Sødrings skriveblokade


1 år, 7 måneder siden 0 kommentarer Blandede tekster

0Sødrings skriveblokade
Lærer Sødring Kristiansen var min klasselærer i ottende -niende k... [...]
Blandede tekster
1 år, 7 måneder siden
2Bolden
Bolden.1 · Jeg var nok omkring seks år , ikke startet i skolen endn... [...]
Blandede tekster
1 år, 8 måneder siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Erling Thestrup (f. 1951)
Lærer Sødring Kristiansen var min klasselærer i ottende -niende klasse , han var en meget engageret lærer , dansklærer og orienterings lærer , og en ivrig botaniker , men alligevel en hoven skiderik .
Det havde ringet ind og luften i klasselokalet var nogenlunde neutraliseret efter spise- pausen , duften efter ost , leverpostej og agurk var næsten væk .
Vi skulle have dansk med Sødring , to timer , og han havde planer om at vi skulle skrive fristil . Han skrev emnet op på tavlen : BESKRIV HVAD DER SKER I GRØFTEN EN FORÅRSDAG .
Hold da helt kæft et lorte-emne , troede han lige , at alt hvad han havde doceret time efter time bare hang i hukommelsen klar til nedskrivning . Det gjorde det måske hos nogle af pigerne , men alle drengene sad og lignede et stort spørgsmålstegn .
Jeg måtte heller se at komme i gang , han havde ikke præciseret hvem deltagerene i grøften skulle være , så jeg beskrev et par som havde taget ophold i grøften ,på et medbragt tæppe , de havde også en mad-kurv med. Da de havde spist lå de og nippede til et glas vin og nød en cigaret.
Musikken fra transistoren var middags koncert med bror Kalles kapel , virkelig afslappende og søvndyssende.
Nu var jeg ved at løbe tør for ideer ,og jeg syntes ikke jeg ville plage parret med myrer ,biller , myg og alt sådan noget , og jeg kunne jo ikke bare lade dem falde i søvn , så jeg lod dem begynde at kæle lidt på hinanden .de havde det så rart , det blev lidt mere intenst , men her hørte mine erfaringer op , og jeg måtte gisne om, at det kunne ende med en forøgelse at befolkningstilvæksten .
Der mærkede jeg et greb om mit øre , kikkede forskrækket op på angriberen , og det var Sødring , han havde gået op og ned mellem rækkerne og læst over skuldrene på eleverne for at se hvad de skrev om , og da han havde læst hvad jeg havde skrevet ,.så var det at han tog fat i mit øre og vrissede :" det der! kan du lige prøve på at aflevere, sådan noget svineri" .
Jeg følte min ytringsfrihed i den grad krænket , men det skal lige siges, at det var i 1965 og jeg tror ikke pornoen var frigivet endnu . Hvad der skete , efter den røffel , det kan jeg ikke huske, men det tog brodden af min skrive lyst .
Forfatterbemærkninger
en skolestue i 65.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 17/11-2019 14:32 af Erling Thestrup (ordkløver6) og er kategoriseret under Blandede tekster.
Teksten er på 389 ord og lix-tallet er 39.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.