1En sommerdag indendøre
"De kommende dage får vi dejligt sommervejr. En varmebølge skylle... [...]
Blandede tekster
5 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Lars Dorf Lundeman (f. 1961)
"De kommende dage får vi dejligt sommervejr. En varmebølge skyller ind over landet og giver os temperaturer, som ifølge meteorologerne bliver langt over 25 grader i det meste af landet. Ja, lokalt kan de nå op omkring 30 grader."
Kurt åbnede en kold øl, mens han uinteresseret betragtede TV værten smile tilfreds til kameraet. Hun så ud som om, det var hende personligt, der var ansvarlig for det dejlige sommervejr og nu kunne hun endelig modtage folkets hyldest. En tid fortsatte hun lovprisningen, og man kunne nærmest ikke undgå at lade sig smitte af den store entusiasme. Han sendte hende en skål, tog en ordentlig tår af sin øl og gik hen og åbnede et vindue på vid gab.
"Det ser ud til at hedebølgen vil fortsætte så langt vi kan se frem," lød det messende i baggrunden, inden udsendelsen skiftede over til en anden journalist, der var placeret et sted ude i sommerlandet. Efter de mange klitter at dømme sikkert ude ved Vestkysten. Kurt kneb øjnene en smule i. Han foretrak så absolut den veldrejede vejrpige fra før. Det var lidt som om, hun kunne være en del af en solskinshistorie, mens den midaldrende, bebrillede mandsling der nu havde erstattet hende, smagte lidt for meget af skolemester og pølsemadder.
"Solen og varmen bliver hængende over landet i de kommende dage, højtrykket ser ud til at ligge særdeles stabilt, så den kommende periode ser end dog meget lovende ud, hvis man altså er til sol og strand," sagde mandslingen, mens han gjorde underlige bevægelser med sine arme og hænder. Kameramanden forsøgte forgæves at holde vinkende tilskuere ude af billedet, men det lykkedes alligevel tre teenagere at få deres fem sekunders berømmelse på den landsdækkende TV kanal.
"Det varme sommervejr kalder på strand, grillmad og gåture i naturen. Men de varme sommerdage kan også byde på ubehagelige overraskelser." Han holdt nu en kort kunstpause for at understrege alvoren, så direkte ind i kameraet og fortsatte med sænket stemme.
"Hugormebid ... brandmænd ... børn der spiser giftige planter - ja, og sikkert mange andre både farlige og direkte livstruende ting. Vi har derfor allieret os med Keld Taimann, der er overlæge på Arbejds- og Miljømedicinsk Afdeling på Bispebjerg Hospital."
Den seriøst udseende mand, der nu skulle fortælle om slangen i Paradiset, var iført stiv jakkesæt, og han så en smule nervøs ud. En tekst nederst på skærmen informerede seerne om, at vi her havde fat i en rigtig ekspert. En af dem alle elsker.
"Du er jo overlæge på ...," nåede Kurt lige at høre, inden han trykkede off på fjernbetjeningen.
"Du glemte ildebrande, dit fæ," sagde Kurt højt til sit TV.
Han bundede sin bajer og ræbede højlydt ud af det åbne vindue.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 13/08-2018 12:22 af Lars Dorf Lundeman (looboo) og er kategoriseret under Blandede tekster.
Teksten er på 449 ord og lix-tallet er 39.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.