Granatchok


8 måneder, 12 dage siden 4 kommentarer Kortprosa døden smerte

3En sand historie om hvordan jeg spildte en ...
Dette er en forkortet udgave af en sand historie · Telefonen ringer... [...]
Smilebåndet
7 måneder, 18 dage siden
4En Historie Om Nat Og Dag
Dag, den lyse og smukke bror, og Nat, den ravnsorte og dugklædte ... [...]
Fantasy · ånder, vølver, magi
8 måneder, 12 dage siden
5Fuglefrø
Det er så simpelt; · Jeg vil blot elskes. · Holdes om, holdes af. · Vær... [...]
Digte · sorg, parforhold, kærlighed
8 måneder, 12 dage siden
4Granatchok
Han lå der, med bugen i mudder og våd til skindet. Geværet klamre... [...]
Kortprosa · døden, smerte
8 måneder, 12 dage siden
4Tranformér
Forrevent landskab · Forlader mine øjne · Og alting fortæller mig · At ... [...]
Digte · fantasi, indre verden, drøm
1 år, 2 måneder siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Stella Alrune (f. 1983)
Han lå der, med bugen i mudder og våd til skindet. Geværet klamrede han mellem hænderne og hans stirrende øjne var fikserede på horisonten, uden rigtig at se.

Det sang i hans ører; lyden af de flyvende bomber og kanonerne fra fjendens linjer, som aldrig hvilede. Aldrig holdt op. Aldrig stoppede et enkelt øjeblik. En høj hvislende lyd, og så kom det;

BANG

Jorden rystede voldsomt. Alt andet end lyden fra bomberne forsvandt. Rystelserne, flyvende sten og jordklumper, lyden som truede med at sønderrive hans krop og hans sind. Kun det fandtes i ham.

BANG

Han havde snart mistet tankens brug. Alt det som kunne gøre oprør i ham, var stoppet. Han var uden lyd, uden tanke, uden evnen til at gøre noget mere. Han ører sang efter de massive

BANG

... bombardementer.

BANG BANG BANG

Jorden rystede. Det synes at være for evigt. Bomberne ville snart finde ham.

Hans ører ringede. En smal stribe af blod løb ud af hans ene øre. Hans ører var ubrugelige nu. Han kunne kun høre bomberne med kroppen og minderne. Selv når jorden ikke rystede, som om den ville opsluge alt, kunne han høre de evindelige hvislende lyde. De konstante brag, når krigen ramte jorden.

BANG

Fra venstre side blev der flået i hans arm. Et ansigt forvredet i smerte og angst stirrede på ham. Råbte noget til ham. Han hørte det ikke. Han kunne ikke styre den ukontrollerbare panik som steg op i kroppen; han skreg. Skreg af sine lungers fulde kraft. Igen og igen, til soldaten ved siden af slap ham.

BANG

Soldaten blev kastet hen mod ham; eller dét der var tilbage af hans kammerat, som for et øjeblik siden havde trukket vejret.

BANG

Han rejste sig op og børstede kødtrevlerne af sin uniform. Øjnene stadig stirrende uden at se. Tæt forbi hans højre øre fornemmede han et hvislende geværskud. Endnu en kugle strøg tæt forbi hans ansigt. En kugle strejfede hans hånd, som sprang op. Blodet fossede, og havde han ikke været en skygge af sig selv, ville hans smerteudbrud få ham til at huske hvilken situation han stod i.

BANG BANG

Bag ham, fra den mudrede skyttegrav, råbte hans soldaterkammerater på ham. Han stod bare dér, med geværskuddene flyvende vildt omkring sig. Fra skyttegravens beskyttelse opgav hans kammerater at kalde mere på den fortabte mand, da

BANG

en bombe sprang tæt på. Kaskader af jordklumper og sten, på størrelse med rullende hoveder, regnede ned over graven.

Han fortsatte. Gik langsomt, uden nærvær eller liv i øjnene.

Endnu en hvislende lyd og et hårdt slag rungede i hans hoved. Soldaten på slagmarken stoppede et øjeblik. Hånden fandt metalhjelmen og tog den af. Soldaten kiggede på fordybningen i hjelmen, som for et øjeblik siden havde beskyttet hans pande. Fordybningen havde en anden farve end resten af hjelmen, hvor malingen skallede af.

Han kiggede op; ud over fjendens linjer, kun få meter væk. Hans blik fangede et andet blik; blå øjne mod blå øjne.

Soldaten skreg. Skreg af sine lungers fulde kraft. Skreg med en kraft der var umenneskelig. Skreg med en lyd intet menneske burde kunne lave. Og da lyden brat stoppede, faldt soldaten. De blå øjne stirrede nu tomt op i en gullig, røgfyldt himmel, og fra det stjerneformede hul i hans pande piblede blodet langsommere og langsommere.
Forfatterbemærkninger
Jeg skrev denne novelle i forbindelse med min research på 1. verdenskrig. Historien skulle meget gerne afspejle hvordan soldater i granatchok kunne finde på at reagere uregelmæssigt og uregerlig på deres omverden.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 24/09-2019 19:08 af Stella Alrune (Stella Alda) og er kategoriseret under Kortprosa.
Teksten er på 548 ord og lix-tallet er 30.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.