Kælderen


1 måned, 22 dage siden 3 kommentarer Livshistorier minde far livshistorie

3Kælderen
Mine små fødder bevæger sig ned af den stejle trappe. Jeg læner m... [...]
Livshistorier · minde, far, livshistorie
1 måned, 22 dage siden
5Limboland
Jeg er imellem aspekter af livet. Jeg befinder mig i limbo. I lim... [...]
Kortprosa · refleksion, livsanskuelse, tankemylder
4 måneder, 14 dage siden
6En fremmedes kærtegn
Man ved det ender · Inden længe · Iglen man er · Suger kærtegn og begær... [...]
Digte · romantik, fest, relation
4 måneder, 14 dage siden
7Blad i Regn
Bladet i regnen · Besynger sig om et frodigt indre · Glitre og gløder... [...]
Digte
11 måneder, 12 dage siden

Puls: 7,9

Publiceret: 1
Afgivet: 0
Modtaget: 4
Nanna Holm Karlsen (f. 1998)
Mine små fødder bevæger sig ned af den stejle trappe. Jeg læner mig mod væggen. Mangler noget at gribe fat i. Ofte vender jeg mig rundt og kravler ned af den. Men i dag tør jeg. At gå med forsigtige og nøje beregnet skridt ned af den stejle trappe til kælderen. Far siger, at man ikke skal være sådan en pivskid. Så det er jeg ikke. Jeg må ikke være bange for noget, så det er jeg ikke. Eller... jeg lader i hvert fald som om.

Allerede fra trappeåbningen kan jeg lugte røgen. Den kryber op i min næse til den når min hjerne. Min hjerne skriger. Ønsker ikke, at jeg fortsætter. For min hjerne husker. Et rum indhyllet af røg. Et rum, hvor røgen er pakket tæt. Hvor alt får sløret facade.

Jeg tvinger mine fødder i gang, og går med bestemt mine mod fars værksted. Jeg går forbi de mørke rum i kælderen. Forsøger at holde mit åndedræt i ro. Holder blikket på betongulvet. Tør ikke kigge ind i mørket. Er bange for hvilke øjne, der vil kigge tilbage. Mine bare fødder absorbere kulden fra det isnende betongulv i kælderen. Jeg kigger op. Ser lyset fra fars værksted. Holder mit blik fast og går de sidste skridt til jeg når døren.
   Mine lunger brænder. Hiver efter ilt i et iltfattigt rum. Jeg kæmper for at blive. For jeg vil så gerne. Vil så gerne bruge tid med ham.

Efter et kvarter giver jeg op. Erkender mit nederlag og går tilbage til stuen. Min lille barnestemme spørger, om han ikke snart kommer op. Om 10 min svarer han. Men han kommer først til spisetid.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 29/11-2021 13:31 af Nanna Holm Karlsen (Nanna98) og er kategoriseret under Livshistorier.
Teksten er på 275 ord og lix-tallet er 20.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.