2Til MIN mor!
Sommetider bliver længslen efter dig, ubeskrivelig stor.. · Tænker ... [...]
Blandede tekster
10 år siden
4Smerten i dine øjne!
Det var sent. Du sad ved min side i sengen. Puttede mig og sagde ... [...]
Livshistorier
10 år siden
6Sarah
Kære Gud i himlen: · Jeg beder dig, · Hør på mig. · En pige du havde i ... [...]
Digte
14 år siden
3RIP Sarah
Du var som stjernen i det fjerne, · Der kom os nær.. · Som englen fr... [...]
Digte
14 år siden
3Angstanfald
Jeg vågner i angst, · Kan ikke få vejret, · Min krop ryster, · Den virk... [...]
Digte
14 år siden
1Angst
Som blomsten der udsprang, · men sommetider trækker sit · smukke ydre... [...]
Digte
14 år siden
0Digtsamling: Depression - These Thought's
These thought's · making me crazy · I really don't wanna hurt myself... [...]
Digte
15 år siden
0Digtsamling: Depression - So tired..
I'm so tired · haven't slept in three days · I have tried · in so many ... [...]
Digte
15 år siden
0Digtsamling: Depression - Real love
I know that I have to love you · when you are here with me · that I h... [...]
Digte
15 år siden
0Digtsamling: Depression - Mama
I miss her · can't she see the tear · I feel the fear · I would wish sh... [...]
Digte
15 år siden
0Digtsamling: Depression - Intet i verden
Intet i verden kan stoppe mig · jeg er på min egen vej · i et kort se... [...]
Digte
15 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Louisa Ditte Nørgreen Jensen (f. 1984)
Var det Gud der skabte os.

Vi er blevet belært med, hvordan Gud menes at have skabt jorden. Igennem 1-6. klasse har vi kristendom, i udgangen af sjette klasse har man valgt hvorvidt man vil konfirmeres eller ej. Konfirmation indebærer også, at man skal gå til præst to timer om ugen. Man lærer endnu mere om kristendommen, og dens betydning. Og forbereder sig på sin konfirmation.
Men hvad skete der egentlig, hvordan blev vi skabt. Var det Gud der kastede venstre hånd, og på syv dage skabte jorden og hvad dertil tilhører. Er der en mening med at vi har kristendom i præcis syv år før vi bliver konfirmeret, ligesom Gud var syv dage om skabelsen af jorden. Følte Gud sig alene i verden, og derfor skabte han Adam og Eva. Hvordan fik de deres stemmer, hvem lærte dem at kunne tale, var det også Gud der opfandt det. Sproget, alverdens sprog. Findes Gud i virkeligheden, eller er det hele noget nogen en dag sad og fandt på. Opfandt en tro så nogen havde noget at tro på, og dermed også noget at holde sig til. Hvordan kan man skabe en mand ud i det blå, og derefter skabe en kvinde ud af mandens ribben. Det er ganske vist Adam og Eva der tales om. De blev skabt i paradis have, hvor de senere blev forvist, fordi en slange lokkede Eva til at smage af et æble fra kundskabenstræ. Gud havde sagt til Eva at hun ikke måtte tage noget fra træet. Led han hende da ikke i fristelse, selvom det vi i "Fader Vor" beder Gud om at lade være. "Fader Vor" fandtes nok ikke den gang, den er nok blevet til senere. Gjorde Gud Eva frugtbar, så hun kunne få to sønner. Tænkte han på hvordan vi kom videre, hvordan vi levende blev til.
Skabte Gud alle dyrene på jorden, hvor mange arter er egentlig kommet til siden, af andre dyr der har parret hinanden. Var det Guds mening at det skulle ende sådan, og tænkte han på alle de ting det medfølger. Var det ham der lod Jesus genopstå, efter korsfæstelsen. Jesus var et menneske, men hvorfor har ingen nogensinde set Gud i menneskelig skikkelse.
Hvad var Guds mening med at skabe jorden, ville han give liv til verden. Savnede han selskab, eller var det et forsøg på at se hvad han kunne. Væddede han med nogen om at han kunne skabe jorden, og ville se hvordan det hele udviklede sig. Er vi brikker i Guds spil, om hvordan verden ville se ud hvis den levede. Så kan han rigtigt sidde deroppe og rykke sine brikker, som det passer ham. Bestemme at, nu skal den brik ud, altså det menneske dø. Og ikke mindst på hvilken måde det skal dø på. Sammensætter en eliksir han drypper ned over den udvalgte brik, og så er man dødelig. Sætter han gang i spillet ved at tilføje fuglene lidt fugleinfluenza, eller sætte en tornado i gang. Gud må have mange muligheder at kunne bruge. Men Spørgsmålet rejser sig igen, findes Gud i virkeligheden. I virkeligheden findes Gud ikke, for virkeligheden er os. Og ingen af os har nogensinde set Gud, kun hørt en masse om ham. Som vi måske slet ikke kan bruge til noget.
Ikke mange i dag tror på Gud, kristendommen er ligesom gået i sig selv med tiden. Vi indretter os ikke efter Guds regler mere, vi har lavet vores egne regler med tiden. Jo for Gud gav også Adam og Eva regler, for at de kunne leve. Måske var det fedt dengang, at tænke på at en usynlig herre havde skabt jorden. Og hvis man ikke troede på det, var man ikke normal. I dag er min nærmest unormal, hvis man tror på Gud og kristendommen. Jeg tror at mange tror på det, udelukkende for at have noget at holde sig til. Jeg tror ikke der er så mange der tror på at baggrunden for kristendommen, er sket virkeligt. Hvad får folk til at tro at Gud findes, han ville være en oldgammel herre, er det muligt. Ligger i mærke til det er der mange mangler i bibelen, ting som ikke hænger sammen, og nærmest beviser at det ikke kan være sket. Jeg tror nu alligevel at det er en god fantasihistorie. Om drømme for hvad mennesket kunne have kunnet. Det er klart at vi aldrig for svar på hvordan vi egentlig blev skabt, og hvem der skabte os. Bibelen var et godt bud, men ikke i anno 2006. Den er blevet for nostalgisk, utroværdig og ligegyldig.
Og et er helt sikkert, og det er at:

Hvis Gud skabte os, hvorfor lader han os så i stikken, mens han selv sidder deroppe og ser på.
Hvorfor spiller han spillet på den måde han gør det.
7-9-13.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 06/04-2007 18:47 af Louisa Ditte Nørgreen Jensen (Lowenti) og er kategoriseret under Blandede tekster.
Teksten er på 800 ord og lix-tallet er 27.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.