6Henfaldne dage
Morgenernes punktvise kulde · Smog der bølger i varmen · fra den fors... [...]
Digte
8 år siden
8Sprød natur
Sorgens karavane · salter din kind · Den varme tunge · fanger smagen · af... [...]
Digte
8 år siden
7Giftblanderske
Farver håret · Sprayer huden · Suger lungerne sorte · Injicerer botox. ... [...]
Digte · incest, selvhad, misbrugt
8 år siden
3Barndommen er et sted
Mit fritidshjem. Først husker jeg ikke andet, end at det lå på de... [...]
Livshistorier
8 år siden
4Et sted midt på sommeren
Hvor solen kysser min krop · Mærker mig med sine læber · Hvor havet b... [...]
Digte
8 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Olivia Birch (f. 1970)
Hun kommer cyklende ad Frederiksborggade. Det er mandag morgen. Hun registrerer de andre trafikanter, den halvkølige sommermorgen, et par ænder, som ligger på risten foran Harald Hansen Symaskiner, standser for rødt ved krydset ved Søtorvet. Hovedet er fuld af nattens drøm; hun har igen ryddet op i mormors hus. Er sikker på, at alt er pakket ned i kasserne, men skal lige tjekke en ekstra gang. Åbner døren til stuen ovenpå, som hun må have overset. På sofabordet ligger det støvede alpepige-kostume, som mormor syede til moren, da hun var fire. Og Mormors og morfars bryllupsbillede i sølvramme står på skænken. Lyset skifter til grønt. Hun må svinge uden om en bil, som blokerer noget af fodgængerovergangen og det meste af cykelstien. Hvorfor skal bilister altid liste over for gult, uden tanke på, at de bagefter holder og blokerer for den tværkørende trafik? tænker hun.

Omtrent 100 meter foran hende, på Dronning Louises bro, kommer en slank, ung mand i bar overkrop gående. Drømmen er med ét langt væk. Han nærmest suger hendes opmærksomhed til sig, selv om han slet ikke ser hende, men i stedet vender blikket fjernt, fjernt indad. Skyggen af et smil spiller i hans ene mundvig. Sort hår, olivenlød, gråsorte lærredsbukser med ubestemmelige, mørke pletter. Han virker forstyrret, tænker hun. I hænderne holder han noget, som ligner en paryk, med beskidt, filtret hår, og hans hænder og arme er dækket af brunviolette plamager. Hun kan ikke få billedet af ham til at stemme, og sænker farten for at se sig om efter et kamerahold eller andet, som kunne hjælpe hende til at opklare situationen. Passerer ham, uden at blive klogere, men bemærker, at flere andre også stirrer undrende efter ham.

Hun er netop nået uden for hørevidde, da en eller anden råber; "Hey! STOP!"
   Der lyder et plask. Den unge mand har sat sig på kanten af broen og kaster et afskåret kvindehoved i Peblingesøen. Bagefter hopper han selv i.
Forfatterbemærkninger
Dette er prologen til min thriller. Jeg kan se, at den bliver læst, men har bemærket, at der er langt mellem kommentarerne herinde, når en tekst er en del af en roman. Alligevel beder jeg lidt ydmygt (selvom det ikke ligger til min natur) om dit umiddelbare indtryk: er det spændende, kedeligt, uhyggeligt, ligegyldigt, not-up-my-alley? På forhånd mange tak. Jeg skal også nok blive bedre til at kommentere jeres bøger. Amen.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 20/10-2014 12:57 af Olivia Birch (Humlebi) og er kategoriseret under Romaner.
Teksten er på 324 ord og lix-tallet er 33.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.