1There's just one thing...
There's just one thing I want to do, · sitting here quite close to ... [...]
Digte
16 år siden
1Jeg vil ha' ham for mig selv
Jeg vil ha' ham for mig selv, · ikke dele ham med andre. · Bare ham ... [...]
Digte
16 år siden
1Jeg lytter i natten
Jeg lytter i natten. · Var det en bil? · Standser den her · ved mit hus... [...]
Digte
16 år siden
4Du får mig til at græde
Du får mig til at græde. · Du får mig til at le. · Du får mig til at ... [...]
Digte
16 år siden
5At være digter uden ord
At være digter uden ord · er som en sporvogn uden spor. · At male ud... [...]
Digte
16 år siden
0He says the words
He says the words I long to hear, · Kisses away a little tear. · He s... [...]
Digte
16 år siden
1Livet svæved' mig i møde
Livet svæved' mig i møde, · haven duftede af grøde, · alle trængsler ... [...]
Digte
16 år siden
0Endnu en dag - En god dag - En særlig morge...
Slå døren fra og put dig under dynen, jeg kommer om en time. · Endn... [...]
Noveller
16 år siden
0Endnu en dag - En god dag - En hemmelige af...
Hun vågnede en nat og begyndte at skrive. Alle de tanker, der hav... [...]
Noveller
16 år siden
3Endnu en dag
Endnu en dag · uden svar på min bøn. · Endnu en dag, · hvor jeg elsker ... [...]
Digte
19 år siden
3Savnet
Savnet er så stort, · at det kan mærkes · i hele kroppen. · Jeg vil ha... [...]
Digte
19 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Kirsten Ankerstjerne (f. 1950)
Hun vågner tidligt, endnu før radioen er begyndt at spille. Hun ligger et øjeblik med lukkede øjne, til hun er helt sikker på, at hun er vågen og ikke midt i en drøm. Fuglene er begyndt at synge, toget kører forbi, jo, endnu en dag er begyndt.

Da hun slår øjnene op, fornemmer hun på lyset bag gardinerne i det vestvendte soveværelse, at solen skinner. Hun kommer til at smile, for pludselig tænker hun: årets første sommerdag.

Det føles rigtigt det hele: lydene, lyset, temperaturen. Det bliver en sommerdag, den dag, hvor man begynder med bare ben og sandaler, og hvor man kan nøjes med en trøje over T-shirten. Tænk, at man bor i et land, hvor man i flere måneder længes efter sol og varme, og derefter glæder sig til sne og frostvejr.

I de dårlige vintre spørger man sig selv, hvordan man dog kan holde ud at bo i det klima, mens man glæder sig til sommeren.

I de dårlige somre glæder man sig til frostklar luft med tindrende stjerner om natten og højt til himlen om dagen.

Det er rart at ligge lidt og filosofere i det morgenstille hus, inden dagen for alvor begynder. Hun prøver at gætte, hvad klokken er, uden at se på uret. Små meningsløse spørgelege med sig selv, en rolig start. Det må simpelthen blive en god dag.

Allerede fra starten er der gode tegn. Børnene står op uden brok, sidder glade ved morgenmaden og småsnakker, mens hun smører madpakker. Alle hjælper til med at rydde op efter morgenbordet, og de kommer alle af sted til tiden.

Det er en af de dage, hvor hun møder senere end de andre, så hun når at rydde helt op efter morgenræset, lufte ud, starte vaskemaskinen og skrive indkøbssedlen i ro og mag. Med lidt planlægning fra morgenstunden bliver dagen lettere at overleve.

Da hun skal af sted, tager hun lige en runde i haven, ser de sikre sommertegn: skovjordbærrene, der står i fuld blomst, fuglene, der har travlt i buske og træer, skvalderkålen, der skyder op overalt. En let brise med løfter om tiden, der kommer, strømmer hende i møde. Hun snuser begærligt luften ind gennem både næse og mund. Og ler. Hun ser sikkert tåbelig ud, men hvad pokker, hun går jo bare i sin egen have og ingen ser hende. Og hvad så, hvis de gjorde?

Glæden over sommerens komme overskygger for en gangs skyld de mørke tanker. Nu er det bare om at komme op på cyklen og nyde at mærke den bløde vind mod kinden. Når hun kommer hjem, skal kaffen indtages i haven, ikke foran fjernsynet som hun plejer. Der er noget godt at se frem til, og arbejdet flyder let fra hånden. Det er en af hendes korte dage, og alle er under indflydelse af det gode vejr, så da hun kører hjem igen, har hun stadig morgenens lette stemning i kroppen.

Det sædvanlige dilemma om, hvor vidt hun skal handle på vejen hjem, eller vente til senere, er slet ikke noget hun tænker over i dag, det er så dejligt at være ude, at hun hellere end gerne forlænger turen og klarer indkøbene med det samme. Desto mere nyder hun kaffen på terrassen, da hun er færdig med at stille varerne på plads og har tømt vaskemaskinen. Det er ligefrem en fornøjelse at hænge tøjet til tørre i haven i sådan et vejr. Og så bare sidde der og nyde solen, kaffen, den gode bog og en cigaret. Hvad kan hun egentlig forlange mere?

Da børnene kommer hjem, er hun veloplagt og sludrer med dem om deres dag i skolen. De fortæller, at de fik overtalt matematiklæreren til at gå ud og spille bold på sportspladsen. Han har vel selv haft lyst til at nyde livet, denne første, dejlige sommerdag.

Aftensmaden bliver indtaget på terrassen. Børnene har i al hast fundet hynderne frem til havestolene, for nu skal de sidde ude alle de dejlige dage, der kommer. Først nu føler de, hvor meget de har længtes efter varmen.

Selvom aftenen er kølig, så er det svært at slippe haven. Hun må lige rundt i alle hjørner for at se, hvordan det står til. Og lægge planer. Hun ved jo godt af erfaring, at hun aldrig får gennemført det hele, men i dag bliver hun ikke nedtrykt af at tænke på det, tværtimod. Netop i dag er hun så fuld af energi, hun tror på, at i år skal det nok lykkes.

Da hun endelig går ind og lukker havedøren efter sig, ved hun, at hun kommer til at sove godt i nat.

Det har været en god dag.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 09/10-2002 23:22 af Kirsten Ankerstjerne (kapa) og er kategoriseret under Noveller.
Teksten er på 3854 ord og lix-tallet er 23.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.