2Den næstbedste gave
Det var en af de dage, da Vorherre fik lyst til at gå sig en tur ... [...]
Eventyr og fabler
4 år siden
3Om at flyve og danse
Der er en gammel historie om en ung mand der gerne ville være nær... [...]
Kortprosa
4 år siden
2Hvad er sandhed?
Hvad er sandhed? · Der går ikke røg af en brand uden at der er ild,... [...]
Blandede tekster
5 år siden
4Min dæmon
Kærligheden er en mørk dæmon · som følger mig alle steder. · Han sige... [...]
Digte
5 år siden
3Barberhistorier
Da jeg gik ud af skolen som femtenårig, anede jeg ikke, hvad jeg ... [...]
Noveller
5 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Kåemer Asmussen (f. 1935)
Jeg var syv-otte år gammel og var for ikke så længe siden begyndt i skolen. Vi boede på det tidspunkt i en lille by, Ørslev, i det sydlige Sjælland.
   Det var en dejlig sommerdag og jeg var på vej hjem ad en sti over en eng, hvor græsset stod højt med røde valmuer og gule mælkebøtter ind imellem. Jeg var iklædt et par små, korte bukser og intet andet, og jeg var mørkebrun over det hele.
   Og pludselig, foran mig på stien sad en stor skrubtudse. Jeg standsede og blev vel lidt forskrækket. Den kiggede op på mig, og jeg kiggede ned på den. Den var stor, men jeg var større, så i den forstand var den lille. Og i et frydefuldt øjeblik følte jeg min egen storhed.
   Jeg satte min fod ind over den, og jeg kunne se at den dukkede sig. Så trådte jeg langsomt ned, og jeg mærkede dens hud under min fodsål. Og så trådte jeg til. Blod og hvad en sådan tudse ellers indeholder piblede op mellem mine tæer.
   Jeg tror nok jeg følte et øjebliks triumf, men så blev jeg grebet af rædsel, og løb. Og hver gang jeg standsede for at få vejret så jeg for mig, at den så op på mig og jeg så ned på den, og at den dukkede sig.
   Jeg kom hjem, og min mor kunne ikke begribe, hvad der var i vejen med mig, og jeg fortalte hende det ikke. Jeg fortalte det ikke til nogen. Jeg havde vel ikke ord for det. - Ja, jeg har aldrig fortalt det til nogen før nu på mine gamle dage.
   Det jeg gjorde er vel ikke den store forbrydelse set i et voksenperspektiv, og i betragtning af, hvad der foregik i verden de år. Herregud, en skrubtudse og en brun barnefod. Men i barnets perspektiv var det en forbrydelse på linje med hvad de voksne kunne begå.
   Selvfølgelig er det mildnet med årene. Jeg er blevet voksen, og det hører til barndomsminderne, og pudsigt nok husker jeg i denne forbindelse også, at det var en dejlig sommerdag, og græsset og blomsterne og bierne der summede. Men falder mine tanker på tudsen er mine følelser og min skræk straks tilbage der, min fod og skrubtudsen.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 13/01-2017 07:46 af Kåemer Asmussen (Kåemer) og er kategoriseret under Kortprosa.
Teksten er på 375 ord og lix-tallet er 30.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.