Kære natbog (II)
Olivia Birch...
9 år siden
Læseferie... næsten
Michala Esch...
11 år siden
P's liv, en skriveproces ...
Camilla Rasm...
10 år siden
Mit hovede er fyldt
SkriveTøsen
11 år siden
Arbejdet kalder - Kasper ...
Kasper Lund ...
7 år siden
Kaos?
Per Z
9 år siden
Tomhed
Majtb
8 år siden
Jeg ønsker mig ord - nye ...
Olivia Birch...
9 år siden
Tankemylder og dagene der...
David Hansen...
12 dage siden
Ikke mange weekender endn...
Michala Esch...
14 år siden
Uden kontrol
Hanna Fink (...
10 år siden
AT forløb
Coleen
10 år siden
Farvel Bornholm
Jytte Westen...
9 år siden
Slush ice til en hund
Regitze Møbi...
9 år siden
Hej, jeg elsker dig
Ansu Orheim ...
16 dage siden
Kære natbog (X)
Olivia Birch...
8 år siden
Hun fik Cohen forærende
Olivia Birch...
7 år siden
Hvem fortjener blomsten?
Racuelle Hei...
8 år siden
ser, lytter og styrer
Sune Yttesen...
6 år siden
Bon jovi
Martin Micha...
4 år siden
Det grå hår.
Ace Burridge...
11 år siden
Rygestop
David Hansen...
22 dage siden
12.09.2016
Marianne Mar...
7 år siden
Hyggedag
Josephine Lø...
9 år siden
En krone for dine tanker?
Karen Kris
9 år siden
Husk at drømme en drøm i ...
Camilla Rasm...
9 år siden
Glansbilledemennesker - K...
Kasper Lund ...
7 år siden
Udgivelse - proces og drø...
Ansu Orheim ...
7 dage siden
End og week
Martin Micha...
4 år siden
I aften står den på sværd...
Carsten Cede...
9 år siden
Skulpturer blev færdige
Poul Brasch ...
11 år siden
En lørdag.
Michala Esch...
15 år siden
Alene i skyerne
Tine Sønder ...
11 år siden
En hyggelig dag
Maria Hahn (...
11 år siden
Ophold
Hanna Fink (...
6 år siden
Er syg...og venter spændt...
Sylvia Ebbes...
10 år siden
Like & del
Olivia Birch...
9 år siden
folkeskolegensynsfest
Peter
10 år siden
godmorgen og godnat
Simone Reinh...
10 måneder, 24 dage siden
Vi har fået altaner i vor...
Ruth Christe...
7 år siden
Dagens Danmark.
Ruth Christe...
7 år siden
En bid af hverdagen.
Hanna Fink (...
3 år siden
Genboen.
Ruth Christe...
7 år siden
D.25/3 - En ny start!
ListenToTheG...
11 år siden
Karmacowboybukser og andr...
Olivia Birch...
9 år siden
Tanker, om mig, livet, nu...
PernilleBB
2 år siden
Dagen tiltaget med 3 time...
Hanna Fink (...
9 år siden
Bryllup1 - Og så så man l...
Sylvia Ebbes...
10 år siden
Markedspladsen.
Ruth Christe...
7 år siden
Lykken er en svinerøv
Regitze Møbi...
9 år siden
Hvem tror vi, at vi er?
Bella Donals...
7 år siden
Årsdag
Mikala Rosen...
11 år siden
SSO - stress
RachelBlack
10 år siden
Hvad Naja kan.
Camilla Rasm...
10 år siden
Så er der nok snart...
Michala Esch...
16 år siden
Skøn sommer og smart syma...
Michala Esch...
13 år siden
Livet er en rejse
Salomon
9 år siden
Nej
Poul Brasch ...
1 år, 2 måneder siden
En regnfuld og blæsende n...
Michala Esch...
14 år siden
Mit første blogindlæg
Nikoline Bus
6 år siden
Jeg har en plan
Halina Abram...
6 år siden
Pandekagekomfur
Peter
10 år siden
Mette og musik
Halina Abram...
6 år siden
Kan jeg mon lære at elske...
Neola
3 år siden
Frækt Honey
Kenneth Hvid...
2 måneder, 6 dage siden
Bornholm, Bornholm, Bornh...
Michala Esch...
15 år siden
Sø med ?
Mikala Rosen...
11 år siden
skulderklap
Jette Peters...
8 år siden
Jeg er tilbage... jeg kunne ikke dy mig. Hmmmm, rygrad som en medister? Jeg havde ellers lovet mig selv en lang pause... men dagbogen kan jeg ikke lade ligge. Debatten den får til gengæld ligge i et stykke tid endnu.

Hvad lavede jeg egentlig i dag? Nogle dage farer bare forvirret forbi som når man med hovedet ud af vinduet fra et tog ser elmasterne som een!

Kl. 8:00: Blev vækket af Freja som lå i vores seng. Hun var blevet overført kl. 5.30 efter en meget urolig nat. Første gang i mor og fars seng. Bare det ikke bliver et fast ritual, der er nu ellers plads nok i den store bjælkeseng - det er ikke det.

