3Måske var de...
Hun var ikke så gammel. 17 år. Med hele livet foran sig? · Han var ... [...]
Blandede tekster
19 år siden
2Det mekaniske samfund
Jeg ved ikke lige hvad jeg skal gøre af mig selv. Der er meget at... [...]
Blandede tekster
19 år siden
0Blækklatten i min sjæl
Jeg har skrevet i 24 år. Endda før jeg blev født, skrev jeg. Denn... [...]
Blandede tekster
19 år siden
3Elsker dig
Du får mig til at smile · På en ganske almindelig · Tirsdag · På en on... [...]
Digte
19 år siden
2Vreden i mit indre
Jeg bliver knust herinde bagved. · Bagved masken. · Hvorfor forsvandt... [...]
Digte
19 år siden
0Ødelægger vi?
-Hvorfor er fyre sådan · -Ved det ikke... · -Fordi vi vil ha de er så... [...]
Digte
19 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Stella Hvidemann (f. 1988)
Han er ikke så gammel, 13 år. Men han er nu alligevel ret moden. For moden måske.
Han har lyst hår og blå øjne. For blå måske. I hvert fald hvis øjnene skal afspejle sjælen. Så skulle de have været mørkere.
Han er nu en flot knægt. Han har skæve tænder og hans hud er bleg, men alligevel er han ret flot, af en 13årig at være.
Han smiler altid og larmer en del. For at gøre sig opmærksom tror jeg. Han er vel bange for at vi glemmer alle glemmer ham. Måske er han bange for at glemme sig selv.
Jeg kan godt lide at betragte ham, Mads, når han sidder og ser tv. Han er dybt opslugt af filmen der kører. Han vil gerne være klogere. Han vil gerne lære, men det er ikke nemt. Han har svært ved at koncentrere sig. Han læser ikke så godt, og han hører ikke hvad der bliver sagt, selv om han prøver.
Det eneste han hører er frygten. Lyden af frygt, kender du den? Det er den mest skræmmende lyd der findes, tror jeg. En lyd fyldt med skrig, rædsel og smerte. Han hører den hele tiden. Det er så få, der ved hvad der foregår, bag hjemmets vægge. Det er vist kun Mads og hans forældre der ved det, og så mig selvfølgelig, men jeg tæller ikke. Det er en hemmelighedsfuld verden han lever i. Han er godt klar over at det ikke er noget han skal fortælle andre om. Det siger hans far altid til ham.
"Du ved godt hvem det i sidste ende går ud over Mads. Det ved du godt!"
- Ærlig talt har Mads ingen anelse om hvem det vil gå ud over. Det siger han ikke, for han er jo ikke ude på at såre nogle.
Inderst inde hader Mads hans far. Han hader hver eneste gang han slår hans mor. Det sker ret tit - at hans far gennemtæsker hende mens Mads sidder ovre i hjørnet og gemmer sig.
Han kan ikke glemme lyden af skrigende. Denne smerte han føler vil altid ligge dybt i ham. Derinde hvor ingen kommer, derinde bag øjne, mund, kød og blod. Så langt inde at han aldrig nogensinde glemmer det.
Frygten for slagene torturerer ham. Jeg kan intet gøre for ham. Jeg er hans skytsengel, men dette helvede kan jeg ikke hjælpe ham ud af. Jeg er her for at fortælle ham hvad der er rigtigt og forkert. Jeg har ingen magt, kun moralsk ansvar. Det er kun Mads selv der kan hjælpe ham ud af dette liv. Hvis han har nok kræfter til at kæmpe. Må du finde din indre styrke.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 11/01-2005 00:32 af Stella Hvidemann (Stella) og er kategoriseret under Blandede tekster.
Teksten er på 444 ord og lix-tallet er 17.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.