4I kælderen hos min bror
Et klassisk eksempel, en ung-karle drøm i ruiner. Den storslåede ... [...]
Blandede tekster
10 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Jonas Israel Vermund Østergaard (f. 1985)
Et klassisk eksempel, en ung-karle drøm i ruiner. Den storslåede idé, mødestedet for vennerne, tilflugtsstedet fra hverdagen, de utallige herreaftener med kolde øl, høj musik, dart og playstation, alt sammen i ruiner.
I hjørnet står synderen, symbolsk, malplaceret og dog altoverskyggende. På fire tavse hjul med nedslidte mønster, som påmindelse om de mange kilometers frustrerende vandring, dér står synderen.
Andre beviser giver sig langsomt til kende, beviser på en ufuldstændig og ufuldendt ung-karle drøm. De to høje ikea vaser med plastic orkideer ville aldrig havde fundet sted i den perfekte kælder. Min bror ved det, dú ved det, ja, det er som om selv vaserne ved det, dog trodsigt tårner de sig op ved siden af de gigantiske 18" bass-diskotekshøjtalere. De håner beskueren, latterliggør de mandlige, "kult-symboler" som ellers passer perfekt i ung-karle drømmen.

Som i en skammekrog hænger der en trækasse.
Det hele startede for mange år siden med selvsamme trækasse!
Jeg husker tydeligt stoltheden i min brors ansigt og ærefrygten i hans to mindre brødre, da han fik denne trækasse. Et symbol på at han nu var mand nok til at håndtere våben og ved enhver lejlighed kunne perfektionere hans jagtegenskaber.
På dens tillukkede skodder har man malet en mand med groft fuldskæg og storslået hat, tilmed med en fjer i hatten. De store røde, sirligt udførte bogstaver insinuerer essensen af hele rummet; "Kings Head" - kongens hoved, "Pub & Lodging" - bar og beværtning.
Over dartkassen hænger tilmed to små lamper, som giver spilleren følelsen af gennemarbejdelse og professionalisme, jo der er kælet for detaljerne, gæsterne skal føle sig godt tilpas, føle sig værdsatte og afholdte, som kongens tro følgesvende. Måske, kun hvis man er heldig, kan man ved særlig udmærkelse blive slået til ridder af denne konge.

Alle ved det, øl og våben er to mandssymboler som skál forenes. I jagtritualer såvel som i en ordentlig herrekælder. Derfor hænger toppen af de udskårne øltønder, som malerier på væggen, flotte indgraveringer med guldkroner og humleblade og selvfølgelig bryggerens navn: Tuborg, eller Hof som de rigtige mænd bare siger.
Når kongen holder hof er ydmyghed og sløvsind en hån imod kongen og hans dyrebare tid. Straffen for sådanne overtrædelser er øjeblikkelig bortvisning!
Så for ikke at føle sig ydmyg eller falde hen er denne anordning stillet i geled. På en forhøjning, en lille scene, nærmest som på et alter, står det store fladskærms tv på et massivt tv bord, med playstation og en massiv forstærker i frit udsyn, her kan man køre i brølende biler med høj hastighed, eller teste sine evner inden for enhver tænkelig kampsport, med enhver tænkelig persona.

Mine fødder fryser, kælderen er kold og fugtig, pladsen er trang, en evig summen fra husets rørsystem afbryder mit flow, men for et kort øjeblik var jeg dér. I slottets prægtige gildesale, hvor øl og røverhistorier flyder i en jævn strøm, hvor ridderne samles og diskutere strategier og bedrifter, hvor mandsmod og ungdom aldrig ender.

Nu er jeg tilbage. I kælderen hos min bror.
Forfatterbemærkninger
Jeg kunne godt tænke mig at få ord på, hvilken følelse man som læser sidder tilbage med, efter at have læst dette.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 26/03-2014 15:31 af Jonas Israel Vermund Østergaard (jivo) og er kategoriseret under Blandede tekster.
Teksten er på 497 ord og lix-tallet er 44.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.