Vanvid, vagtlæge og væskemangel

En brutal årstid
Olivia Birch...
7 år siden
Sæl
Hanna Fink (...
8 år siden
Hundetyven.
Regitze Møbi...
8 år siden
Tilbage i Danmark
Salomon
7 år siden
Nyt land
Christian Ba...
8 år siden
At miste styrringen og jo...
Bastian
10 år siden
Udstillingen
Hanna Fink (...
9 år siden
Aaaaahhhhhh.........
Sylvia Ebbes...
9 år siden
De fire vægge og pc'en.
Rudi Kouring...
7 år siden
Mine tanker
Zein Ali (Bi...
1 år, 6 måneder siden
Flytning
Hanna Fink (...
6 år siden
Spoken Word Festival 2014...
Kenneth N. C...
8 år siden
Skulpturer blev færdige
Poul Brasch ...
10 år siden
Romanskrivning!!
Pernille S. ...
7 år siden
Verden holder vejret!
Marlene Gran...
10 år siden
Sulten?
Kellany Bram...
9 år siden
Overgangen fra en hjerneh...
Camilla Rasm...
7 år siden
Langt fra Las Vegas
Tine Sønder ...
10 år siden
Min røvfattige søster
Flickarocks
8 år siden
13/07/2016: UFO
Cecilie Revs...
6 år siden
Vi væver jo bare
spinosi
6 år siden
Et skridt nærmere
Liza Abildsk...
8 år siden
Godnat morgen
Hannah White...
7 år siden
Uden kontrol
Hanna Fink (...
9 år siden
Lidt af hvert.
Hanna Fink (...
6 år siden
Tror livet har fået stres...
Ace Burridge...
10 år siden
Bornholm2
Michala Esch...
14 år siden
Atomer & molekyler - nu p...
Mikala Rosen...
10 år siden
Overspisning
Miriam Lidbe...
5 år siden
Misfoster
Tine Sønder ...
9 år siden
Pigsen
Poul Brasch ...
9 år siden
I aften står den på sværd...
Carsten Cede...
7 år siden
Dagen tiltaget 2timer og ...
Hanna Fink (...
9 år siden
11 dag på fyldepinden og ...
Gaffa Brandt
9 år siden
Det vildeste liv
Christian Ba...
8 år siden
Første indlæg og ny tid
Miriam Lidbe...
5 år siden
Vælg ikke tigeren, Martin
Olivia Birch...
7 år siden
Jeg skal have en lille pr...
SoffiG
8 år siden
200
Jette Peters...
6 år siden
Jeg har en plan
Halina Abram...
5 år siden
Der var engang.
Ruth Christe...
6 år siden
Hyggedag
Josephine Lø...
8 år siden
Hundrede af dem
Poul Brasch ...
5 år siden
Jeg ønsker mig ord - nye ...
Olivia Birch...
7 år siden
Har leget lidt med comput...
Poul Brasch ...
9 år siden
Et liv i miniature
Cecilie Regi...
10 år siden
Pizza
Kenny Raun (...
10 år siden
Jeg kan ikke nå's!
Katrine Søre...
8 år siden
What a day!! Alt har bare været totalt sidssygt. Startede ud med at vågne 14:30 efter lang nat med historielæsning (fra 22:30-01:30!) til ære for prøve i morgen.

Hen ad firetiden spurgte Heino, om ikke Vips var mistænksomt stille? Hun plejer at vække os tidligt om morgenen for at forlange at komme ud eller få mere mad. I nat har hun bare ligget stille på bænken op ad radiatoren inde i soveværelset (en meter fra min side af sengen). Hun kom kun med et halvhjertet kny, da jeg fjernede en bluse, der skulle til vask, som hun lå på med hovedet. I eftermiddags lå hun midt i døråbningen henover mine støvler.

Jeg påstod, hun bare var mere low-key end normalt. Men da Heino forsøgte at løfte hende, SKREG hun! Nogle gange er hun dog lidt pjevs, og skriger, fordi hun ikke vil have, man bærer på hende. Man er nødt til at kunne sige fra i et hus med tre katte, kanin og overgearet hund.

Vi blev dog lettere nervøse, da hun sad i sengen, og stadig skreg. Når vi forsøgte at røre hendes underkrop, reagerede hun helt vildt. Virkede nærmest lammet - mindede mig om kat, der var ramt af bil, der kom kom ind på dyrekosultationen, da jeg i sin tid var i praktik. Ville ikke spise, drikke eller i bakken. Skreg, hvæsede og knurrede bare.

Skyndte mig at fatte telefon og ringe til dyrlæge for at meddele, vi kom NU! I hast fik vi Phoeba losset af hos mine forældre, nuppede deres mobil og kørte med Vips. Vi fik at vide, de lukkede 16:45, hvilket gav os femogtyve minutter til en tur, der normalt tager mellem en halv time og tre kvarter! Tog mobilen med, så vi kunne ringe til vagtdyrlæge, hvis der ikke var nogen, når vi ankom.

Drønede med voldsom fart af sted - sagde til Heino, han skulle skide på fartbøde, og hvis vi blev stoppet, ville jeg hvæse: "Syg kat!" og løfte hende op i fjæs på betjent. Sænkede dog farten i skov- og byområde, og kom på intet tidspunkt op over hundrede.

