Et ungt menneskes ængstelighed(Læs hvis du tør)


8 måneder, 5 dage siden 1 kommentar Livshistorier strøtanker indre konflikt sindstilstand

1Et ungt menneskes ængstelighed(Læs hvis du ...
Med flere 100 kilometer kører jeg gennem livet uden at bemærke hv... [...]
Livshistorier · strøtanker, indre konflikt, sindstilstand
8 måneder, 5 dage siden
1Smukke ord med mening
Jeg mærker blikkene på mig. · Omkring fra alle vinkler. · De ser mig.... [...]
Digte · digt, splittelse, indre konflikt
8 måneder, 10 dage siden
2Kage og ulykkelig kærlighed
3. 2. 1. Count Down til min 25-års fødselsdag. Som tiden dog er f... [...]
Noveller · venskab, fødselsdag, selvironi
8 måneder, 10 dage siden
2Alt du gir, sammensmelting af tankerne
Bog 300 · Jeg boede ved søens bugt. Tæt på både Wilhelm og Adiola. ... [...]
Noveller
1 år, 10 måneder siden

Puls: 2,4

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Bente Snapper (f. 2003)
Med flere 100 kilometer kører jeg gennem livet uden at bemærke hvad jeg passerer. Jeg oplever intet. Formår hverken at opsluge eller betænke. Fejl jeg begår, bliver sjældent betænkt eller analyseret. Erkendelsesstigen vil jeg langsomt kravle op af, men formår at tage tre skridt op og ryge 5 ned. Jeg føler mig beskidt. Fejl jeg begår i min berusede tilstand, forfølger mig og begynder at blive mere og mere min karakter end jeg nogensinde frygtede. Hvis man allerede føler man har fejlet livet, hvad gør man så? Tiden kan ikke spoles tilbage, lærredet er malet, og jeg hader alt, hvad jeg ser. Hemmeligheder holdes for at give mine nære et glansbillede af, hvem jeg i virkeligheden er. Hvad jeg i virkeligheden har gjort. Lige som glæden rammer og giver min hverdag en mening, rammes jeg af vindpust fra fortiden der driver mig ud af kurs. Hvad står jeg tilbage med? En forkrumpet lille sjæl der kender til det gode, men ikke aner hvordan de nogensinde skal nå det. Fortvivlse, ængstelse, intethed og dårskab. Jeg mente engang, at ulykkeligheden måtte være ikke at se en mening med eksistensen. Men som jeg lærer at forstå, hvad der er godt og hvem jeg vil være. Indser jeg, hvor langt jeg er fra mit mål. Har jeg allerede udslettet dette mål uden at bemærke det? Min godhed, renhed, selvrespekt. Alt sammen fortæret i hvad jeg troede det betød at "leve livet". Jeg må rejse mig. Uden en mulighed for at holde hovedet højt, må jeg alligevel rejse mig fra galskaben. Trods mine værdier er sunket til bunds. Værdier som blev dræbt før jeg nåede at identificere dem. Jeg må rejse mig. Lukke fordømmende blikke fra mig selv og andre ude af mit sind. Men hvad er disse ord. Når jeg skriver om dårskab og svaghed kan jeg se mig selv, jeg kan relatere, jeg mærker følelserne. Men når jeg skriver om mod, styrke og selvsikkerhed, så mærker jeg intet. Kun en tom følelse af, at dette aldrig vil være ord der beskriver mig. Hvorfor befinder jeg mig så godt i dette?

Denne galskab er min egen. Verden omkring ser det ikke. Normer der skal udfyldes og venskaber skal vedligeholdes. Ingen har tid til disse gale, unge og individuelle tanker. Hvad er det for en selvberretigelse der gør, at jeg tror jeg må give mig tid til alt dette? Mennesker hungrer og jeg sidder og gør mig selv sindssyg, fordi jeg ikke har andet at tænke på. Det da for dumt. Et tankesæt som dette bliver sjældent italesat. Dybe samtaler med dine nærmeste ledes sjældent helt herned. Man kommer maks ned til nogle børnetraumer. Men det nok også for det bedste. En dialog om fortvivlelse, vil sjældent lede til svar. Denne tilstand kan kun løses af dig selv, hvilket gør den ydermere uoverskuelig.
Forfatterbemærkninger
Her kan det ikke siges om teksten bevidst er dramatiseret eller om forfatteren selv tænker dramtisk.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 23/09-2023 21:25 af Bente Snapper (Bo Snapper) og er kategoriseret under Livshistorier.
Teksten er på 468 ord og lix-tallet er 29.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.