Kl. 10:10: Mira og Marko ringer på døren. Jeg kigger distræt ud og siger "Damn, we are on our way out"!. Når Freja har set Marko og omvendt så er det uundgåeligt at skabe noget nær dommedagsstemning hvis de ikke får lov at lege i mindst 10 minutter. Mira tilbyder at passe Freja mens jeg er til træning. Hun er squ for sej. Hvad skal jeg finde på til hende? Hun er det mest beskedne menneske jeg længe har mødt. Hun drikker ikke andet end vand og danskvand! That's it. Og hun kan ikke lide kage...?! Eller is... Måske jeg skulle lave en leverpostej til hende!?

Kl. 10.30: Står omklædt i Planet Woman og sludrer med Adrian - hvis navn jeg lærte i dag. Hun er i vildrede over den gammeldags lægekonsultationsvægt som tilsyneladende har vejet hendes veninde 10 pund tungere end forventet og nu er hun noget nær "suicidal".

Kl. 11:30: Fitball-træningen slutter. Jeg føler mig høj igen. Har fået mit fix og kan klare den et par dage inden jeg får abstinenser. Min krop lever af endorfiner og jeg har set i øjnene, at mange års træning har efterladt mig i en nærmest narkomanagtig tilstand med omvendt fortegn. Sludrer videre med Adrian om vægten. Nu også om mund og klovsyge og om amerikanernes hang til oksekød. Vi bliver enige om, at de får svært ved at erstatte deres hamburgere med salat og konkluderer, at det er godt at drikke vand og spise varieret samt at tal jo ikke er alt. Jeg priser mig samtidig lykkelig for ikke at være slave af noget så kedeligt som en vægt. Så hellere være slave af kaffe eller natmad når alle andre sover.

Kl. 11:40: Står iklædt mit gummiudstyr og cykelhjelm ved cyklen og taler med Mira via min bekvemme mobilos. Har hun brug for noget fra supermarkedet? Og har hun noget imod, at jeg lige smutter ind og køber ind til aftensmaden? Det har hun selvfølgelig ikke. Marko og Freja - turtelduerne - spiser pølse og hj.lavede balkan pomfritter. Ikke noget at sige til, at Freja elsker Marko. Via ham får hun tilgang til andre og nok mere spændende kulinariske retter end dem jeg serverer. Kikærterne er absolut ikke et hit! Køber fisk og kantereller (4 dollars????? for 0,0000003 gram??????) og snupper et par Feroche chokolader med i farten til Mira.

Kl. 12:00: Banker på nummer 37 mens jeg afklæder mig regnvejrsuniformen. Jeg overlevede en farttosse som tog den ned af Garden City i et tempo som jeg ville have meldt til politiet (ingen tomme trusler her!) hvis ikke lige han havde kørt noget nær 160 km/t og gjort det umuligt at se om han overhovedet var indehaver af en nummerplade. "What an idiot" sagde jeg højlydt og blev bekræftet af en forskræmt pige som stod og ventede på bussen i at ja, han var squ nok ikke i besiddelse af mere end 2 hjerneceller (jeg siger "han" fordi det ALTID er mænd der "street racer" herovre og vel alle andre steder også... Kvinderne derimod opdrager dem til at være uansvarlige eller står og klistrer op ad dem som kølerfigurer!).

Kl. 12:30: Atter hjemme virker Freja ikke træt selvom jeg ved hun er tæsketræt. Hun er inde i en fase hvor hun på den mest finurlige måde får sat sig op imod stort set alt det jeg mener hun skal. "Freja vil du have noget juice?". Selvom hun sjældent får juice og egentlig er vild med det så kommer svaret prompte: "NO!". Juicen stilles væk og et primatskrig når mine øretrommer i løbet af et halvt my af et sekund.

Kl. 13:13: Freja kommer modvilligt på skiftebordet. Vi har seriøst overvejet en spændetrøje.

Kl. 13:15: Freja siger gentagende gange "mam mam mam mam" og jeg sætter retning mod køkkenet i stedet for hendes seng som egentlig var næste destination. Hun får frokost for anden gang og mindsandten om hun ikke glædeligt fortærrer rub og stub! Det må være vokseværk. Eller måske er mors kedelige rugbrød med kødpålæg ikke så værst endda?

Kl. 13:30: Freja får læst historie, mor drømmer om 2 timers fred og ro og læser instinktivt op af bogen.

Kl. 13:40: Freja bliver lagt med bog, mor går i bad ...

....

....

....

Kl. 14:45: Freja er stadig vågen og hun har nu ovenikøbet lavet en ildelugtende "puha".

Kl. 14:48: Efter rekordbleskift på en udmattet Freja bliver hun uden at kny lagt tilbage i seng. 37 strøg på kinden senere lukker den lille tasmanske djævel øjnene og i stedet fremtoner englelignende træk på hendes afdæmpede ansigt. Pyha, uden dem ville det være svært at gentage herligheden om 1,2,3,24 timer, dage, uger, måneder.

