Hugin, Munin og Sophus


10 år siden 9 kommentarer Klummen natur humor kæledyr

20Manden med sneploven
Søvnig mor med · klapvogn · i morgenmørket · Lille snottede Sofie · der s... [...]
Digte · følelser, socialrealisme, thriller
10 år siden
10Panda
Pandabjørnen · æder bambus · fordi det har dens · forfædre · altid · gjort · ... [...]
Aforismer og gruk · natur, humor
10 år siden
19Brasiliansk klokkeblomst
Prolog · Langt borte · På den anden side af kloden, vokser en · særegen... [...]
Digte · natur, monstre, satire
10 år siden
25Vi er første generation
Vi er første generation, vi blev født i kolber · og ammet af maskin... [...]
Digte · samfund, science fiction
10 år siden
6Forår for Sophus
"styne: beskære et træs krone ved at skære det ned til en bestemt... [...]
Klummen · kæledyr, humor
10 år siden
8Sophus - Vandhund i problemer
Sophus, den glade engelske bulldog, er godt nok umanerlig glad fo... [...]
Klummen · humor, kæledyr, natur
10 år siden
9Hugin, Munin og Sophus
Sophus, den nu et-årige engelske bulldog, holder meget af sine gå... [...]
Klummen · natur, humor, kæledyr
10 år siden
12Valnøddefesten
Sani plukker de soldrukne brombær, der tynger de piggede grene. M... [...]
Fantasy · mystik, monstre, kærlighed
10 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Mikala Rosenkilde (f. 1968)
Sophus, den nu et-årige engelske bulldog, holder meget af sine gåture rundt om i kvarteret. Han har mange venner her og der, og han kan tilsyneladende altid genkende nogen, han har hilst på før.
Tit kan de også genkende ham, selvom det måske er længe siden, og så går snakken om, hvor stor han er blevet og hvad der er sket siden sidst. Ja, det er såmænd ikke så meget mig, der snakker. Sophus må se vanvittig klog ud, for det er ofte en sjov samtale mellem en eller anden (for mig fremmed) dame og så Sophus, der jo må respondere noget, jeg ikke kan høre, men sådan kan samtalen fortsætte længe. Jo, han er en klog hund og han har en bred smag i omgangskreds.

Nogle af dem, han har kastet sin kærlighed på, holder til i et slags læskur, bag den lokale købmænd. Her sidder en flok herrer og indimellem damer, og ordner verdenssituationen over noget koldt på flaske, og Sophus, der stak af fra mig en dag, introducerede os for flokken. Det er skikkelige folk, og de kan vældig godt lide hunde, og Sophus især.

Børn og hunde, almindelige voksne, folk med en øl i hånden, og de forbipasserende håndværkere. Alle interesserer Sophus vældig meget, og alle vil han gerne snakke med, hilse på, og gerne spendere en halvtimes tid med. Det er svært at have travlt, med ham på slæb.

For en rum tid siden bed jeg mærke i nogle store gråkrager, der ofte fulgte med os rundt på tur. Tydeligvis et par. Det gjorde de naturligvis, fordi det indimellem lykkedes Sophus at tabe eller ikke lige at fange en godbid, når den kom hans vej.
Sådan noget har fugle som skader og krager naturligvis blik for, og da Sophus i forvejen ikke lider af udpræget boldøje, er det ikke så underligt at de to krager opdagede, at her var der åbenbart gratis frokost. Så nu er de bare altid med.

Hugin og Munin blev de naturligvis hurtigt døbt, efter de to ravne i nordisk mytologi, dem Odin havde, og som hver morgen fløj ud i verden, og hver aften kom tilbage, satte sig på hans skuldre og fortalte ham, hvad der var sket derude.
Det passer meget godt med vores. Vores krager ligner også nogen, der kunne fortælle en røverhistorie eller to. De er i øvrigt altid klar til en gåtur, og kommer flaksende langvejs fra, når de ser os.
Nu er de også begyndt at forfølge min kæreste, og det ser virkelig sjovt ud, når man først ser manden, så Sophus, og så, som to mini-pingviner, et par krager vraltende efter.
Sophus har i princippet ikke noget mod andre dyrearter, herunder krager. I princippet, altså. For da det gik op for ham, hvad sådan et par krager tilsyneladende lever af - hans hundemad - var det så som så med begejstringen. Så nu går Sophus meget bestemt hen mod den krage, der er sidder nærmest, og kigger anklagende på den. Sådan en mad-tyv!

Jeg synes ellers krager er nogle vældig spændende fugle. Man regner dem vist også lige så kvikke som papegøjer. Jeg synes også ligefrem, man kan se det i deres blik - at her har vi noget af en tænker.

I det hele tiden har vi kun positive oplevelser med de kloge fugle, vi har fået på slæb. Måske undtaget, synes Sophus nok, lige det med hundemaden.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 29/11-2013 13:16 af Mikala Rosenkilde (Mikala) og er kategoriseret under Klummen.
Teksten er på 565 ord og lix-tallet er 32.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.