2Fra Big Bang til nutiden, (dog ikke i realt...
Verdenshistorien kort fortalt. · I begyndelsen var der ingenting. M... [...]
Smilebåndet
11 år siden
1Hvordan guderne fik en ringmur rundt om Asg...
Det skete for lang tid siden, at jordens beboere var delt op i tr... [...]
Fantasy
11 år siden
5Episoder fra Flyvevåbnet
Små anekdoter fra min tid i Flyvevåbnet, nogle er selvoplevede og... [...]
Smilebåndet
13 år siden
0Stegepanden
Telefonen ringede. Jens bandede og skrabede det lille utyske til ... [...]
Noveller
13 år siden

Puls: 2,4

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 1
Karl Fr. Nielsen (f. 1941)
Jeg er med på modebølgen, jeg har fået ny titel, jeg er funktionel analfabet. Det ligger godt i munden, og så lyder det ganske fint, når jeg selv skal sige det.

Kriteriet for at være funktionel analfabet er, at man lige kan klare at læse side 9 pigen i Ekstrabladet eller eventuelt BT, der efter sigende ligger på et højere intellektuelt niveau, hvad der så menes i den forbindelse, man skal også have besvær med at læse underteksterne i flimmerkassen.

Her er jeg helt med. Jeg gider ikke læse disse sikkert udmærkede blade, og det er mig ofte svært at være med når TV-avisen hælder sit nyhedsstof ud over seerne for det virker så negativt, der er sjældent positive nyheder.

- Pladder med dig, siger den kære læser. (De er alle sammen kære, bare de gider læse det her).
- Du koketterer.
- Nej, helt ærligt, jeg har også besvær med at læse og forstå dagbladenes artikler og kronikker, så jeg er skam med blandt de 25%.

Jeg har hele tiden troet, at når jeg havde besvær med at læse dagblade, så hang det sammen med, at en del artikler var fyldt med trykfejl, ordskillefejl, gemene stavefejl, syntaxfejl og halvdårligt sprog. Endvidere at mange artikler var for løseligt redigeret og derfor for lange, samt at de led af gentagelser og uklart sprog. Dagbladene og TV skulle gerne qua journalisternes og typografernes uddannelser være eksponenter for det sobre korrekte sprog, og derfor pr. definition fejlfri - næsten ligesom paven i Rom.

Se alt det troede jeg, men nu kender jeg sandheden; thi et tågeslør er løftet fra mit åsyn, jeg har set lyset. Jeg er funktionel analfabet.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 11/11-2003 22:15 af Karl Fr. Nielsen (Andrew) og er kategoriseret under Blandede tekster.
Teksten er på 276 ord og lix-tallet er 35.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.