Kl. 16:00: Jeg stopper med at arbejde på den oversættelse som jeg er i gang med. Slænger mig tilfreds på fjernsynssengen og zapper på vores eneste kanal hvor der i dag er usædvanlig hård snestorm. Jeg får dog et glimt af Oprah som handler om hvordan man får bedre økonomi selvom man arbejder 780 timer om ugen og kompenserer for den tabte tid med sine børn i form af dyre legeting og klamme tv-dinners.

Kl. 16:02: Oprah forsvinder i en sort tåge og jeg defilerer ind forbi "the sleeping beauty". Hun vågner modstræbende. Naturligvis. Ser på mig og begynder at klynke.

Kl. 16:30: Efter at have brugt en halv times tid på at vågne er Freja endelig i stand til at sidde uden støtte og "vi" går i gang med aftensmaden. Freja "hjælper" med at skære champignon ud. Det er ikke nemt når man kun er 20 mdr. og jeg hjælper hende så hun undgår at få urtekniven i øjet. Hun bliver pavestolt og følger slagets gang videre uden at sige andet end "gukkeluk" for gulerod og "mam mam" for mad samt "fish" for fisk. Vi skal have noget der minder om sej (snapper) i karry, kokosmælk, citron m.m. (jeg deler glædeligt ud af kopier af opskriften til interesserede. Det er guf!).

Kl. 17:10: Volvoen bliver vanen tro parkeret med snuden indad i carporten og Morten sætter nøglen i døren. Han ser træt ud og vi ser knap nok på hinanden når vi giver hinanden et varmt og lideskabeligt kys. Kysset der siger: "Skat, du er den jeg tænker på 24 timer i døgnet, du er den jeg har lyst til at have sex med lige nu, men desværre så er jeg på grænsen til at udvikle en psykose fordi jeg er i søvnunderskud og fordi jeg de næste to timer skal balancere kærlig men bestemt forældre overfor vores datter som er i trodsalderen (de næste 20 år)". Vi er trætte... meget trætte. Freja er belastende for tiden og nægter at gøre ... ja, nægter at gøre ALT. Skoleskibet Danmark? Har de en venteliste...? Anyone????

Kl. 17:30: Middagen indtages. Jeg har igen i kraft af min status som hjemmegående hausfrau måtte fremtrylle et måltid mad. Noget jeg har accepteret og efterhånden vænnet mig til. Svært med en årelang uddannelse bag mig pludselig at være blevet "degraderet" til kogekone. Og dog! Det er jo nu engang således, at "uden mad og drikke, duer helten ikke". Jeg er vist ikke helt overbevist. Min generations kvinder skal jo gerne kunne både brillere på hjemme- og udebane. Det er i sagens natur umuligt og jeg har derfor udelukkende valgt at hellige mig hjemmebanen så længe Freja er vuggestuebarn. Jeg har bare en indædt fornemmelse af at være på udskiftningsbænken og er bange for at ende med aldrig at komme ud og spille på grønsværen igen.

Kl. 18:00: Morten og Freja tumler i stuen. Der bygges ingeniøragtige Legokonstruktioner, mor rydder op i dagens anledning. Det er ellers ofte Mortens job, men han har det skidt og vil tidligt i seng.

Kl. 18:35: Freja bades og får vasket hår. Det sidste går ikke stille for sig.

Kl. 18:55: Freja og mor putter med tæppe i den nordamerikanske udgave af en gyngestol som glider i stedet for at gynge. Freja har myrer i bleen og jeg fornemmer, at hun ruster sig til en af sine kampe mod søvnens favntag. Hvor længe mon hun vil ligge i dag og holde sig vågen?

Kl. 20:00: Jeg tænder høj musik i køkkenet for at overdøve Frejas "mooooooaaaaaaaaaar"? Morten går i seng.

Kl. 20:30: Freja falder endelig i søvn og jeg sætter mig med en kop te foran 'puteren.

Hold da op, selvom jeg følte jeg ikke havde lavet særlig meget i dag så tog det da trods alt 1 time at få hakket ned på tastaturet!

...

...

...

Kl. 23:00: Har for længst overskredet min sengetid. Både den tidlige og den sene. Har dog fået lavet en del relevant internetsurfing...

Kl. 23:03: Går ned i køkkenet som en listetyv og hiver min natmad ud af køleren: fiberbrød, smør og mælk. Brødet trykkes ned igen efter at være hoppet op første gang. Det skal være ekstra sprødt.

Kl. 23:04: Kommer hæsblæsende ned i køkkenet og finder to stykker sorte brød i brødristeren. Skraber det værste af og glæder mig til at sætte tænderne i et stykke velristet brød.

Kl. 23:14: Skriver dette og lidt mere, slukker derefter computeren og forsøger at lade være med at gøre resten af min dag op i klokkeslet.

Skriv kommentar

Dagbogsindlægget Sne på Oprah er publiceret 14/01-2004 06:37 af Carina Malene Rømer (Lillemor).

Log på for at skrive en kommentar til denne dagbog. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.