2Til MIN mor!
Sommetider bliver længslen efter dig, ubeskrivelig stor.. · Tænker ... [...]
Blandede tekster
10 år siden
4Smerten i dine øjne!
Det var sent. Du sad ved min side i sengen. Puttede mig og sagde ... [...]
Livshistorier
10 år siden
6Sarah
Kære Gud i himlen: · Jeg beder dig, · Hør på mig. · En pige du havde i ... [...]
Digte
14 år siden
3RIP Sarah
Du var som stjernen i det fjerne, · Der kom os nær.. · Som englen fr... [...]
Digte
14 år siden
3Angstanfald
Jeg vågner i angst, · Kan ikke få vejret, · Min krop ryster, · Den virk... [...]
Digte
14 år siden
1Angst
Som blomsten der udsprang, · men sommetider trækker sit · smukke ydre... [...]
Digte
14 år siden
0Digtsamling: Depression - These Thought's
These thought's · making me crazy · I really don't wanna hurt myself... [...]
Digte
15 år siden
0Digtsamling: Depression - So tired..
I'm so tired · haven't slept in three days · I have tried · in so many ... [...]
Digte
15 år siden
0Digtsamling: Depression - Real love
I know that I have to love you · when you are here with me · that I h... [...]
Digte
15 år siden
0Digtsamling: Depression - Mama
I miss her · can't she see the tear · I feel the fear · I would wish sh... [...]
Digte
15 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Louisa Ditte Nørgreen Jensen (f. 1984)
I nat vågnede jeg kl. 4.00 jeg græd. Havde drømt at min bedste ven var død. Troede det var virkelighed, indtil han gav lyd fra sig..! Den er skrevet som om den var til ham.

Jeg husker den så tydeligt. Vil du høre den...?

Et eller andet sted tror jeg godt at jeg vidste at du ville dø, jeg kom og besøgte dig der hvor du lå. Sad længe hos dig. Kiggede på dig. Nogle gange kunne man
snakke med dig, andre gange ikke. Det var underligt - for du fik ikke noget medicin. Jeg tror du var glad for at jeg kom, det virkede sådan. Også selvom du ikke sagde noget. Men selvom jeg vidste at tiden var inde, ville jeg ikke bare lade dig ligge der helt alene. Tænkte at du sikkert ville have gjort det samme for mig. Det var jeg ret sikker på. Men nu var det mig der skulle gøre noget godt for dig. Havde jeg længe drømt om at få lov til, men måske ikke lige på denne her måde. En af de gange jeg kom var du væk, jeg gik ikke en gang i panik. Jeg kunne mærke at du ikke var langt væk. Ventede på dig ved din seng. Så kom du, med det højeste humør og du var gående. Det var længes siden du sidst havde gået. Alt virkede som om du var ved at komme dig. Jeg blev glad. Så glad at tårerne bare trillede ned. Tænkte på om nogen så alligevel havde hørt min bøn. Den dag gik jeg hjem og var glad.

Da jeg kommer dagen efter, er det som om det hele gentager sig - forfra. Som om dagen i går ikke havde fundet sted. Jeg undrede mig, kiggede på kalenderen. Den var en dag bagud, kiggede på mit ur. Alt var en dag bagud. Det eneste der var anderledes - var mig.
Jeg gik ikke hjem med højt humør, for jeg vidste at noget var halt forkert.
Det var noget der ikke stemmede, som om nogen prøvede at skjule noget for mig.
Hele natten lå jeg og tænkte på dig, som jeg så tit havde gjort.

Da jeg næste morgen ankommer til din stue, var alting blevet sig selv igen. Du lå bare der, sagde ingenting. Sygeplejerskende kom aldrig og fortalte mig, hvad som var sket. Men jeg var også ligeglad. For selvom dine øjne var lukket, kunne jeg stadig godt se og mærke hvordan du havde det. Du havde fået tilbagefald. Jeg kunne mærke at det var lige op over.
Din rejse skulle snart begynde. Græd en enkelt tårer, men tørrede den hurtigt væk. Jeg ville ikke have at du skulle se, hvordan jeg havde det. Ønskede bare at du fik den bedste rejse. De bedste minder med dig. Det ved jeg ikke om jeg gjorde godt nok. Jeg ville ikke forlade dig, den dag. Jeg blev hos dig til næste morgen. Vågnede ved at solen skinnede mig lige ind i hovedet. Den varmede så dejligt, alt virkede til at det skulle blive en god dag. Da jeg kigger på dig, er du vågen. Prøvede at tale til dig, men du kunne vidst ikke høre mig. Timerne gik, og jeg blev mere og mere ked. De fandt aldrig ud af hvad du fejlede. Måske vidste du det godt selv. Jeg rejste mig op, stod og kiggede på dig. Holdt din hånd i min. Da du pludselig drejer hovedet, smiler og siger:
"Du er min bedste ven, også i himlen! Husk jeg holder af dig, fordi du er som du er. Jeg elsker dig for den du er. Jeg elsker dig for det du har gjort for mig. For den hjælp du gav mig. Jeg ville ønske jeg kunne gengælde det en dag. Husk vi zez i himlen en dag. Der venter jeg på dig, min bedste ven."
Kysser mig blidt på kinden, for sidste gang. Du lukker øjnene og ånder ud for sidste gang.
Alt bliver stille. Jeg kan ikke klare stilheden. Løber fra dig, mens jeg græder. Min mors fætter står oppe på en eller anden altan, jeg kigger op på ham. Kigger tilbage på dig, det så ud som om du kigger på mig.

Jeg så dig aldrig mere. Vågnede og græd, mon min drøm var
virkelighed. I min drøm, er du Fætter Ole, altså det er dig, men i starten er du Fætter Ole. Senere hen bliver du så dig selv. Det er underligt med drømme. Synes jeg godt nok..!

Hver og en detalje kan huskes. Det kunne blive til en hel historie. Man må sige at det var en meget fredelig død.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 02/03-2006 23:36 af Louisa Ditte Nørgreen Jensen (Lowenti) og er kategoriseret under Blandede tekster.
Teksten er på 773 ord og lix-tallet er 16.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.