3Kedsomheden kvæler
Jeg vil slå mig i hovedet med en hammer. · Mine fødder bevæger sig ... [...]
Kortprosa
2 år siden
7Fantasiverden
Jeg åbner min verden op · Hopper ind i min fantasi · Et univers fyldt... [...]
Digte
2 år siden
2Kampen mod tårerne
Tårerne presser sig på. · De svier i øjenkrogene. · Stædigt presser j... [...]
Digte
2 år siden
5Vredens vold
Hvad er det for en følelse? Denne, som altid ulmer i den mørkeste... [...]
Blandede tekster
2 år siden
5Støvregn
Den faldende støvregn binder mig i en trance. Jeg kan ikke se væk... [...]
Kortprosa
2 år siden
6Hvem er du?
Hvem er du? Jeg kan se dit ansigt, men jeg kan ikke se dig. Er du... [...]
Essays
2 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Emilie Zielke (f. 1998)
Hvem er du? Jeg kan se dit ansigt, men jeg kan ikke se dig. Er du gemt et sted i dybet? Dybet i dit sind, som ingen andre får at se. Er det dér, du har gemt dit sande ansigt? Når jeg ser dig, ser jeg dit ansigt, men er det dit sande? Spørgsmålet er, om vi overhovedet har et sandt ansigt. I vores usynlige taske bærer vi rundt på millioner af masker, som vi jævnligt tager af og på. Du har en maske til hver en person og hver en situation. Din ene maske findes når du er sammen med bedstemor, den anden findes med dine venner, mens den tredje findes, når du møder en fremmed. Når du har så mange masker, hvor meget kan jeg stole på dig? Hvor godt kender jeg dig egentligt? Hvor godt kender jeg mig selv?

Jagten på det sande ansigt er uendelig. Nogle gange bliver jeg selv i tvivl. Sådan som jeg tager masker på over for andre, tager jeg så en maske på over for mig selv?

Sandheden er, at vi ikke kender selv vores nærmeste venner. Vi kender en del af deres person, men ikke den fulde. Vi kender kun den maske, som bliver taget på i samvær med os. Hvad med alle de andre? Uanset hvor meget man kender til hinandens historie og fortid, vil vi aldrig kunnet kode det sammen til den fulde fortælling. Vores fulde fortællinger findes kun i hver enkelts bevidsthed. For andre vil den altid være ukendt.

Hvorfor har vi alle disse masker? Til tider kan de føles beroligende at gemme sig bag en maske, til tider kan det tynge os i knæ. Men vi bliver ved med at bære rundt på dem. Vi bærer rundt på dem indtil døden os skiller. Eller stopper det hele lige inden døden? Med det sidste svage pust, det sidste svækkede åndedræt blomstrer det sande ansigt frem for en kort stund til sjælen forlader den jordbundne krop. Den sidste mumlende sætning fremsiger det manifest, som det sande ansigt for altid har knuget hårdt til sig.

Vil andre nogensinde få vores sande ansigt at se? Opleve den stund, hvor man endelig tager masken af, og viser sig, for den man er. Svag, ærgerrig, jaloux. Glædesfyldt, loyal, forstående. Alt det, der udgør en. Godt som ondt. Hvilken person vil opleve dette?

Findes vores sande ansigt, eller er det en illusion? Vi kan lyve for os selv, bilde os selv alt muligt ind. Er det muligt, at gemme sit eget ansigt væk? Så langt væk, at ingen nogensinde vil se det igen. End ikke en selv. Er det muligt, at ingen maske have? Hvor man altid viser sig, for den man er? Jeg er ikke sikker.

Hvem er du? Hvem er jeg?

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 22/11-2017 08:16 af Emilie Zielke (Kekko) og er kategoriseret under Essays.
Teksten er på 459 ord og lix-tallet er 19.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.