1Mor og hva' så?
Rollen som mor, der vasker tøj, rydder op, laver mad, henter og b... [...]
Filosofihulen
9 år siden
4Lykke
Taknemlighed og påskønnelse er en nødvendighed · hvis du vælger at ... [...]
Aforismer og gruk
9 år siden
4Nattens minder i stjernerne
Nattens mørke omfavner dagen i en dyster og alligevel smuk stemni... [...]
Filosofihulen
9 år siden
4Livets mursten
Se verden oppe fra, du er muren og du skal bygge et hus. Du har h... [...]
Filosofihulen
9 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Liza Abildskov (f. 1975)
Se verden oppe fra, du er muren og du skal bygge et hus. Du har hverken stige, spand eller mørtel. Hvordan vil du starte?
Jeg ville starte med at grave en god bund med mine bare hænder, det er hårdt og giver en del sår. Men jeg har lært at kæmpe og forsøger. Hullet bliver større og større mens selvtilliden vokser. Folk kommer og kikker på! De griner og ryster på hovedet. Nogle spørger om du vil låne, men du takker pænt nej, idet du kan se det virker trods dit slid!

Men så er det at, det sker. Hænderne kan pludselig ikke mere og du sætter dig ned, tænker og samler kræfter, mens ideen kommer på at, du kan bruge de sten der ligger rundt omkring. Efterfølgende begynder du at vandre lidt udenfor dit område og finder flere nyttige ting. Pinde, vand til at blødgøre, alt muligt! Igen kommer der folk forbi. Nogle stopper op og kommer og hjælper uden at sige noget, uden at spørge. Fordi de ved hvordan dine planer er, helt uden du behøver sige noget. De går igen, måske kommer de tilbage, måske gør de ikke! Men du husker dem. For det de kom med og det de gjorde. Kærlighed og hjælp!

Af en eller unaturlig grund, som faktisk ikke er så unaturlig, men ganske naturlig hvis man vil se det sådan. Ja så kommer der en masse sten til en undervej i sine bygge projekter gennem livet. Nogle gange har vi den tanke lyn hurtig hvor den pågældende sten skal ligge, andre gange må du vende og dreje den eller også passer den slet ikke og må acceptere at, den skal ligge i gemme bunken!

Sten for sten bygger vi gennem livet, nogle gange falder det hele og vi må nøjes med resterne, andre gange bliver vi klogere og kikker os kun tilbage for at smile og mindes den hårde vej.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 09/10-2014 15:30 af Liza Abildskov (Hvorfor_ikke) og er kategoriseret under Filosofihulen.
Teksten er på 317 ord og lix-tallet er 23.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.