En Historie Om Nat Og Dag


4 år siden 7 kommentarer Fantasy ånder vølver magi

3En sand historie om hvordan jeg spildte en ...
Dette er en forkortet udgave af en sand historie · Telefonen ringer... [...]
Smilebåndet
4 år siden
7En Historie Om Nat Og Dag
Dag, den lyse og smukke bror, og Nat, den ravnsorte og dugklædte ... [...]
Fantasy · ånder, vølver, magi
4 år siden
5Fuglefrø
Det er så simpelt; · Jeg vil blot elskes. · Holdes om, holdes af. · Vær... [...]
Digte · sorg, parforhold, kærlighed
4 år siden
4Granatchok
Han lå der, med bugen i mudder og våd til skindet. Geværet klamre... [...]
Kortprosa · døden, smerte
4 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Stella Alrune (f. 1983)
Dag, den lyse og smukke bror, og Nat, den ravnsorte og dugklædte søster, elskede hinanden med en lidenskab, som alle unge mænd og kvinder har fået i gave af livet lige siden tiden begyndte.

Solen og Månen var de lyseste og smukkeste gnister som sprang fra Muspelheim, da verden blev til, og disse blev Dags og Nats brændende og vogtende blikke på himlen.

Dag og Nat red over himlen i en evig gentagende rytme, og hver dag og hver nat blev verdens åndedrag.

De mennesker, som kiggede op frem for ned, lærte af Nat og Dag at mærke deres egne åndedrag, og blev ét med åndernes verden, menneskets verden, foran sløret og bagved sløret.
   De mennesker mærkede hele verdens åndedrag, og fik hele jordens og himlens hjerteslag i gave - seid, klarsynet og forfædrenes indsigt.

De var vǫlva.

Når Dag havde vogtet længe, og til sidst blev rød, fulgte Nat tæt efter med sit blege månehvide blik. Og sådan gik det dag efter dag i en uendelig rytme, at Nat og Dag søgte efter hinanden, i den balance der findes i tusmørket.

Tusmørket, thursermørket var dér hvor Dag og Nat kunne mødes i elskov i et kort øjeblik.
   Og hekse, shamaner, vølver, koglere og åndemanere kom ud i thursermørket for at tromme, danse, synge, gjaldre, seide, mane og frembringe hver eneste af Underverdenens væsener.

Og thurserne, ellefolkene, huldrerne og skovånderne tog imod indbydelserne til festerne, for at se mennesket i øjnene og ære at Nat og Dag i få øjeblikke mødtes og blev forenede.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 24/09-2019 20:26 af Stella Alrune (Stella Alda) og er kategoriseret under Fantasy.
Teksten er på 254 ord og lix-tallet er 45.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.