet valg end at fortsætte mod et nyt, ukendt mål.
   Endnu en gang lader jeg et suk sive ud gennem mine læbers skilning, hvis hjørner tyngekraften har trukket nedad. Rummet lugter allerede svagt af forfald.
   Kufferten rasler svagt, da jeg trækker den op fra gulvet, og med den i hånden ser jeg mig en sidste gang rundt i det nøgne, sjuskede værelse, før jeg lader døren klikke i bag mig, og omhyggeligt låser den med en lånt nøgle.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 11/01-2013 18:07 af Astrid Jørgensen (Victoria Møller) og er kategoriseret under Kortprosa.
Teksten er på 569 ord og lix-tallet er 31.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.