2Fortællingen om Vanja #1
Det var en kold dag i april måned. Tågen var lige lettet og fugle... [...]
Kortprosa
8 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Andreas Høstbo (f. 1995)
Det var en kold dag i april måned. Tågen var lige lettet og fuglenes sang kunne høres fra skoven. Arbejdsfolkene var allerede i gang med at klare dagens pligter og alt åndende fred og ro.

"VANJA" lød det fra døren. "VANJA, det er fandme sidste gang jeg finder mig i dette her". Den hidsige mand, der var lige knap 2 meter høj stormede hen til sengen og rev fat i Vanja. "UD! NU!"

"Rolig rolig, lad mig lige få fat i mine ting" svarede Vanja - "Nej, UD". Manden tog fat i armen og kastede Vanja ud fra den første etage. "og du våger lige at sætte dine ben her i mit hus igen!"

Vanja fortvivlede lidt og tænkte over sine ejendele. Det var nok bedst at lade dem ligge og starte forfra, som han så tit havde gjort.

Vanja var nemlig en uduelig fætter. I sine 18 vintre har han indtil videre ikke opnået det store - hans forældre døde i en tidlig alder, hvilket efterlod ham på gaden.
   Solen var knap stået op, da Vanja begav sig hen mod byen Lanteiro, hovedstaden i det mægtige rige Lanteiro.

Da Vanja ankom til porten stod der to vagter og tjekkede passage og opkrævede told. Da det var kommet til Vanjas tur, blev han stoppet. "Hva, du, betal eller forsvind" udbrød en af vagterne.
   Vanja vidste godt at landet var i korruption og der var ikke meget at gøre, end at betale vagterne for at få adgang til porten.

"Den pokkers korruption" tænkte Vanja, da han gik ind i byen. Det første blik han fik var fra de mange handelsmænd og madboder. Vanja gik hen til bageren og købte et stykke brød, hvorefter han begav sig videre ind i byen.

Han ankom til en kro og forførte sig om et job. Der var intet. Han gik videre ned af gaden, indtil han hørte to mænd råbe ud: "Mangler du noget at lave? Meld dig ind i broderskabet og gør dig fortjent til føden!".

Vanja havde tidligere hørt om broderskabet - angiveligt skulle hans onkel være af høj rang, men ha frygtede deres codex og hele organisationen - for når først man var medlem, så var man medlem.

Om end alt, så manglede han et job. Han gik stille mod de to broderskabsmedlemmer, indtil en stor tyk mand trådte ind foran ham og sagde "manglede du et job?"

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 14/12-2015 11:32 af Andreas Høstbo (Samsund) og er kategoriseret under Kortprosa.
Teksten er på 396 ord og lix-tallet er 23.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.