Min Mobiltelefon


10 måneder, 26 dage siden 1 kommentar Blandede tekster teknologi psykisk sygdom mor-datter forhold

2Noget om en hund der hedder Penny
Hvorfor kontakter han dig ikke noget oftere? · Fordi I ikke er kære... [...]
Digte · ensomhed, eksistentialisme, savn
5 måneder, 22 dage siden
2Hey Google
Hey Google · Hvorfor har jeg ikke en kæreste? · Når nu jeg tager på t... [...]
Digte · ungdom, sex, savn
5 måneder, 29 dage siden
1Mor, jeg kan huske
Mor · Jeg kan huske · At jeg følte mig ensom · uden at være alene · Kan d... [...]
Digte · psykisk sygdom, mor-datter forhold, kærlighed
10 måneder, 22 dage siden
1Min Mobiltelefon
"Hun er psykisk syg", siger jeg. "Jeg tror hun snart skal indlægg... [...]
Blandede tekster · teknologi, psykisk sygdom, mor-datter forhold
10 måneder, 26 dage siden
2I am Not so Great after All
"I am not so great after all", fortæller du mig i et tydeligt ton... [...]
Kortprosa
1 år siden

Puls: 3,9

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Simone Reinholdt Nielsen (f. 1995)
"Hun er psykisk syg", siger jeg. "Jeg tror hun snart skal indlægges. For nu vil hun ikke engang oplade."
Du stirrer uforstående på mig. Det forstår jeg godt. Jeg begynder at fortælle dig om min mobiltelefon, som er gået i stykker. Så vil du måske bedre kunne forstå.

Min mobiltelefon er i stykker. Den er ukontrollerbar og Skærmen er smadret og det engang lækre skærmoverflade har nu krakeleret sig til mange lange, slanke indkopieret små skarpe sprækker, der engang imellem afleder sig nogle små stumper glasskår. Dem skal man passe på ikke at skærer sig på. Udvendigt er skærmen smadret. Indvendigt er batteriet ødelagt og viser flimrede billeder indvendigt på skærmen. Den kører frem og tilbage på dataskærmens menuside og viser og trækker internetsiderne frem og tilbage. Det er enormt stressende at have en interaktion med en telefon som er så ødelagt. Både indvendigt og udvendigt. Men det var den ikke da den blev købt fra ny og lige var sat på markedet. Der var den splinter ny og velfungerende. Ligesom de fleste mobiltelefoner er det når de lige er blevet sat på markedet. Friske, normale og fejler intet. Velfungerende. Velfungerende. Min telefon var også engang så hurtig med dens nye opdateringer. Dens glas var spejlblankt og fri for riser og ar på sjælen. Mens langs dens tilstedeværelse og eksistens har den været udsat for at blive tabt på jorden. Ja endda flere gange. Så mange gang at den nu har taget evig skade af det. Det kan den ikke længere repareres for. Det er jeg ked af. Men Heyy. Sådan er det vel bare og det er vel noget jeg bare må leve ud fra. Så kan jeg så vælge at købe mig en ny smide den ud eller gør hvad jeg vil med den. Det er op til mig. Men jeg kan ikke bare smide den ud eller købe en ny. For der ligger alle mulige minder og Data på den mobiltelefon som jeg aldrig vil kunne undvære og som bekræfter en stor del af min identitet. Selvom den er fuldstændig ødelagt og ikke virker med dens flimren og stiften på skærmen, så vil jeg aldrig nogensinde undvære den. Jeg elsker den og vil beskytte den. For du er jo Min Mor. Og dig vil jeg holde tæt indtil mig som en mobiltelefon i en brystlomme. Også selvom du engang skærer i mig fra de små glasstumper der sidder i det itustykkende glasrude. Så vil jeg altid holde dig tæt ind til mig og beskytte dig. Holde dig varm fra kulden. Men alligevel med et solid stykke stof imellem os.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 15/08-2019 16:30 af Simone Reinholdt Nielsen (Simoneakipa) og er kategoriseret under Blandede tekster.
Teksten er på 432 ord og lix-tallet er 29.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.