Har fisk mon humoristisk sans?


2 år siden 3 kommentarer Smilebåndet lystfiskeri hektisk dans

4I strakt galop
Kaj på 74 år besluttede sig for en rask gåtur. Idet han ville åbn... [...]
Smilebåndet · idyl, jagt, skænderi
1 måned, 16 dage siden
3Vinsmagning
I 1981 havde Hanne og Flemming inviteret et par nære familiemedle... [...]
Smilebåndet · sparsommelighed, snobberi
2 måneder, 2 dage siden
7Uoverensstemmelser
Holms og Olsens interessante uoverensstemmelser startede længe fø... [...]
Smilebåndet · arrogance, hovmod
6 måneder, 14 dage siden
7Skildpadden
Svend havde placeret sig i stuens luneste krog sammen med resten ... [...]
Smilebåndet · juleaften, chokolade, konsekvenser
7 måneder, 19 dage siden
7Overflødighedshornet
Ved juletid hørte underboen en nat ved 3-tiden, hvordan Louis snu... [...]
Smilebåndet · grådighed, pladsmangel, stædighed
1 år, 1 måned siden
2Fødselsdagen
Karen holdt sin 78-årige fødselsdag på en forårsdag med fuld sol ... [...]
Smilebåndet · grotesk, stemningsskift, enetaler
1 år, 2 måneder siden
4Slinger i valsen
Efter et kortvarigt ophold i en beskyttet bolig på én af sydhavsø... [...]
Smilebåndet · nykker, kørekort, konsekvenser
1 år, 4 måneder siden

Puls: 20,1

Publiceret: 2
Afgivet: 8
Modtaget: 7
Lejsy Storm (f. 1955)
Vores genboer og gode lystfiskervenner, Karin og Flemming, er grebet af fangstfeberen. Begge par har vi joller liggende på stranden, og én af sommerens store fornøjelser er at sejle ud på fjorden med hvert vores toptunede grej og hemmelige fiduser. Men deres iver overstiger dog langt vores energiniveau, og dagen kan for deres vedkommende snildt rumme 6-8 timer på bølgen blå. De er ikke kræsne med vejr, vind og temperaturer. Hverken i de tidlige forårsmåneder eller på kogende varme sommerdage.

Konkurrencen er benhård. Hvem fanger den største hornfisk? Eller den første makrel? Hvem kan præstere at fange en havørred?

I dag lå vandet blik. Ikke en vind rørte sig, men i horisonten byggede mørke skyer sig op, og Storebælt forsvandt i regnbyger ude i det fjerne. Vi syntes, det var lidt dristigt, at de sejlede ud, idet tordenen rumlede i det fjerne. Men de gassede motoren op og forsvandt rundt om pynten.
Her fik de øje på en større makrelstime og kastede deres pilke med lokkende agn ind i midten af gildet. Men ingen makreller ejede lysten til at bide på. Flemming blev febrilsk og lænede sig ud over rælingen med den unævnelige i vejret, mens han lavede hektiske graveøvelser midt i stimen med fiskenettet. Hele armen forsvandt under vandoverfladen, mens han udførte skovleprocessen. Men ej heller det, havde han held med. Fiskene lod sig ikke indfange i de overdådige bundter, han havde set for sig, og i stedet foretog de nogle imponerende og magiske undvigemanøvre.

Ikke uventet åbnede den vrede himmel sine sluser og øsede med gavmild hånd en punkteret tordencelle ud over landskabet.
Vi hørte derfor atter Flemmings motor runde pynten for hjemadgående. Denne gang i et accelererende tempo der nær havde sendt den pressede motor til tælling. Da de nåede i land, lød der et tordenskrald, som fik krystalglas og trommehinder til at hyle i smertefulde frekvenser. Himmel og hav stod i et. Våde som dykænder småløb de tilbage til lejligheden, der er placeret lige ud foran bådpladsen.

Da regnen stilnede af, kunne både vi, Flemming og Karin betragte, hvordan makrellerne hoppede og dansede fornøjede i overfladen og piskede vandet op lige ude foran vinduerne. Cirkler med muntre fisk vred sig og underholdt, mens lystfiskerparret krængede det gennemblødte tøj af sig. De glinsende fisk fortsatte deres sejrsdans og roterede synkront frem og tilbage i overfladen og svævede i et næsten poetisk valsetempo.

Da solen atter kom frem, tog Karin og Flemming af sted igen. Fiskestængerne med de rette blink var på plads, og adrenalinen rullede i deres årer.
Men nu var fiskene imidlertid danset væk i andre retninger.
Tre timer senere måtte Karin og Flemming derfor slukøret nøjes med en enkelt skællet halefinne, der var blevet til overs i agnspanden.

Hvem ved, måske har de kolde fisk alligevel en lun humor?

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 25/07-2022 20:22 af Lejsy Storm og er kategoriseret under Smilebåndet.
Teksten er på 464 ord og lix-tallet er 40.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.