7Perception
Nogle gange er det vi hører · ikke det vi ser · og nogle gange er det... [...]
Aforismer og gruk · eftertænksomhed
1 år, 8 måneder siden
6Soldat
"Krigen er det sted, hvor unge mennesker, der ikke kender hinande... [...]
Klummen · civilisation
2 år siden
1For helvede da
Håbefulde og lidt naive demokrater, · der lever deres eget livs tot... [...]
Digte · ukraine
2 år siden
5Løgnen
Jeg fyrer bare løgnen af selv om jeg ved, · at alle de andre også v... [...]
Digte · løgnen
2 år siden
5Jeg ser
Jeg ser op mod den danske himmel, · med store hvide skyer der drive... [...]
Digte · ukraine
2 år siden
2Når alt går i fisk
Så nærmede den store forårs konkurrence sig endelig og jeg måtte ... [...]
Blandede tekster · fisketur
2 år siden
5Hængerøve og hundehandlere
Kritik af alt og alle · er blevet det nye "in", · alt mødes og kommen... [...]
Digte · nyheder
2 år siden
2Nytår
O · o O · O o O · O · Jeg elsker bøger · disse papirblokke · rummer så meget · ... [...]
Digte · godt nytår
2 år siden
4Virkning og årsag
Når jeg har fået politikerlede, · er det udelukkende fordi, · at jeg ... [...]
Aforismer og gruk · politikere, politik
3 år siden
5Luftkastel
Nu har jeg bygget mig et helt eget lille paradis. · Fundamentet er ... [...]
Digte · drømmeverden
3 år siden
3Det evige limbo
Et liv uden glæde · er ikke et rigtigt liv. · Du eksisterer kun, · du e... [...]
Digte · sindstilstand
3 år siden

Puls: 4,1

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Nils Højsager-Jessen (f. 1956)
Det var i de dage da julen nærmede sig. Skolen skulle pyntes op og dresses til jul. Julehyggen var på den pædagogisk rigtige måde, blevet lavet om til et Mee book forløb. Forløbet var på helt korrekt måde indføjet i elevernes og lærernes årsplaner, derpå skemalagt og sat i værk. Forud for dette, havde hele oplægget været behandlet af årgangs teams, fag teams, på afdelingsrådene, i pædagogisk udvalg, drøftet og godkendt på et stort lærermøde, godkendt af ledelsen, og endelig var skolebestyrelsen blevet udførligt orienteret.

Gange og klasseværelser blev på en skemalagt, pædagogisk og metodisk måde forandret, fra at være endeløs tristesse, til at være en klippet og klistret jul. På lærerværelset blev kaktusser erstattet, og årstidens typiske julestjerner blev sat på bordene. Vindueskarmene fik også deres bekomst af jule(forløb). De få pyntere, der forløb sig i forløbet, blev atter formanet og orienteret om omfang, tidstabeller og skemalægning. Skolen blev på helt korrekt måde transformeret til en mini udgave af undervisningsministeriets julekalender.

Der var tidligt blevet lavet et udvalg, der skulle forestå planlægning og afvikling af lærernes julefrokost. Dette udvalg havde i årets løb afholdt flere møder. I starten havde man indgående og meget målstyret drøftet menuen til julefrokosten. Denne skulle selvfølgelig være ernæringsrigtig og tage hensyn til dyrevelfærd. Man havde endog drøftet om menuen skulle være vegansk, men en af mændene syntes med et underfundigt smil, at ordet vegansk havde en seksuel undertone, og selvfølgelig måtte en julefrokost ikke være sexistisk.

Så det ene udvalgsmøde tog det andet, inden man kom frem til, at det jo var evidensbaseret, at en traditionel julefrokost afsluttende med ris a' la' mande altid gjorde lykke. Selv om det havde taget lang tid, var alle tilfredse med det store arbejde i udvalget og det faktum, at resultatet, jævnfør undervisningsministeriets retningslinjer, var evidensbaseret gjorde stor lykke. Underholdning skulle der også til, så en ny serie af udvalgsmøder blev stablet på benene, inden man enedes om, at underholdningen skulle uddelegeres til andre.

I drøftelserne af Mee book juleforløbet var også elevernes sidste skoledag inden juleferien blevet udførligt drøftet. Man var efter udførlig høring af alle argumenter, pro 'er og contra' er blevet enige om, at hver klasselærer selv planlagde forløbet i klasserne, men at ledelsen planlagde tiderne. Forløbet med julegudstjeneste blev ligeledes planlagt af ledelsen. Største problem var, at der ikke måtte klappes i kirken, for præsten var af den klare overbevisning, at den eneste der måtte hyldes i kirken, var gud - og så måske præsten.

Ved lærernes julefrokost skulle der selvfølgelig også være én mandel gave. Der skete dog det, at en nisse havde smidt ikke mindre end 30 hele mandler i ris a' la' manden. Dette affødte naturligvis mindst to reaktioner, den ene var en række skæve smil og den anden var en række stramme og misbilligende ansigtsudtryk. Det endte dog efter et kort møde i julefrokostudvalget med, at man foretog lodtrækning om mandelgaven. Vinderen havde ikke fået smagt på desserten, igen de stramme masker. En problemstilling til næste julefrokostudvalg.

På sidste dag inden juleferien skulle alle i kirken - uanset om det nu var politisk korrekt eller ej. En gruppe piger fra overbygningen sang i kirken, og det lød så smukt, at kristusfiguren bag alteret "næsten" fik tårer i øjnene. Efter sangen var der elever, der i lyset af den smukke sang ikke kunne undertrykke deres lyster. De viste deres begejstring med høje klap af pigerne. Præsten søgte på bedste måde at kvæle al begejstring - ved at stille sig frem for forsamlingen, og med højt hævede arme og hænder at lyse en velsignelse ud over alle i kirken.

Men uden yderligere anfald af begejstring kom man igennem kirke besøget, og eleverne sagde god jul til hinanden og deres lærere, inden de i god - men begejstret - orden tog hjem til juleferien. På lærerværelset havde man lagt alle mistanker om "mandelaffæren" midlertidigt til side. Der blev takket, smilt og hilst af inden man for de næste 14 dage satte alle udvalg i bero og tog på velfortjent juleferie. Pedellen slukkede julen på hovedafbryderen og der blev mørkt.
Nu sænkede julefreden sig endelig over skolen - og mandel nissen.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 17/12-2017 16:04 af Nils Højsager-Jessen (storyteller) og er kategoriseret under Blandede tekster.
Teksten er på 688 ord og lix-tallet er 44.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.