10 år siden

De små glæder i hverdagen

Kontrol-alt-delete
Ansu Orheim ...
1 år siden
Kun ti dage til konfirmat...
Michala Esch...
5 år siden
Genboen.
Ruth Christe...
7 år siden
Konfirmation
Hanna Fink (...
10 år siden
Atomer & molekyler - nu p...
Mikala Rosen...
11 år siden
Tror livet har fået stres...
Ace Burridge...
10 år siden
En hvid rose og strøtanke...
Camilla Rasm...
8 år siden
Flødedruk og lilla roser.
Regitze Møbi...
9 år siden
No name girl
7 år siden
Forbi ....
Halina Abram...
6 år siden
Lufthavnen - sjæl i flamm...
Salomon
8 år siden
Lys blokerer så let for l...
Ansu Orheim ...
1 år, 8 måneder siden
Jeg er blevet Morfar
Poul Brasch ...
7 år siden
Nye chili
Kenny Raun (...
9 år siden
Rocketman - Kasper Lund
Kasper Lund ...
7 år siden
Om at være tanketyven
Merida Dunbr...
4 år siden
Havørnen og Tigeren
Sylvia Ebbes...
10 år siden
Åh ja mere det føles så g...
Maria jayash...
3 måneder, 27 dage siden
How it all began...
Shirley Shei...
8 år siden
Tømmer lige rygsækken.
Neola
2 år siden
More wants more
Tine Sønder ...
11 år siden
Livet i Lugano
LoneHK
11 år siden
Måske nattøjsdag
Hanna Fink (...
10 år siden
Påske
Hanna Fink (...
9 år siden
Hvordan?
Halina Abram...
6 år siden
At være noget - at blive ...
Salomon
8 år siden
Normalvis nyder jeg ikke ...
Kasper Lund ...
8 år siden
Kære natbog (VII)
Olivia Birch...
8 år siden
Kære natbog (XVIII)
Olivia Birch...
8 år siden
Lokumsdyret
Regitze Møbi...
9 år siden
Karmacowboybukser og andr...
Olivia Birch...
8 år siden
Skorpioner
Tine Sønder ...
11 år siden
Lettet!!
Mille Larsen...
1 år, 5 måneder siden
En bid af hverdagen.
Hanna Fink (...
3 år siden
Fuldkomment flyverskjul
Regitze Møbi...
9 år siden
En mission i livet
Salomon
8 år siden
En lørdag.
Michala Esch...
14 år siden
Udstilling
Hanna Fink (...
9 år siden
Så er det snart juleferie...
Michala Esch...
14 år siden
I aften ser vi Hobitten i...
Carsten Cede...
8 år siden
Det her er ikke mit land
Olivia Birch...
8 år siden
Tanker, om mig, livet, nu...
PernilleBB
1 år, 10 måneder siden
Misfoster
Tine Sønder ...
10 år siden
Så har jeg pludselig huset helt for mig selv... B2 er kørt med Maria ind til hendes lejlighed, for at hente noget tøj, det er nu ikke så meget tøj der er brug for i den varme vi har nu, men hun var rimelig insisterende, at det skulle hun altså - men nu har hun også en ret stor garderobe... kjoler, bluser, bukser, sko - ja hun har nok flere par sko stående end jeg har haft sammenlagt de sidste ti år. B1 er blevet ovre ved Hans og Marie. Vi har kørt hø hjem til hestene i formiddags, og fik bag efter frokosten serveret af Marie. Egentlig skulle vi alle have været hjem, men da hun skulle til at bage kage, spurgte den lille frække purk om ikke han måtte hjælpe med kagen. Men han elsker nu også at være med i køkkenet, så det var nok ikke kun med skumle bagtanker han spurgte om lov.

Vi droppede min plan om en tur til København i weekenden, jeg havde ellers fået arrangeret pasningen af drengene, men Maria ville hellere være hjemme og hygge med drengene, så det gjorde vi. Hun mente det ville være for varmt at vade rundt der ovre, og det var nok klogt set. Så vi har været ved stranden både lørdag og søndag. Søndag tog vi så hjem tidligt på eftermiddagen, for at kunne hjælpe med at presse høet. Jeg skulle lige til at skrive, at drengene var helt vilde for at komme hjem og være med i traktorerne - men det var faktisk Maria der mest ivrig. Efter hun har lært at køre traktor er hun helt vild med det. Specielt Hans' største MF'er er hun helt pjattet med... Hans var et stort grin, da hun spurgte om ikke hun kunne køre den. Og naturligvis gav han hende lov, selv om det havde været rigeligt, at sætte en af de mindre traktorer for vognen med hø.

