Er jorden på vej ud af kurs?


1 måned, 16 dage siden 4 kommentarer Blandede tekster

0Nattens grusomme magi
Jeg vågnede i skumringens dystre favn, efter at natten endnu enga... [...]
Blandede tekster
1 dag, 23 timer siden
1Hyldest til galskaben
Som et sobert stenkast langt fra kilden bevæger de ulige våben si... [...]
Digte
22 dage siden
4Er jorden på vej ud af kurs?
Adskillige forskere advarer nu verden mod den eksplosive vækst af... [...]
Blandede tekster
1 måned, 16 dage siden
1Kun et rygte
Det er ganske vist kun et rygte. Men det forlyder, at man har hør... [...]
Smilebåndet
2 måneder, 4 dage siden
1Gode råd til uerfarne druksutter
Hører du til den gruppe af mennesker, som gang på gang formår at ... [...]
Smilebåndet
2 måneder, 4 dage siden
1Mindfullness - videnskab eller galskab
Det vrimler med tilbud om kurser i personlig udvikling på interne... [...]
Klummen
3 måneder, 25 dage siden
2Kundeservice er ikke, hvad det har været
Jeg er sikker på, at mange af jer kender det. I har problemer med... [...]
Klummen
3 måneder, 28 dage siden
0Fra ukrudtsmark til en blomstrende have
Der var engang et land højt mod nord, hvor demokratiet og folkest... [...]
Eventyr og fabler · demokrati
4 måneder, 1 dag siden

Puls: 24,9

Publiceret: 5
Afgivet: 5
Modtaget: 9
Helge Christensen (f. 1950)
Adskillige forskere advarer nu verden mod den eksplosive vækst af både land- og havvindmøller. De kan nemlig tvinge jorden ud af kurs.

Forskernes konklusion lyder som et manuskript til en Hollywood Sci Fi film. Det stadig stigende antal vindmøller på vores planet, kan sende jorden ud på en rejse i det ukendte.

Det fortæller det anerkendte tidsskrift "Astronomical Thinking".

Forskningsleder, Dr. Hannibal Windstroem, fortæller at de store kraftige møllevinger virker på jorden, som propellerne på en drone og giver dermed jorden forøget fremdrift.

En kæmpe drone
"Resultaterne af undersøgelsen er ikke til at tage fejl af. Jorden er allerede så småt ved at bevæge sig væk fra sin oprindelige bane, og det takket være vindmøllerne", siger den anerkendte forsker og fortsætter:

"Hvis vi fortsætter den kraftige udbygning af både land- og havbaserede vindmølleparker - så risikerer vi om få år, at vores planet som en vinddrevet racerbil accelerer ud af solsystemet for at ende i en anden galakse, siger Windstroem, der er hentet ind som gæsteforsker fra Schweiz, hvor han er leder af verdens største partikelaccelerator.

Forskerne har også bemærket, at nogle af de sattelitter, som de globale positioneringssystemer (GPS) er koblet op på, har problemer med at finde ud af, hvor de er. Det betyder i nogle tilfælde at bilister f.eks kommer til at parkere deres biler et stykke fra den adresse, de er på vej til. Det er et klart tegn på, at jorden er blevet trukket væk fra sin normale bane.

Stop udbygningen
Windstroem fortæller, at den eneste måde at standse accelerationen på, er at standse med at bygge nye vindmøller og lade de eksisterende blive slidt ned, så de bliver færre ved en naturlig afgang.

Som passioneret amatørastronom har jeg været i forbindelse med Dr. Hannibal Windstroem på telefonen og spurgt hvor bekymret, vi bør være.

Han maner til besindighed. For skulle det værst tænkelige ske, venter der os jordboere nogle helt fantastiske oplevelser, siger han og kommer med et par eksempler:

"Forestil dig, hvor sjovt det vil være for ungerne til deres børnefødselsdage, at lave et vellykket og vægtløs pandekageflip midt i rummet, eller hvad med at lege "fang astronauten" med venner og familie".

Intergalaktisk møde
Dr. Windstroem er kommet i fortællehjørnet, og er ved helt at gå i selvsving ved de mange finurligheder, der vil være ved at fare rundt ude i universet som en oppustet ballon, man lukker luften ud af den.
"Hvem ved", fortsætter han. "Måske er der andre intelligente væsener, der også er blevet sendt ud af kurs af deres egne vindmøller. Hvad kunne være mere spændende end et intergalaktisk møde med rumvæsner, der lige som os har problemer med at sætte kursen i deres liv".

Men hvorom alting er, så behøver vi ikke bekymre os om vi kan holde vores næste fødselsdag her i solsystemet eller i en fjern galakse. For prognosen er, at det tidligst sker om 50 år, at vi risikerer at ryge helt ud af vores egen galakse.

"Ærgeligt nok, siger Windstreoem. Når man endelig har lavet noget banebrydende, får man ikke en skid ud af det selv".

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 12/08-2023 10:52 af Helge Christensen (bejser) og er kategoriseret under Blandede tekster.
Teksten er på 512 ord og lix-tallet er 42.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.