Vagtdyrlæge var ankommet, da vi kom derud. Vores normale dyrlæge, Pia. Rart med et kendt ansigt. Hun virkede dog lettere irriteret, da vi kom ind i konsultationen og et styks 'lam' kat pludselig godt kunne hæve bagsmækken og hoppe fra konsultationsbord ned i fjerneste hjørne. Stod til et styks skideballe og hævet pegefinger, indtil hun løftede kat og fik meget mærkeligt udtryk i ansigtet. Hun syntes godt nok, Vips virkede lidt varm! Med termometer i rumpetten på halvdød kat, kunne vi konstartere, hun havde over fyrre i feber! Hurtig undersøgelse viste da også tomatrød hals, hævede kirtler og stærke smerter i hele underkroppen.

Pia kiggede på os på, hvad jeg syntes lignede, en lettere nervøs måde. Hun spurgte, om vi passede kattenes vaccinationer? Jep! Om hun havde været i kontakt med katte, der kunne være smittet med katteadis? *Piv!* Nope!!

Mens jeg holdt den lille (læs: syv kilo tunge!) kat, fik Pia barberet den ene pote og taget en blodprøve. Vips sad rimeligt stille på min arm. Prøven vist højt antal af hvide blodlegemer og væskemangel.

Ud fra undersøgelser og prøver, mente Pia, det måtte være en virusinfektion. Vips fik smertestillende- og antibiotika indsprøjtning. Derefter en halv liter væske - fordelt på otte steder, så hun nu har små 'pukler' hele vejen ned ad ryggen. Hun tog det bare så fint! Jeg var i en konfus tilstand blandet med rædsel for at miste den kat, jeg er tættest på; forvirring over brat opvågning efter lang nat og undren over kat, der i går var normal og i dag er kluddedukke.

En time efter ankomst kunne vi tage hjem igen med penicillinpiller til ti dage - for at hindre bakteriel infektion. - Og så 785,92 kr. fattigere, hvilket jeg egentlig først opdagede, da vi kom hjem. Var så omtumlet, at jeg ikke engang var sikker på, om jeg havde fået skrevet under på dankortbon, og om jeg havde husket mit kort.

Billigt, ikke? (og det er ikke ment ironisk!). Knap ottehundre kroner for at få levende kat med hjem! (Og hun ventede tilmed med at blive syg til efter, der var gået penge ind! God kat!). Jeg var sikker på, det var en blodprop eller indre blødninger efter fald eller lignende. Det var også en lang og heftig konsultation. Pia fik virkelig rullet ærmerne op!

Nu er vi hjemme, Vips er lagt på bænken og har fået sin bluse ind at ligge på. Phoeba har fået lov til (læs: Mine forældre er blevet påtvunget) ophold hos mine forældre nogle dage. Pia mente det var en god idé, så Vips får lidt fred. Ikke fordi Phoeba vil gøre hende noget - tværtimod. Hun vil jo bare hjælpe og elske, og viser det ved at vaske og gejle op til leg. Det er bare ikke liiige det man gider med fyrre i feber!

Sindssyg dag. Skulle ellers have læst materialet igennem igen, have været i Netto og i bank. Skal møde tidligt i morgen - en time før normalt. Mikael skal afleveres i lufthavnen (erhvervspraktik), så jeg skal op allerede ved syv-tiden. Det er sgu ved at være nogle år siden, jeg har prøvet det! Klokken ti er det VUC, prøve og evaluering. Derefter Netto-indkøb os så hjem og lave megaportion kartoffelsalat til lørdag. Lørdag er så endnu en 'op-klokken-ged'-dag. Skal til korweekend. Alle skal have en ret med til fire-fem mennesker (skal også have til Heino og til frokostportion), som skal på bordet til aftensmaden. Skulle også have nået at bage frokostboller - dén bliver vist ikke til lige noget.

Hvorfor skal tingene altid ske oven i hinanden? Var samtidig så dum, at jeg i går liiige skulle se, om jeg kunne holde ud at bruge træningscyklen. Før sygdom cyklede jeg tyve kilometer om dagen. I mange år har jeg dog end ikke kunnet se på en cykel uden at få ondt. Troede dog, det ville være en smal sag nu, hvor jeg er begyndt at gå. Efter tre minutter var mine ben sås syrede til, at der begyndte at komme prikker for øjnene. Besluttede dog, at jeg SKULLE cykle MINDST to kilometer - om jeg så skulle sidder der en uge! Fik cyklet to en halv (hvad sker der?! Det er jo latterligt!). Tog godt tyve minutter!! "#¤%&/()#¤%&/( Steg ned af cykel og faldt så lang jeg var med lammede ben. Tog mig derefter en time at komme så meget ovenpå igen, at jeg kunne humpe ud i bad. I dag føles det som om, jeg har gennemført sexmaraton udi underlige stillinger eller andet sindssygt. Har faktisk mest ondt i armene (huh?) og ballerne.

I mit næste liv vil jeg være A) Mand. B) Frastødende rig. C) Bo i et land, hvor det er attraktivt at være fed. D) Konge - med helst uden officielle pligter. Vil bare sidde på sådan en bærestol med dellerne væltende udover det hele og uddelegere ordrer.

Indtil da må jeg dog gennem dette og lige i dag er jeg bagud med alt. *Suk*

- Husk at kryds fingre både for Vips og hendes helbred, og for mig og prøve samt evaluering i morgen!

Skriv kommentar

Dagbogsindlægget Vanvid, vagtlæge og væskemangel er publiceret 01/11-2007 19:23 af Line Find-Andersen (ALFen).

Log på for at skrive en kommentar til denne dagbog. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.