Havde i øvrigt en rigtig sjov oplevelse ved stranden lørdag eftermiddag. Tvillingerne gik med Maria og C ind for at købe is i kiosken, da vi skulle hjem, mens jeg pakkede bilen sammen med J... det er ufatteligt hvad de to kvinder kan slæbe med af tasker til en simpel strandtur... nå, men ved siden af os stod en håndfuld gutter ved deres topgejlede øse. En rigtig flok muskuløse bad-ass knægte med tatoveringer, der ret højlydt gjorde opmærksom på sig selv. På en tidspunkt sagde en af dem til de andre at de lige skal tjekke ishuset ud, og straks udbryder en af de så noget i retningen af, hende gad han sgu godt kneppe ... Haha, selvfølgelig vendte både J og jeg også om, helt synkront, for at se hvem det var der skulle tjekkes ud... man er vel en mand... og der stod så selvfølgelig Maria og så fantastisk ud i halv gennemsigtig sommerkjole og stor sommerhat. Det blev så ikke bedre af at hun nærmest flashede bagdelen, da hun vente rundt og bukkede sig ned, for at hjælpe drengene med at få papiret af deres is., eller da C kom ud i bikini lige efter drengene. Men det fedeste var at pigerne totalt uvidende om kommentarerne gik lige forbi knægtene, og Maria grinende drillede mig med at hun skulle have kys før jeg fik min is. Det fik hun selvfølgelig.

Nå, en lille banal ting fra hverdagen. Men alligevel gør den mig glad. I det hele taget er det som om, at den lille uro jeg hele tiden har haft i maven er ved at forsvinde. Jeg har flere gange tænkt, at før eller siden ville yoyo'en flyve den anden vej, og Maria endnu en gang smutte - men nu virker det anderledes end før. Hun er ekstremt nærværende, men det er jeg måske også, på en anden måde end tidligere. Nu hvor der ikke er et stressende job og konstante deadlines der skal nås, er jeg nok også mere afslappet og glad... og måske også lidt mere medgørlig. Det er nu de små ting i hverdagen, der giver mig den indre ro, og troen på vores forhold. Første og fremmest den omsorg og kærlighed hun viser for drengene, havde hun været ligeglad med dem, havde vores forhold aldrig haft en chance. Men hun er meget opmærksom på dem, og er begyndt (på eget initiativ) at tage et stort ansvar føler jeg. Nu er det ikke kun leg, men også de alvorlige ting som tandbørstning og det at spise op. En anden ting lille rar ting er hendes godnat ritual med ville putte i ske. Uanset om jeg ligger og læser - når hun slukker sit lys, så kommer hun bakkende ind til mig, og insisterer på at jeg skal holde om hende... så må jeg læse bagefter, når hun er faldet i søvn, svarer hun altid, selv om jeg er midt i spændende kapitel, så er der ingen nåde. Men det er nu dejligt, og som regel falder jeg jo alligevel i søvn sammen med hende.

I fredags var det hendes opbakning, da hendes forældre kom til frokost. I det store hele gik det faktisk rigtig fint, drengene var nogenlunde artige, og der var ikke de store pauser i samtalen under frokosten, hvor ingen sagde noget. Det eneste tidspunkt hvor Maria greb ind, var da hendes far blev ved med at vade rundt i at jeg jo var arbejdsløs, og hvordan jeg da skulle få råd til "alt det her", hvor han mente gården og hestene. Mit udglattende "det skal nok gå alt sammen" hjalp ikke noget på hans talestrøm, han blev ved med at det var hårde tider og svært at finde et godt hjem. Det var først da Maria ret kontant sagde, "Nu stopper du far. Han er ikke arbejdsløs endnu, men fritstillet resten af året, med fuld løn. Og så er han lige blevet tilbudt job i Vejle, til 75.000 om måneden, han er bare for beskeden til selv at ville sige det." Se det lukkede munden på ham ret effektivt. Og så glattede hun ud ved at forsætte med, at når hun fik solgt lejligheden og flyttede her ud, endte det med vi måtte bygge en pengetank til alle vores penge, og så kunne han jo komme og svømme i dem lige som Joachim von And. Men hun havde godt sagt, inden de kom, at hvis der blev det mindste, så skulle hun nok sige det der skulle siges. Igen bare en lille ting, men det gjorde mig nu glad, at hun så tydeligt vidste dem, at hun mener det seriøst med mig.

Det var så en lille hvid løgn med jobbet i Vejle - jeg har ikke fået noget tilbudt (endnu), men jeg skal da til en samtale mere, mandag i næste uge. Der er vel fifty-fifty chance for at det bliver til noget. Det er ikke helt mit drømmejob, men det kunne det måske blive, hvis jeg selv kan sætte mit præg på tingene. Salget af lejligheden var også en nødløgn hun fandt på. Vi har da kort snakket om det, at hvis eller når hun en gang flytter her ud, så kunne hun enten sælge den eller leje den ud. Men det er pudsigt, som de bittesmå detaljer i hverdagen kan have indflydelse på humøret og energien.

Nå Hans og Marie er på vej sammen med B1, jeg har åbenbart brugt for lang tid her ved computeren. Det er meningen Hans skal hjælpe mig med at lave en eller anden form for vandingsanlæg til haven. Jeg er lidt træt at rende rundt med haveslangen hver aften, for at sikre det hele ikke visner væk. Men heldigvis har han som altid et par gode ideer.

Skriv kommentar

Dagbogsindlægget De små glæder i hverdagen er publiceret 22/07-2013 14:33 af JetLi.

Log på for at skrive en kommentar til denne dagbog. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.