1Turist i Sovjetunionen 1966
Sovjetunionen er daglig genstand for verdens opmærksomhed og pres... [...]
Livshistorier
8 år siden
0Det var kattens!
Kapitel I · Du kan ikke lide mig. Og det er gensidigt. Foran mit li... [...]
Blandede tekster
14 år siden
0Sidder i saksen
Min mor og søster røg ikke. · Min far røg med måde, cigarer, men a... [...]
Essays
19 år siden
3Alle mine katte
På det lille husmandssted, hvor jeg voksede op, havde vi altid 4-... [...]
Essays
19 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Ester Mogensen (f. 1947)
Den stod ved væggen i kostalden yderst til venstre. Gulbrun og hvid med krogede horn. Den stod som regel gumlende og kiggede ligeud. Ganske upåvirket. Jeg ville klappe den. Den lod som om den ville stange. Jeg klappede den på halsen og blev ved. Til sidst kunne jeg tage den om halsen.

Den gav meget mælk og fed mælk. Både mængde og fedt gav ekstra penge i lønningsposen, der kom fra mejeriet hver uge. For at give meget mælk, skulle den have masser af vand.

Hver aften, når den blev trukket ind fra marken sammen med de andre køer, var den altid den sidste.

Den stod ved spanden med vand. Ved pumpen - og vaskede sine næsebor. Den gjorde det længe og omhyggeligt. Min far var af den utålmodige type. Køerne skulle drikke og så af sted - ind. Han råbte og gjorde det, der var værre, som jeg ikke syntes om. Men koen her drak ikke vand før næseborene var godt og grundigt vaskede. Den lange tunge ned i vandet og op i næseboret. Først det ene og så det andet. Det tog sin tid. Den havde krammet på min far.

Når den så endelig var færdig med næseborene - drak den - meget. Af en hvid metalspand. Store sug - den blev behandlet med respekt. For den var en god ko.

Det var den ko, jeg malkede, de få gange det skete. Min far fortalte stolt om det, som om det var noget, der havde stået på rigtig længe. Men jeg tabte hurtig interessen, og den købte malkestol blev brugt til legestol eller andre formål.

Da den blev gammel og ikke længere leverede mælk nok, skulle den slagtes. Jeg lå i min seng og drømte om at bortføre den. Det blev ikke til noget.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 25/06-2004 00:07 af Ester Mogensen (Mathilde46) og er kategoriseret under Essays.
Teksten er på 296 ord og lix-tallet er 21.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.