Jeg forstår det ikke - Dumme mennesker! (Version 2)



2Når gyngen svinger højt
Jeg gynger højere og højere. Snart er jeg helt oppe ved solen. De... [...]
Noveller · livsrefleksion, livets gang, magtesløshed
7 år siden
2Pandoras æske
Den aften sad de i stilhed mens de spiste aftensmad. Normalt snak... [...]
Kortprosa · eksistentialisme, valg, kommunikation
7 år siden
3Demokrati i børnehøjde - Indskolingen
Janni, Karsten og Sigurd er venner. De har gået i børnehave samme... [...]
Blandede tekster · politik, børn
8 år siden
8Mig og min kæreste
Det har stået på længe. Hun er den smukkeste pige jeg kender: så ... [...]
Noveller · kærlighed, tragedie, skæbnefortælling
9 år siden
2Nissen Alberts fortællinger 1
Hej. Mit navn er Albert. Jeg er en halv meter høj, og jeg har alt... [...]
Eventyr og fabler · eventyr, højtider
9 år siden
2Knitrende sten
Stenene knitrer som jeg går hen ad stien. Der er mørkt; kun lyset... [...]
Noveller · livet, frygt, magtesløshed
10 år siden
2Random profiltekst
Humørbombe med hang til vandpytter. 26 år på bagen med 80 års erf... [...]
Blandede tekster
10 år siden
5Hverdagens glæder
Det syder og bobler, varmen fra gryden blandet med temperaturen u... [...]
Noveller
10 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Dianna Korshøj (f. 1987)
Hey du, dine bukser hænger så langt nede, at du bruger dem som gulvklud. Du lytter til musik, som fremhæver stoffer og druk. Det uden musisk sans, men hvor selve musikken kun er lavet for at din hjerne skal slå fra.

Jeg forstår det ikke!

Musikken skal også være så høj, at en meningsfyldt samtale ikke ville være muligt. Ikke fordi du ville sætte pris på en sådan samtale, for dit liv drukner i sociale medier, druk og overfladiske relationer - relationer, som du kan regne med hvis der er slagsmål, men som ikke ville kunne forholde sig til når du står ved en skillevej.

De overfladiske relationer, som er baseret på de sociale medier, kan virke meningsfyldte for dig. Det er nemt og bekvemt. Men hvornår har du sidst sat dig ned med et medmenneske og filosoferet lidt? Eller bare snakket om jeres holdninger, og se om de holder vand? En holdning er ikke mere værd, end tankerne bag det, så

Jeg forstår det ikke!

Du trives i dit liv, fordi du ikke tager aktiv stilling. Livet er som du har fået det serveret, og følger strømmen. Higer du efter andet end penge eller sex? Er lykken uvidenheden? Er lykken at stille sig til tåls? Er lykken at nøjes? Jeg ville ikke leve dit liv, du ville ikke leve mit. Jeg forstår ikke dit liv, og her stiller jeg mig til tåls... Jeg konkluderer at mennesker er dumme! Så skal jeg nemlig kun tage stilling til mit liv.

Mit eget liv er dog så meget sagt, for jeg skal stadig forholde mig til den verden jeg lever i; kulturen og samfundet, som oftest kun bringer mig til konklussionen at mennesker er dumme. Jeg skal forholde mig til at vores kultur bliver blandet med andre kulturer. Det at være "speciel" er en større og større norm, og bliver derfor snart bliver "normalen". Alt skal være så specielt at børns navne efter hånden er så svære at forstå, at man skal stave sig igennem det. På samme tid skal jeg forholde mig til at vi er et multikulturelt samfund. Mohammed, Makmut og Hassan er intet problem for mig, men når digteren vi hører mest om, hedder Yahya Hassan, bliver jeg forvirret, fordi jeg tror at nyhedsoplæseren på jysk, prøver at fortælle mig at han hedder Hassan, og det gør han ikke!

En af de mest solgte bøger i år er fra serien "Fifty Shades of Gray", hvilket kun viser hvor stor vores sexkultur er - Folk behøver bare ikke være dumme! Vi ved alle, at man ikke skal tro på alt man ser i tv. Bøger er åbenbart noget andet, for efter bogen kom ud var der knap 200 opkald til alarmcentralen om mænd hvis kønsorgan sad fast i en brødrister! Det viser bare besættelsen af penis nogle af de kære mænd har! Teknologien skal så bare også være med på bølgen, for hans begejstring for billedet af hans lem som jeg modtager, er ca den samme som jeg får hvis jeg får en rykker med posten. Dvs. at det er nok kun indtil jeg får anskaffet den 3D-printer.

Spørgsmålet er hvad vi vil finde os i som mennesker, men hvis vi lever med konklusionen om at mennesker er dumme, kan vi ryste på hovedet og bære over med det... Nårh ja, og så kan vi smågrine lidt når det går op for os, at vi også nogle gange er et af de der Duuuummeeee Mennesker!
Forfatterbemærkninger
Der er tilskrevet lidt i forhold til originalen, så den passede som slam på max 3.10 minutter

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 16/12-2013 16:33 af Dianna Korshøj og er kategoriseret under Blandede tekster.
Teksten er på 575 ord og lix-tallet er 29.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.