Brandmanden!


4 år siden 3 kommentarer Kortprosa mod mennesketyper spænding

2Karl og Plysbjørnen
Der var engang, i en lille dansk landsby, for længe siden. Hvor v... [...]
Eventyr og fabler · kærlighed, eventyr, fortælling
2 år siden
2Retfærdighed!
Jeg sidder tilbagelænet i stolen, og kigger på manden i jakkesæt ... [...]
Kortprosa · smerte, mennesker, død
2 år siden
1Skæg Problemer
Skulle vi snart til at få klippet det skæg af du gamle? · Nej, elle... [...]
Blandede tekster · hverdagslivet, monolog, socialrealisme
3 år siden
3Brandmanden!
John stod og kiggede desperat ud af vinduet imens flammerne stod ... [...]
Kortprosa · mod, mennesketyper, spænding
4 år siden
5Livets Gade
Der er en mand på vej ned af en gade · I regnes slud og torden, han... [...]
Digte · mennesker, virkelighed, håb
4 år siden
2Trist, men sandt!
Hans mor havde været enke siden han var 16 år, kort efter hans fa... [...]
Kortprosa · alkohol, kamp, smerte
4 år siden
3Manden der ikke kunne græde!
Mørket havde lagt sig udenfor og Alex nød hans torsdag aften med ... [...]
Noveller · alkohol, psykologi, historie
4 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Max Scmidt (f. 1984)
John stod og kiggede desperat ud af vinduet imens flammerne stod omkring ham. Flammerne havde trukket ham op i en krog og han gjorde hvad han kunne for at undvige de deres skæbnesvanger skær. Han kunne knap se noget inde i det brændende rum, kun et vindue på hans venstre hånd få metre fra ham. Udenfor kunne han hører alle hans kollegaer og venner for livet råbe: " Hold ud John, vi kommer til dig"! En kvinde stod på fortovet og så håbløst op til vinduet af den 3 meter høje bygning. Stik flammer stak ud af alle vinduerne på første og anden etage af bygningen. Det var ikke mere end par minutter siden, at hun kom tilbage fra sin løbetur og til en brandulykke af en anden verden. Hun var en særdeles erfaren motionist, og med et prøvede hun at løbe hen til døren af den bygningen, men blev straks stoppet af et par af brandmændene: "Mit barn, mit barn! " råbte den grædende kvinde på fortovet. Imens hun prøvede med alt sin kraft at undslippe brandmændenes greb om hende. Desværre til ingen nytte.

Brandmændene prøvede håbløst at slukke ilden, men vandet fordampede så snart det nåde toppen af bygningen. "Jeg har hende, hun er her os mig! " blev der råbt oppe fra tredje etage. Varmen stak til John, han kunne mærke den helt inde under hans uniform. Barnet græd og græd, imens han holdte hende tæt ind til kroppen. Han havde fået hans iltmaske sat rundt om hende, og stod nu selv uden ren ilt. Hen langs væggen kunne John se lyset ind af vinduet, det var der han skulle ud! Men flammerne omringede hele karmen og resten af rummet. Det var en chance bare at tage de næste par skridt, gulvet kunne kollapser når som helst fra ilden der havde bevæget sig første etage op til anden, og var nu i gang med at indtage tredje etage. Nede på gaden havde hans kollegaer ikke opgivet kampen endnu, og havde fra et rum i deres tjenestevogn trukket et tæppe ud. Den grædende mor, blev trukket væk fra fortovet, imens 6 brandmænd trak ud i tæppet og stod klar under vinduet nede på gaden, klar til at gribbe datteren.

"Kom ud af vinduet John, vi står klar"! John stod fortvivlet i den brændende bygning imens han kunne høre sine kollegaer råbe til ham. Han havde truffet sin beslutning. Han måtte ud! Han gik et par få skridt ud fra krogen af, og hen langs væggen imod vinduet. Gulvedet knirkede under ham, og han kunne mærke den intense varme op igennem hans ben. Med et par hurtige skridt nåde han vinduet, og kiggede ned på hans kollegaer der stod klar med tæppet. Han kastede datteren ud, der sikkert landede i tæppet og efterfølgende i armene på hendes mor. Men dette var også det eneste John så, træet holdte ikke under ham og vægten fra hans iltflaske fik til sidst gulvet til at give efter ved hans venstre ben. Han styrtede i, og forsøgte med de sidste kræfter han havde at trække sig op igen. Men flammerne under ham, fik fat i hans ben og tog hurtigt for sig. Han viftede med sit ben frem og tilbage under gulvet for at dræbe flammerne på hans på ben. Dette gjorde det ikke bedre, og træet ved hans højre ben knækkede sammen. John holdte nu kun fast på overdelen af gulvet, imens flammerne under ham blev højere og højere. Skrig og gråd var den anden ting der kom ud fra vinduet på tredje sal. Nede på jorden stod hans kollegaer og venner og hjælpeløst hørte på imens det gule hav opslugte en god kollega, ven og familiefar.
Forfatterbemærkninger
Historier kan være ligeså virkelige som når fantasien finder på dem!

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 08/07-2016 22:06 af Max Scmidt og er kategoriseret under Kortprosa.
Teksten er på 612 ord og lix-tallet er 32.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.