Som et ekko


5 år siden 6 kommentarer Blandede tekster alene længsel sorg

2Tørret frugt
at blive ensom er som at tørre frugt · at suge vand og fugt og væde... [...]
Digte · ensomhed, metafor, digt
5 år siden
5Min kærlighed
dine lange arme · fanger mig, du gør det ikke bevidst · og jeg kan mæ... [...]
Digte · ægte kærlighed, livsglæde
5 år siden
8Den sommer
den sommer var det varmt i maj · jordbærene modnede hurtigere · sødli... [...]
Digte · kærlighedslængsel, frygt
5 år siden
3Den danske sommernat
Min vindueskarm er præcis stor nok til, at jeg kan sidde der, ved... [...]
Kortprosa · nat, taknemmelighed, lykke
5 år siden
2Liste
Ting på mit værelse: · æblejuice med mug, seng, havregryn fra i mor... [...]
Blandede tekster · kontrol, ordleg, fantasifuld
5 år siden
6Som et ekko
D. 31. oktober 2067 · Kære Solvej · Jeg var forbi dig i dag. Kunne du... [...]
Blandede tekster · alene, længsel, sorg
5 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Stine Højris (f. 2001)
D. 31. oktober 2067
Kære Solvej

Jeg var forbi dig i dag. Kunne du mærke mig? Kusine Lene var hos dig i sidste uge for at plante en blomst. Hun siger, du ville have elsket dem, men hun ved ikke, du synes, at duften af lavendel er kvalmende i længden. Jeg flyttede den over i hjørnet, så du ikke kan dufte den så kraftigt.
Jeg kan stadig mærke dig, ind imellem. Når jeg skal sove, er du der mest. Så kan jeg mærke at du ligger ved siden af mig, og jeg ligger ved side af dig. Ligesom før. Det er 50 år siden i dag, Solvej, og det er derfor, jeg skriver til dig.
Der er sket meget siden, Kong Frederik 10. er død. Dannebrog med. Vi kalder os for nordmænd på 37. år. Regeringerne blev enige om, at det var en god idé. Det ville du have hadet.
Selvom det ikke længere er muligt at sende breve, ville jeg ønske, jeg kunne sende mit, til hvor du er. I stedet vil jeg lægge det i den nederste skrivebordsskuffe. Ned til de andre breve. Ned til den sølvring mor gav dig i konfirmationsgave. Jeg fik ingen ring.

Jeg håber ikke, du har glemt mig, Solvej, for jeg husker alt, du er. Jeg husker dit grin og følelsen af dig. Vi hang sammen, du og jeg. I toppen ved tindingen, smeltede vi sammen. Jeg kunne høre dine tanker, både de glade og de triste. I 21 år var du min bedste ven. Det lange lyse hår og måden du snakkede på. De kunne lide dig, dem alle sammen. Mest af alt din humor. Du tryllebandt alle, med hvem du var. Lige ved min venstre side, to sæt ben, to sæt arme og to hoveder. Os to, med to hjerter.

Jeg husker ingenting, da det skete, mens det skete. Vågnede med ét sæt ben og kun ét hoved. Havde vi ventet til i dag, havde det lykkedes lægerne. De var jo så uvidende dengang. Der blev så tomt i vores seng og så stille i mit bryst, for pludselig var det kun mit eget hjerteslag, jeg kunne høre. Pludselig var dit der ikke længere som et ekko. Kun mine egne tanker i mit hoved. Kun et ar og et underligt øre. Mor og far græd, og jeg græd, og de holdt om hinanden, mens jeg holdt om mig selv. Du tog os alle sammen med storm. Og så lige op til vores fødselsdag. Huset blev stille, og det gik op for mig, hvor tungt mit hoved var. Det er 50 år siden i dag, Solvej.

Kan du se mig? Jeg føler og mærker dig sommetider. De første mange nætter var dit grin det eneste, jeg hørte, når lyset blev slukket.
Her er så stille nu, Solvej. Det har her været siden 2017.
Jeg savner dig sådan. Du og jeg, ved du nok
Vi ses en dag.
Hils mor og far.

Din søster,
Monika
Forfatterbemærkninger
Dette brev skrev jeg i sammenhæng med en skrivekonkurrence i min kommune tilbage i 2017. Det eneste krav var at det skulle være dateret 50 år fra nu (2017). Jeg var så heldig at vinde en førsteplads for mit brev.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 23/07-2018 21:03 af Stine Højris og er kategoriseret under Blandede tekster.
Teksten er på 492 ord og lix-tallet er 18.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.